Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Máig nem tudtuk, hogy lesz eu QE. Sőt, itt mindenki azt tippelte, hogy nem lesz (bocs a kivételnek).
Ez most hozhat lényegi szétválást (kérdés).
Eddig nem látszott ilyen elválás.
Simán mondtad, de hatás nem látszott eddig, talán azért se tűnt fel, elnézést.
És nem egy pár órás hatásra gondolok, hanem jelentős irányeltérésre. Már ha lesz ilyen egyáltalán.
A sz@r helyen nyitott pozi, meg a long trend végig shortolása, vagy fordítva - persze nem helyes. Az ilyet kerülöm. De még mindig jobb, mint trenden belül ide-oda forgolódni. Emlékezni kell, hogy miből indultam ki.
ja, jó kis shortos nap volt nekem a mai, egy-két longot azért csináltam és zártam. Reggel ma is kicsit bizonytalan voltam, összejön-e a napi adag, de nagyon szépen hozott, annak ellenére, hogy az eredeti tőkémet ma utaltam vissza, tehát valamivel kevesebbel folytattam (igazából már szinte nem is érzem :)
Persze! Durrbele oszt' jónapt! :) Sz@rok én az egészre! :D
Hát azért nem egészen. A mozgóátlagokat azért néha csak-csak megnézem. A technikai elemzéseket elolvasom, de én magam nem tudnék csinálni egyet. A "jó helyen" meghúzott fibók, jól megrajzolt elliott hullámok is érdekelnek. De kb. 80%-ban valóban csak intuíció részemről az egész. Fontosak számomra a szentimentek, főleg a Fórumos kollégák vannak nagy segítségemre. Továbbá önmagam kontraindikátora is vagyok. Az indikátorok jó részéről azt se tudom micsoda. Csak annyit tudok, hogy a csökkenő csúcsok és az emelkedő aljak kijelölnek egy trendet. Ha megnézel egy grafikont több évre visszamenőleg, akkor csak egy vonalzó kellett hozzá, hogy egy valag pénzt keress. Fejben dől el az egész. Írta itt vki, hogy felejtsd el mi volt az elképzelésed 5 perccel ezelőtt, és tervezd újra. Hát pont ez a baj. Mindig elfelejtjük, h mit gondoltunk tegnap és az aktuális hangulattal megyünk többnyire érzelmi alapon. Így fordulhat elő az, hogy a trendcsatorna alján bepánikolunk és eladásba kezdünk, vagy a tetején dobjuk a shortokat és nyomogatjuk a vételt.
És még egy észrevétel, de ne sértődj meg! Már a kérdés feltevés sem helyes. "Te amúgy mi alapján szoktál belenyitni...?" Pontosabban nem is ez a lényeg. Tavasszal volt egy "akárhonnan nyitott pozíció"- kísérletem. (Vagy úgy is mondhatnám, h szar helyen nyitott.) 9200-nál nyitottam shortot, majd 9700-ig végig shortoltam a long trendet. (Ez azért emlékezetes, mert 5 éve tőzsdézek, de ekkora pozi méretem még sosem volt. Kerek 1 millió Ft veszteség volt kilátásban.) Te meg - ha jól emlékszem - pont fordítva: 9700-nál kezdtél longba. Onnan visszajött 9200-ig. 280-nál kezdtem realizálni a nyereséget. Végül a 200-as legrosszabb short pozit zéróban zártam. Ha Te is végig vetted a short trendet, és 9700 és 10000 között szórtad ki a longokat, akkor még több pénzt kerestél, mint én.
Szóval nagy csodát tőlem ne várj! Nem tudok én szinte semmit a TA-ról, csak amolyan kibic féle vagyok. Azt, hogy hülye vagyok az egészhez már itt korábban többször is megírtam. Néha viszont az érzelmeim és a tudományos maszlag engem is megzavarnak. Olyankor azt hiszem, hogy mégis csak okos vagyok, és többnyire vesztek. Szóval igyekszem minél hülyébbnek lenni, ebben már egy jelentős fejlődés áll mögöttem. :)
Még talán annyival kiegészítve, hogy amcsi kisbefi talán nem is jut el gyorsan eddig, de befektetési alapok szerintem gyorsan léphetnek.
Este megnézem még japán piacot, hogy ott milyen hatása volt, ha jól emlékszem, nekik volt először QE programjuk - és hogy tényleg szétvált-e mozgásirány
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?