Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
"Milyen módon lehet, célszerű SP (DAX, BUX) short pozíciót nyitni az Erste Brókernél"
Az ersténél semmilyen módon nem célszerű short pozíciót nyitni, mert marha drága, sokkal jobban jársz egy cfd szolgáltatóval. (Én is erstés vagyok, de a lehető leghamarabb megyek át CFD-re.)
De ha shortolni akarsz az ersténél, vegyél certit. Elég drága, kb 3 sp pont termeli csak ki a költségét, szemben a CFD fél pontjával, de tudtommal itt nincs olcsóbb megoldás.
EBSPTS12 ez most 215 körül forog, és EBSPTS13, ez meg 330 körül, de míg az elsőt 2029-es sp-nél kiütik, a másodikat csak 2079-nél, döntsd el, mennyire vagy óvatos, és bele mersz e nyúlni a kockázatosabba, ami ezért olcsóbb.
Úgy érzem, a közel csúcson lévő indexek, a szituáció, a grafikonok, elemzések, hozzászólások alapján, hogy rövidesen nagy valószínűséggel legalábbis korrekció fog következni. Ezért érdekelne, hogy hogyan lehet, célszerű az indexekre (SP, DAX, BUX) az Erste-nél short pozíciót nyitni.
szercsi tréd(:DDD) ma beszédig felhúzás,profit realizálás,majd esetleg óvatos short. azt érzem,hogy valami megváltozott a hét közepe óta,men tudom mi az,de mintha finoman adnák a nagyok az emelkedésbe(lehet eljött a pillanat,hogy úgy emelkedik,hogy gyakorlatilag már esik :D),olyan visszafogott az egész,már-már misztikus.:DDD
srácok csak lazán!semmi görcs! ez csak lóvé!!!!
annyira utánozhatatlanok ezek a mosolygós rajzaid, csitrimúzsa :))))
te is átálltál az alfatraderre? :D
Törölt felhasználó2014. 08. 21. 23:00
Nem tudot 400 fölé zárni így valószínű holnap min 50-100 pontos esés de,ettől függetlenül inkább zártam mind a két shortom daxban,túl nagy téttel vagyok sp500 shortban 2015 nél már lenulláznám a számlám.
du. abszolút kétesélyes lehet nagy beöntés de akár fel is ránthatják
No, long mára zárva, holnapra lehet újranyitom. A kisvakbelem azt súgja, visszakacsinthatunk még 9300 környékére, ami azért a jelenleginél kényelmesebb long beszálló lenne. Elvégre nem kell minden nap réssel nyitni...
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?