Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Mikor édesanyám született, már olyan szaladozó gyerek voltam. Azt mondta a bábaasszony, hogy vigyek be egy vödör vizet, de nem bírtam egy vödörrel, bevittem egy dézsával. Nem fért be az ajtón, betettem a kisablakon. Igen ám, de rászállott egy légy, feldőlött a dézsa, kiömlött a sok víz. Ijedtemben nyakamba kaptam a lábam, elszaladtam az erdőbe.
Bóklásztam egy darabig, meresztgettem a szemem a fákra, hát egy nagy fészket láttam az egyik fa tetején.
- Hú - mondom -, megmászom a fát, elszedem a madarakat!
Felkapaszkodtam ügyesen, hát seregélyeket találtam a fészekben. Mikor mind a keblembe raktam, egyszer csak a seregélyek, huss, elszállottak velem, vittek a magasba.
Szálltam, szálltam, jó ideig, míg egy falu végén asszonyokat láttam a mocsolya körül, a kendert áztatták. Kiabáltak felém, hogy
- Ó, de nagy madár! Ó, de nagy madár!
Én meg úgy értettem, hogy
- Óóódd meg a gatyád! Óóódd meg a gatyád!
Megerisztettem a gatyamadzagot, a seregélyek kirepültek a keblemből. Én meg zuhantam lefelé, csakúgy süvített mellettem a levegő. Megláttam magam alatt egy fekete tuskót, rákiabáltam:
- Szaladj előlem, te szenestuskó, mert ha rádesek, agyonütlek!
De bizony nem szaladt el.
Akkor aztán földet értem, nyakig a földbe süppedtem. Megrémültem:
- Emberek, segítség! Segítsenek rajtam, ássanak ki!
Nem jött senki.
Hazaszaladtam ásóért, lapátért, kiástam magam, aztán szépen hazamentem. Otthon nem bántottak, örültek, hogy megkerültem.
Lehet, meglássuk. A sok short mellett megengedhetek magamnak egy kis longot. Valahogy azt érzem, nap végére felmennek az indexek, de ezek nagyon óvatos longok, az sem gond ha nem jönnek be.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?