Nem kaja....arra már rá se tudok nézni :)
Az előmelegített tányér.....mint a szállodákban...;)
Olyan sokmindenhez jó, pl. rántottához(ma reggel) ami hideg tányérra téve azonnal elhül még mielőtt belekezdenénk az evésbe.
1)ici-pici vizet a tányérra önteni sorba egymásra rakni őket, majd be a micróba. Kivenni áttörölni. Ha nagy a vendégség és jól lecsöpögtetet tányérokat rakunk be, akkor magától elpárolog a víz, meg lehet úszni a törölgetést.
2)elektromos vízforraló. Kicsi vizet a tányérokba, mire a másodikba beleöntöm az elsőt már lehet kiönteni törölni.
Fél perc az egész....:)
Az előmelegített tányér.....mint a szállodákban...;)
Olyan sokmindenhez jó, pl. rántottához(ma reggel) ami hideg tányérra téve azonnal elhül még mielőtt belekezdenénk az evésbe.
1)ici-pici vizet a tányérra önteni sorba egymásra rakni őket, majd be a micróba. Kivenni áttörölni. Ha nagy a vendégség és jól lecsöpögtetet tányérokat rakunk be, akkor magától elpárolog a víz, meg lehet úszni a törölgetést.
2)elektromos vízforraló. Kicsi vizet a tányérokba, mire a másodikba beleöntöm az elsőt már lehet kiönteni törölni.
Fél perc az egész....:)
édes-savanyú
Sziasztok!
A sors jóvoltából úgy alakult az életem, hogy egy ideje a családi háztartást, így a konyhát is nekem kell vezetnem…. , s ez így is marad az idők végezetéig…..
A lényeg: Segítsetek főzni!
Olyan recepteket várok Tőletek, amit saját kezűleg el is készítettetek!
Az én mai keverésem: Tárkonyos csirkemell
A csíkokra/kockára vágott kb fél kg filézett csirkemellet 1 db apróra vágott, dinsztelt vöröshagymán pirítom, párolom. Majd megszórom 1 ek szárított/friss morzsolt tárkonnyal, ízlés szerint só, bors. Rá egy ek mustár, egy kis doboz tejföl, egy ek méz, összeforralom, a végén egy ek 6% almaecet. A mustárral, ecettel óvatosan, ne legyen nagyon savanyú. Verzió: a tejfölözés előtt be lehet staubolni 1-3 ek liszttel, s mehet rá 0,5-1 dl víz. Így több és kevésbé folyós lesz a szaftja, nem csorog le a köretről.
Tálalni főtt tésztával, vagy nokedlivel, reszelt sajttal meg lehet szórni.
Jó étvágyat!