Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Kössz, Gyuszi! Hát a szerencséből most tényleg kijutott bőven az elmúlt hónapokban. Barátom az apátia, a bánat, a keserűség, a piaccal szembeni alázat és persze a szerencse. A legveszélyesebb ellenségem pedig a saját emberi elmém és a minden áron győzni akarás mindent felülíró vágya.
"Az ügyes részt kellene fejleszteni, a szerencsére hagyatkozó részt pedig drasztikusan visszametszeni..."
Ezen dolgozom. Én egyébként amolyan közgazdász-féle vagyok, de tudjuk, h az sz@rt sem ér a tőzsdén, ezért most képzem át magam "pszichiáterré". A saját magam elmeorvosa akarok lenni! Mit tegyek, hogy a szerencsére vonatkozó részt vissza tudjam metszeni?
Félek az ilyen pomperj-félék jóslataitól, mert azért valljuk be; nem írt hülyeségeket a srác. Kapott is rá 2+t, én leszek a 3. pluszoló.
Én vagyok a sárba tiportak, a megkorbácsoltak leghitványabbika. Az utolsók közt az utolsó, akit pomperj, elloco és a többiek porig aláznak. A siker nem olcsó! Hasznos ez a topic. :)
Hetes chart alapján valahonnan innen kellene még egy visszateszt ATH közelébe. 2007-ben és 2011-ben is hasonló volt a módi, miért lenne most ez másképp? (persze attól még lehet) :)
10k fölöttről már a hetes is szépen kiadna egy kb. 8600-8500-ig tartó lekört.
Ügyes vagy (és szerencsés). :) Az ügyes részt kellene fejleszteni, a szerencsére hagyatkozó részt pedig drasztikusan visszametszeni, mivel nem mindig lehetsz eléggé ügyes, a szerencse pedig jellegéből fakadóan kívül esik a kontrollálhatóságon. Láthatóan egész jól alakulsz, hogy bejuthass a szimplán ügyesek közé. )
Ja!?! És péntek óta vagyok beragadva 390-ről, de közbe jött egy certi kiütés 250-en, ahol a felét elhagytam (nem kértem vissza TL51-ben), tehát így van most 70 db.
Áprilisban a 3. felkörben 9700-nál 815 db short certim volt 680eFt nem realizált árf. veszteség mellett, amiket 9270-en zártam. (biztos emlékszel) 10030-on 420 db short certim volt (9880-tól kis pakkokkal shortoltam), amiket 820-on zártam. 820-tól 630-ig longoltam (290 db certi, ebből 130 db 630-on nyílt), amiket 840-en kivágtam. Most 70 db longom van. Hát ettől azért nem megyek a falnak. A jövő hétre további esést valószínűsítek, 8500-nál majd beveszek egy Kataflánt. :)
A beköszönő hétvége derékba törte az eszkalálódni készülő pánikot, viszont nagy forgalmat hozott az exkluzív golfpályákon... a tőzsdecápák a tegnapi-mai oldott együttlét után lebonyolították/lebonyolítják a helyzethez illeszkedő tengerentúli telefonkonferenciáikat is.
Nem tudom hol van a KO-szinted, de jövő hétre én "meglepetést" várok, ha nem is egyből hétfőn. :)
Hát erre is azt kell, mondjam; tipikus. A 9700-as short baromi jó! Neked még van jövőd, csak ne hallgass a "tudós mandarinokra".
"Pomperj beírása nem ad bizakodásra okot... " Ne abból indulj ki!
Úgy várod a "nagy bear"-t, mint a messiást. Jó sokat bukhattál az elmúlt években. Kifibózni, mi? A kudarcaid oka, hogy a piac kihívásaira tipikus válaszokat adsz, és túl nagy benned a győzni akarás. Ne akarj már annyira nyerni! Ismerd meg önmagad, és hidd el, neked is sikerülni fog!
Lehet nehéz időszak előtt állsz, sajna további csökkenés eléggé lehetséges. A határidő sem kedvező. Tudom nem vigasz, de ilyen helyzeten már többen átestünk.
azért szorítok Neked, hogy jól tudj kiszállni a pozidból.
"...Ha csuful osszecsuklik SPY es EU, es NAGY bear megtortenik..."
"NAGY bear"? Ez mit jelent számszakilag? DAX/8500 pld. már "nagy bear" kategória volna nálad? Vagy csak a 4000? Vagy még lejjebb?? Vagy újra 10.000 fölött már a 8950 is nagy bearré szépül majd utólag? :)
Az ilyen kifejezésekkel való dobálózás nagyon vonzza a vágyakozó szemeket, de utólag már bármi ráhúzható... és akkor megtörténhet az a csúfság, hogy egy teljesen normál hetes-TF extended flat korrekcióból utólag "NAGY bear" lesz.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?