Jól tetted én is eladtam már párszor ebben az évben. Majd szépen lassan gyűjtögettem vissza leszúrásoknál, bár remélem, hogy ma volt az utolsó akciós vételem 950-nél.
Vettem én is, legfeljebb kapunk rá korrekt osztalékot. Azt se bánom túlságosan, hogy 1020-30 körül az egyharmadát eladtam, a korán induló osztalékrallikban azért érdemes kihasználni a hirtelen felhúzásokat.
Látszik, hogy idegen terep számodra a tőzsde, össze vissza hadoválsz feleslegesen..! Ha képben lennél, akkor tudnád hogy mi is folyik itt, és azzal is tisztában lennél, hogy a DHS menedzsment párját ritkító a hazai parketten! Semmiféle bizalomvesztés meg hasonló marhaságok nincsenek. A te elméleted szerint ma az ANY piacán hatalmas rallinak kellene lenni, hiszen tegnap 250 helyett 253ft osztalékot szavaztak meg! Hol a ralli? Ebből is látszik, hogy sületlenséget beszélsz, és köze nincsen az elméletednek a valós helyzethez! Azzal pedig barátkozzál meg a tőzsdén, hogy vannak időszakok, helyzetek amikor bizony sokaknál eljön a realizálás ideje, példaként mikor egy cég árfolyama kissé előreszalad...! Persze ezt illik felismerni. Közel 3 hónap van itt még az osztalékfizetésig, marhára nem kell sietni, bőven belefér a korrekció!
Egy részvény értéke nem csak osztalékból áll, ezért nem mindenkinek olyan hatalmas sokk az a -6Ft. Ha ennyire félsz tőle, akkor vegyél csak akkor, amikor megszavazták a közgyűlésen a napirendi pontokat és az osztalékot. Fix osztalékot még csak talán ANY mondott, mert ott volt közgyűlés, a többi cégnél még csak tervezet, amit a közgyűlésen szavaznak meg.
Valóban. Most vettem észre, hogy amit bemásoltam, csak a javaslat szövege arra az esetre ha megszavazzák 30.-án. Igazad van, még az sem biztos hogy a 10ft-ot kifizetik 😀
Feltéve, hogy ezt a csökkentett osztalékot nem csökkentik tovább a szavazáskor. Ha ezt is csökkentik, akkor sokan át fognak menni másba azonnal, ahol lehet bizni abban hogy annyi lesz a pénz amit legelőször mondtak, de ha mégis változás lesz, az csak pozitiv lehet és nem csökkentés mint itt. Esünk tovább ahogy sejtettem. Jövő hétre talán elmúlik az osztalék csökkentés miatti csalódás és emelkedhet, de én már nem bizom, hogy eléri az 1200-as arfolyamot. Ja, és nem a -6ft miatt, hanem a bizalomvesztés miatt.
DUNAHOUSE részvény