Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
jól van kislány, szép munka volt! Megérdemled, hogy elmenj futni egyet a háztömb körül... de akár egy full ice bucket-et is a fejedre boríthatsz, az most úgyis divat. :D
a chartot úgy is lehet bámulni (még akár 100 éven keresztül is), mint mondjuk majom az ábécét... borítékolható, hogy 100 év elteltével sem fog tudni olvasni. :) de akár 1 év is elég lehet, ha rájössz, miért megy/ment úgy, ahogy "akkor" éppen megy/ment.
"...az aznapi betevőre ráülök"
mivel én vizuális típus vagyok, így hát ez meg egyszerűen jól hangzik... :D
szintén zenész! hányszor de hányszor jobban jártam volna én is ha az aznapi betevőre ráülök..(és a kezemre!) és elviszem a kölköt strandra inkább..., ahelyett hogy a sikerektől megrészegedve tovább keménykedem a piacon. Ez be is került a kapzsiság fejezethez...
Sok mindennel én is egyetértek.
az utobbi időben gondolkodtam is, hogy visszamegyek dolgozni, sztem mindenféle szempontbol jot tenne, a tőzsde ugyanis ha nem vagy elég erős képes és beszippant, elmagányosít, elszigetel. de azt még nem tudom, hogy ez a chart bámulás tényleg elengedhetetlen része -e a "fejlődésnek"...mert ha igen, akkor nincs mese, végig kell vinni.
Igazatok lehet, de elég ha "csak" tartják a longot amit sp 1900-nál beszereztek.....:)
Sokan várják a min.2020-70 közé sp-t nagyobb esés ill. Korrekció előtt.
lehet felszúrás akár még ma is leginkább 2-5 között az amcsi adatok után,de szerintem már kezd ellaposodni a long trend.
Azt azért nem gondolom,hogy az új 2000 fölötti csúcson hétvégére ne lenne profitrealizálás,és inkább long pozíciókat kezdenének vadul nyitogatni.
amit rövid távra írsz (és mellé is írtad, hogy jövő hétre), hogy eshet, azzal meg tök egyetértek, nem véletlenül ülök shortban :)
csak szerintem rövid távon és SP-ben lehet még egy felszúrás is előtte, ma vagy hétfőn (vagy max keddig)
Törölt felhasználó2014. 08. 29. 13:47
Előzmény:
törölt hozzászólás
"...Tehat rovidtavon tudom, de hosszabb tavon csak a tizedet."
Ezzel már egyet tudok érteni...:) és erénynek tartom, ha valakit Szókratész módszerével meg lehet győzni az álláspontja tarthatalanságáról.
Látod, kridácska esetében ilyesmi csak kidobott idő volna... ő nemes egyszerűséggel szállítja napi szakmányban a 10-20% napi nyerőket teljes tőkére nézve... és természetesen a 15-30%-os bukókat is... csak azokról nem ír.:DD Üde színfolt ő a sokféle defektussal megvert trédernépség között.
"sp500 ban ahhoz ,hogy valóban legyen egy nagy rali,illendő lenne vissza tesztelni a mostani kb 100 pontos emelkedést,és a daxnak is 9000 alatt kellene lenni "
na erről írtam korábban, hogy más időtávról beszélünk - nincs jelezve, hogy mikorra gondolod.
a köv. lehetséges SP felszökésre én mától és a köv. 2-4 napot gondolom, hogy megtörténhet (longot azért nem vennék rá, de shortoknál óvatos vagyok), tehát nagyon rövidtávra (és ha nem fokozódik ukrán helyzet).
a 100 pontos visszatesztre és onnan felre, amit te írsz, az kb 1 hónapos időtáv lehet, nem 2-3-4 nap (ld dax mostani limbó: júli 31-én kezdett esni 9600-ról, újra 9600 ma ért fel: 4 hét alatt).
Erre írtam, hogy elhangzanak tippek, de ha nincs melléírva, hogy milyen időtávra gondolja valaki, akkor csak meddő viták (+beszólás és sértődés is akár) lesz belőle. Vagy elbeszélés egymás mellett, ami semmi se jó - pedig nem azért van ez a fórum
"Viszont azert hagyom abba 16 nal mert megfigyeltem, hogy egy pozi inkabb eleri a celarat ha nem nezem folyamatosan. Ha elotte vagyok a megingasoknal hajlamos vagyok kiszalni es utana van meg a celar. "
Ez abszolút így van, pláne certiben.
A sokszorosa lenne a számlám a jelenleginek, ha nem figyelném folyamatosan az árfolyamot, hanem előre kiszámolt szintekre betennék ajánlatokat, és utána folyamtos figyelés nélkül futtatnám a pozit.
Az egyik legjobban sikerült vételem egy olyan long volt 2 hete, 8910 körüli daxnál, aminél gépnél sem voltam, csak előre beraktam az ajánlatot előző nap, a támasz fölé.
Mire hazaértem, már 100 pont pluszban volt.
Tulképp engem el kéne tiltani a folyamatos tőzsdézéstől. :D
Kár h imádom csinálni...
Törölt felhasználó2014. 08. 29. 13:20
Előzmény:
törölt hozzászólás
ezt mind értem... :)
de hogyan lesz ebből tőkére vetítve 200% profit? ("napi átlag 1%")... vagy akár csak évi 100%?
Vegyük az egyszerűség kedvéért a napi +16.000 Ft-os átlagos profitelvárásodat. Ebből kb. 1.600.000 Ft-os átlagos nagyságú ker.tőke adódik... ne ragadjunk most le a részleteknél, hogy ebből kiveszel-hozzáraksz stb, ezért írtam átlagost.
A beszámolód alapján ebből az átlagos kb. 1.600.000 Ft-ból csinálsz LEGKEVESEBB még egyszer ugyanennyit. Jól értelek? Lehetséges ez?
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?