Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
" 23 ezer feletti shortos beleadások,a felhúzások után,eddig még mindig bejöttek " nos ilyesmiket lehetett olvasni 7000 és 10000 felett aztán eljött az idő amikor aktualitását vesztette...:) ... abban igazad van , hogy beindulhat egy komolyabb esés ....én a tőzsdei logikáról írtam és arról , hogy rövidebb távon lényegtelen , mit mutat a jobb oldali számsor ..
+++ 10x bejön, 1x nem, azt ki kell stoppolni, ha mégis long jön. 10 nyerő, 1 pici bukó. Sok sikert előre is! Kívánom nektek. Tegnap OTP megküldte a 27k-t.:)
napos boliközép: 22880 körül lesz. reggel nem nyitnék semmit. meg kell várni, hogyan nyit, mit reagálnak. benne van egy pici patt lehetőség. 22700-22710 elég erős. 22650 : 4h bolialj.
Kedves Joe! Minden tiszteletem a szakértelmedé,de hiába mantrázod nekem a napon belüli okosságokat,én már mondtam párszor itt,hogy rövid távú trendeket keresek,amelyeket alátámaszt azért valamennyire a gazdaságok állapota,jövőképe,befektetői hangulat,stb. Az ATH-s vadász TA-s önbeteljesítő modernkori tőzsdézésről had legyen már meg a saját véleményem.. Nem lehet szembe menni sokáig a valósággal,hiába mutatják a grafikonok a további emelkedést... Amcsi tőzsdék korrekciója bármikor átmehet mostmár egy komolyabb esésbe,Daxunk sem fog kimaradni belőle.. A 23 ezer feletti shortos beleadások,a felhúzások után,eddig még mindig bejöttek..
A 20%-os medvepiac határa 22200*0,8 = 17760 20700> 17400 , itt 16%-ot esett. 16%-al számolva: 22200*0,84= 18640 ~ (18700) Vagyis a medvepiac előtt fordultak. Egy erősebb korrekcióvak meglehetne a 17800 / 18500 / 18700 bármelyike.
+6% emelkedést "prognosztizáltak" a DAX-ban, a P/E eltérés miatt, tehát az alulértékeltség miatt, USA-hoz képest! Értem amit írsz, de a P/E nem hazudik. Ha azonos mértékben lennének "értékelve" az egyes részvények, valójában 4000-5000 eltérés az INDOKOLT, DAX vs. NASDAQ például. Pont ez az eltérés fogja okozni a Nasdaq beszakadását. Véget ér a Magic7 Fomo-Hype, a Tesla az első jel, hogy pofára esés jön. Nem úgy veszik a Teslákat, ahogy kellene, + globálisan visszaesett az e-autók iránti kereslet, különösképpen a Tesláké. ÉS ez amúgy logikus is. Jön a BYD és társai, akik fél/harmad áron kínálnak hasonló autókat, miért vennék Teslát? Dehogy vennék. Amúgy le a kalappal előtted: Nasdaq longoltál, 19700 körül, a terv jó volt, csak jött a 300 beszakadás 19700>19400, (itt inkább kiszálltál, jogosan) 19400 után meg jött a 20300. "Jókor jó helyen, szarkor szar helyen". Végülis újranyitottad a longot? Nem írtál. Én napok óta írom, hogy Nasdaq Korrekciónak kell jönnie a korábbi AUGUSZTUS-i mozgás alapján. (augusztus 18700>19500) ez most 19150> 20300 (bőven túlteljesítették), és már ismét 19800 körül matat. Most erőből ráeshetne a 19150-re. Tehát új aljra várom: 18700/18500: "Terv szerint".
DAX FUTI 1D: https://kephost.net/p/MTg1MjE4MA.png Mindkét irányt berajzoltam, néhány sávval. Alapvetően a fekete sávban emelkedett. Zöldben kicsit korrigálva oldalazó mozgás. Piros lefele tartó csatornában próbál esegetni most. A feketét akarja törni, alatta még ott a zöld, ami egyben a piros alja is.
már volt 100X : Keynes nyomán, a tőzsde egy olyan szépségverseny, ahol nem azt kell kitalálnod, melyik a legszebb lány, hanem azt, hogy a zsűri kit gondol legszebbnek. Ezt a különbséget nagyon fontos megérteni. Ha valamilyen istenadta véletlen folytán te hajszálpontosan meg tudod jósolni, milyen tőzsdei következményei lehetnek egy hírnek, sajnos nem jutsz messzire ezzel az információval. Nem számít, hogy neked igazad van-e. Csak az számít, hogy a legnagyobb és a kisebb piaci szereplők összessége mit gondol. Ha tévednek, attól még az történik, amit ők gondolnak.Nem kell újságok tucatjait olvasnunk, nem szükséges vérre menő vitákat folytatnunk különböző fórumokon. Egyetlen dologra kell figyelnünk, az ár alakulásra. Persze ez így sokkal egyszerűbben hangzik, mint a valóságban és nem tudtunk megállapítani meg abszolút időtálló igazságokat.
a posztot olvasva azt gondolnám , hogy valami nagyon kezdő fószer írta…. “ nincs semmi keresnivalója a Daxnak 23 ezer fölött “ a német gazdaság az uccsó 3 évben stagnált (egyesek szerint kis recesszió volt) a dax40 50% felett emelkedett..... aki nem értette meg , hogy a tőzsde nem a reálgazdaságról szól az már (megint) az ingét gatyáját elbukta a hosszú , de eredménytelen (logikus) shortok által ….teljesen mindegy egy napon vagy héten belüli F1 pilótának (tréder, mert a befektető külön állat faj) ) milyen szám van a grafikon jobb oldalán , mert lényegtelen , hogy ATH-ról longolva keres 20 + X pöttyöt vagy 5000 pöttyel lejjebbről shortolva természetesen és mindenek felett kezelve a kockázatot ( hedge , stop + egyéb) ….ezért (is) a kicsik minimum 80 %-a bukásra ítéltetett…ja a tőzsdei indexek az uccsó 20 évben nélkülözték a hétköznapi normalitást (sőt) ….:)
Szerintem meg Daxot.. Már akkor is ezt mondtam,amikor őrült módon vették,hogy nem normális a 4000 pontnyi külömbség a Dax és a Nasi között.. Most már csak 2.800 van..
Usa futik egyelőre nem követik, de gondolom majd ha jönnek a viszont vámok bejelentései, akkor Usa is reccs....És még április 2-re is tartogatnak valamit ....
Mondhatnám hogy longolnék,de nem. Nasit kell shortolni, még most is. Ha olvastad a topicot, láthattad: itt és most nasi short (20070) Megvolt egy mini korrekció. 19150> 20400 (ideális esetben ezt érte volna el, de már 20300nál lefordult. Visszatesztelte az egyik korábbi fő aljat ( már ellenállást), így már jöhetne a pince. 19920 stop kivágott volna 150usd nyerőben. 19932ig nézett vissza 19830ról, azóta ismét 19830....ez ilyen. Nem veszik még a rallyt....aztán 2hét múlva ath, és cumi, mert sok volt a szponzor. Ezért nem kell egyik pozit sem lezárni, csak hűzni utána a stopot, nem tudhatja senki mikor merre akarnak indulni. Kockáztatni kell.
"Mitől olyan nagy baj az infláció"? Az infláció emelkedése miatt nem lehet kamatot csökkenteni,amit pedig már beárazott a piac. Tehát ezért is baj,mert a részvényárak esését vonja maga után..
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?