stop-ot azért tegyél rá( enyémen van)...arra számítok,hogy lesznek "ideg-beteg"rángatózások....:-)) másfél hete beszorultunk 15400-15800 közé (mindkét irányba rések várnak betöltésre) melyik irány lesz a nyertes közép-hosszabb távon??
de-de...nekem segít,főleg ezek a gyors beverések"stop"vadászok akciói, még napon belül se mindegy mire nyitsz pozit,még ha rövidet is :-))) tartod még?én már 515-ön zártam a longot....arra várok,hogy lesz-e réstöltés....
most már miden kis inflációs adatra kap egy "pofot"a piac...percekkel ezelött az Angliában megjelent CPI-re estünk 50-60 pontot.. LONDON — U.K. inflation leaped in November as consumer prices continued to soar ahead of the Bank of England’s crunch monetary policy meeting on Thursday.The Consumer Price Index rose by 5.1% in the 12 months to November, up from 4.2% in October, which was itself the steepest incline for a decade and more than double the central bank’s target.Economists
polled by Reuters had expected a reading of 4.7% for November, and the
Bank of England has projected that inflation will hit 5% in the spring
of 2022 before moderating towards its 2% target in late 2023.
Fogalmam sincs hogy holnap mi lesz a fő irány...Fel kell dolgozniuk a FED-től érkező híreket,aztán ha megnyugszik a hangulat akár felfelé is mehet. Én már ŕégóta várok egy komolyabb korrekciót,ami cssk nem akar bekövetkezni.. Tehát én továbbra is óvatos vagyok a longokkal..De pl most bele kellett volna venji a nasiba,már közel 200 pontot jött fel az aljától...Szép kis nap volt ez...400 le,200 fel.. Sokkal jobban mozog mint a Daxli..
Köszönöm. Holnapi napra van már elképzelésed?Szerinted mi lesz a fő irány? Azért a 15500ről a long nem volt életveszélyes, 80-90%-ban bíztam abban,hogy ma nem fogják betölteni a rést 15415-ig, az előbb is ránéztem a piacra és 15515 :-) És tényleg megmaradt még a résből a 15448-15414 -es tartomány...
Belátom,nem ertek annyira a grafikonokhoz mint Te...De egyben biztos vagyok.Nem kell minden irányváltást megfogni..A nasdaq pl.mar kb negyedszerre játssza el,hogy 16400-ról lefordul...és akkor nem 50 ponttal,hanem 2-300 ponttal... Hogy közben vissza vissza néz,hogy kiszedje a stopokat,az egy dolog... De ha a fő irányt nézzük,az ma a short volt.. Kár ki-be ugrálni belőle...mert csak pontokat veszt az ember az új beszállónál..A pár pontocska ellenirányra játszani ilyenkor pedig életveszélyes...Ez a véleményem,de azért én is sok sikert kívánok neked a stratégiádhoz!
ez most komoly? :-) én teljesen meg vagyok elégedve ,hogy a megfelelő irányt -irányokat léptem meg,aztán azon belül,hozott annyit,amennyit...Sokan ,olvass vissza 16100 környékére várták a dax-ot ,már a tegnap vagy akár ma is.Néztél grafikonokat? Meg is történhetett volna,miért ne??Nem volt az egyértelmű,hogy ma a piac tetején,amikor short-ot nyitok,ennyire bejön! Amikor kijött az USA 14:30-as inflációs adata,akkor már igen,egyértelmű lett az irány,addig nem... Azt a kereskedési módszert válaszd,ami számodra működik, legyen az technikai-hírekre stb alapozva. Eredményes napot zártál,és ez a lényeg....aztán jön a következő.
2 nap alatt 600 pont esés a nasdaqban... Ez 4 %. Pipekben számolva 80% Én meg megelégszem 5-6%-okkal.. Erről beszéltem,hogy hagyni kellett volna kifutni a pizit...
meg is történt...15560-nál long lezárva.....ez volt az előző támaszunk ,most lehet ellenállás belőle,15550-15560 között....ha mégsem,akkor a következő ellenállás 15600.
meg is érkeztünk 15500 környékére,egy kis megállóra- vissza pattanásra....még maradt közel 85 pont 15415-ig,a teljes réstöltésig,de ahogy ismerem ezeket a vicces robotokat,nagy a valószínüsége,hogy ma nem kerül erre sor....2 napos a FED ülés,maradjon még egy kis remény a fordulatra....
benne volt simán , hogy a h4 200 MA környékéről , mint viszonylga erős ellenállásról hanyatt dobja magát ...nálam 797ig felballagott aztán lett a fejes " joe001 hétfő, 09:58#253753van fent a régi likunk amibe beleharapott az ár (827-865) előtte a h4 200 MA (810 körül nálam), mint komoly ellenállás .....és h4-en (nem mintha sokat dobna) egy nyomoronc fölescsésze féleség.....lehet vakarózni "
DAX TOPIC - komolyaknak !
ezt a topicot azzal a cellal nyitottam h csak es kizarolag dax ugyben legyenek hozzaszolasok. semmilyen mas dolog ne szerepeljen ebben a forumban.
offolas nem engedelyezett ! kerem tartsatok tiszteletben a keresemet !
koszonom !