Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Én lényegében ugyanígy gondolom én is.
De én nudlicska vagyok.
Arra viszont nagyon kíváncsi vagyok, hogy a "rossz hírek" mennyire befolyásolják az árfolyamot, képesek-e valóban trendet fordítani.
Van-e valami oka annak, hogy nem egyértelmű trendforduló jeleket kapunk, hanem csak majdnem olyan, mintha az lenne.... Gondolom azért, mert ezek bizonytalan helyzetben keletkezett bizonytalan jelek.
Neked 1,2h-n kéne kereskedned és 4h elemezned-a napos túl távlat.naposon most az ema20,sma50 állása rövidtávon emelkedést,az sma50,sma200 állása közép-és hosszabtávon esést VALÓSZÍNÜSÍT!és nem kell túl komplikálni az elemzést;nézd 4h-n az sma50 direkcióját,ema20-hoz viszonyított helyzetét és az alapján(abba az irányba)lépj be 1,vagy 2h-n.az alakzatokra azért érdemes figyelni,mert ezt sokan teszik és hoznak alapján döntést,vagy válnak óvatossá a korábbi(ez esetben long)irányba,így önbeteljesítővé vállnak.egy profi ilyen alakzat láttán nem valószínű,hogy longot nyitna.csinálj egy backtesztet a fent leírtak és remélem be fogod látni,hogy ez lehet az egyik lehetséges jó irány a Számodra. jó szándékkalírom.
és ne 2 kontraktussal csináld-ha arra van lehetőséged,hanem csak eggyel!
Láthatóan, a hét egy elég csúnya gyertyával fejeződhet be, főleg ha a jelenlegi szint körül zárjuk a hetet. Ezzel pedig a heti charton látható indikátorok újra a short irányába mutató értékekkel gazdagodnak.
Menstvár az lenne ha ma valami ok miatt 6000 fölé tudna zárni az index.
Óvatos kereskedést kívánunk mindenkinek, és fél szemmel azért egy az alábbi chatra is pillantson rá néha aki a DAX-ot longolja!
Smi..! Ahogyan Te elképzeled a kereskedést, úgy nem létezik SZERINTEM! Olyan nincs a tőzsdén h BIZTOS!!! Nem feltétlenül kell eltalálnod a TREND VÁLTÁST, elég ha tudod, h kb mennyi korrekcióra lehet számítani, fel/le ment után, egy bizonyos időtávon! Értem én itt ezalatt pl m30 100 pont "Folyamatos" emelkedése után mennyi lehet a korrekció (ezt ki tudod számolni KÁBÉ Fibó,Pivot, Alakzatok /zászló, fejváll, plató/ megfigyelésével)Természetesen minél jobban nő, illetve csökken az időtáv, annál nagyobb emelkedés/esés konszolidálható. Olyan, Te biztosra kinézd ezekből a cuccokból a trend váltását, kizárt! Te Swingelni szeretnél, egyértelmű, h nagyobb időtávokon kell nézelődj (H1-től felfele szerintem) Megállapítható volt h1-en a 621 körüli szint pénteken, amit el is ért az árfolyam, illetve ezek után ha megnézed a h1-h4 grafot, világosan látszanak a kulcsfontosságú szintek, ott el is dől merre megy tovább (kb 50/100 pötty tekintetében) Ha ennyit nyersz 1-1 pozin, szerintem tökéletesen elég!
Bocs h beleugatérozok a "dolgaidba", de ezt le kellett írjam!
PEACE!!
Igen. Az már befogó gyertya lenne. Ez viszont se nem evening star, se nem befogó gyertya. Esés OK, de szerintem kulcsfordulónak még nem lehet nevezni egy ilyen amorf alakzatot.
S ha naposon tényleg elmenne 7000 magasságáig (ami a DAX tempójában egyáltalán nincs messze), egy duplacsúcsról tényleg 5000 lenne a célára, nem beszélve arról, ami számomra nagyon fontos, hogy egyértelmű lenne a shortos iránya.
Tehát az az aggályom, hogy mehet még felfelé, nem zárja ki a durva esés lehetőségét.
Csak éppen nem mindegy, hogy hol és milyen irányba szállok be swingben.
Sőt, még DT szempontjából sem mindegy, hogy melyik irányban van esély a beragadásra, vagy a kistoppolódásra.
DAX-on naposon nincs evening star szerintem (s&p ok, de az nem érdekel most engem), csak valami hasonló alakzat.
Ehhez hasonló és a jelenlegihez hasonló körülmények között létrejött!!! gyertya-alakzatot találtam 2012. február 20-21. közötti időpontban. Ezen a DAX napos grafikonon a 20EMA/50MA (kismacs) kereszteződését követően 50MA eltávolodik 20EMA-tól, amely az emelkedő trendben támasztja a bolitetőn felkúszó árfolyamot. Február 20-21-én kialakul a most csütörtök-pénteken létrejött gyertyaegyütteshez hasonló alakzat, ami a boli-középig bírja vinni az árfolyamot, 20EMA több, mint egy hétig támasztja. Március 5-én doji, 6-án egy leszúrás a boli aljáig, sőt kiesik az árfolyam (DE 50MA-IG NEM JUT EL!!!), majd fel, egészen az idei csúcsig.
Visszatérve a "kismacs"-ra, hetes grafikonon ez is öblös felfelé kívánkozást mutat nekem.
Tehát nekem változatlanul gyanús, hogy a shortos várakozásommal ellentétben mégis inkább felfelé akar menni az árfolyam.
(Esetleg egy duplacsúcsra törekedhet a hosszú távú, bazinagy zuhé előtt? Ha már mindenáron lehetséges alakzatokat és fundákat keverünk ide...)
The euro zone deal to bail out Spain’s banks was also a source of concern, as it left the debt on Spain’s balance sheet. “It will increase Spanish debt,” said Alan Ruskin, G-10 currency strategist at Deutsche Bank.
“I think yield levels again are capturing attention. It’s becoming that much harder to ignore. Now that we’re trading above 7 percent, there’s a sense of how long can this go on,” he said. “Inevitably when (rates) break new ground it does get more attention.” Yields on Spain’s shorter duration debt also moved higher, with the 2-year nearing 6 percent and the 5-year nearing 7 percent.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?