Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
A kérdés természetesen nem igazán megválaszolható (és sokféle véleményt lehet olvasni lejjebb is), de közületek a tapasztaltabbak, elemzőbb hajlamúak véleménye érdekes lenne arról, hogy a mai nap után esélyes lehet-e a közeljövőben 2K feletti SP és 10K feletti DAX vagy erre már nem sok esély van és a közeljövőben (néhány hét) várhatóan elkezdődik egy jelentősebb, legalább 10%-os korrekció, lecsorgás, egyre alacsonyabb csúcsokkal és aljakkal?
fed,portugál bank,argentina,ukrajna,izrael,irak,repülőgépkatasztrófák,eu inflációs problémák,gyenge gazdasági teljesítmény,eu-s és usa orosz szankciók,korrekciós igény,stb,stb...
Azt tudja Valaki, hogy ezt a "minipánikot" mi okozta?
Vagy csak spontán "esegetnek" az indexek?
Speciel elítélhető módon longban ragadtam, jó lenne magam mögött tudni ezt a "minipánikot" mert már a marginom is majdnem pirosba fordult.
Az azért itteni fórumos spekiknek elég szürreális. legtöbben max hetes időtávon kereskednek, de inkább napos. a 9330-nál az 50es hetes még levonzhatja sztem.
Egyenlőre a valódi okot egyébként nem látom (én buta), hogy mire van ez a zúgás. A 200 napos és majdnem rajta egy hosszú távú trendvonal így hónap végén fura hogy megadja magát, miközben a devizapiacon és aranyban azért túl sok különlegesség nem történik.
Könnyen lehet hogy minipánik van.
Azt kell mondjam, h ma qrva nagy mázlim volt, hogy nem ragadtam be. Nem sokon múlott. 9480 alatt bárhonnan kész lettem volna beragadni, de nem úgy alakult.
Itt írta vki, hogy a régi shortosok "megjavultak" és 10000-óta longolnak. Én is longolok 820 óta, csak mindig ki tudtam szállni. Nem vagyok képes innen már shortot nyitni, pedig reggel majdnem sikerült 540-ről, de aztán mégse. A 10000 persze fals, de azt gondolom, h aki 9600 környékéről longolja, azért nem lehet nevetség tárgya - akárkiről is legyen szó.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?