500-ról vagyok és 1800-nál sem adtam, bízva az orosz projektben ezt benéztem úgy rendesen. Viszont hogy a cégvezetés idáig süllyedjen hogy az igazgatóval szeretnél pár szót váltani őt meg a titkárnője fedezi. És a fülembe hazudja hogy nyugodjál meg lesz tökeemelés csak számlát külön számlát kell nyittani. Na ott durrant el az agyam. Miközben már hetekkel az előtt lehozta egy cikk hogy az indiai nem utalta az előleget, akkor mégis volt bankszámla szám ugyebár. Hiteltelen banda nem csoda hogy a beszállítók is kivannak akadva.
Kár bizony :( adni kellett volna fent, most már mindegy. Védik az árfolyamot ahogy egy jó cégnek illik. Az oroszok? Majd valamikor böfögnek biztos. Képzelem az eximesek-et több év után jóváhagyta az igazgatótanács a hitelt, erre a dgc meg csak húzza az időt vajon meddig fog ez az összeg rendelkezésre állni?
Ha jót nem is jelent, de azért a "saját tőke csökkenés" inkább egy adminisztratív/számviteli/könyvelési fogalom, és ez még önmagában nem jelenti "a véget". Még csak az irányt sem feltétlenül.
MInt ha direkt ugy csinalnatok,mint aki eszre sem veszi ezt a mondatot: " Az alaptőke leszállításának oka: a saját tőke csökkenése
következtében szükségessé vált az alaptőke leszállítása." Akinek ebbol az jon le,h minden a leheto legnagyobb rendben van a ceggel,es ebbol emelkedes varhato,na az csak fektessen ide tovabbra is.Vegulis meg csak 100%-ot kell mar emelkednie meg ahhoz is,h elerje akar csak a fel evvel ezelotti arat is. De igen,rendkivul remenytkelto a helyzet.
Ez amúgy igaz, de hogy a fenébe nem tudtak összehozni egy tőke emelést? Miért kellett az indiaira támaszkodni van más nagytulaj is. Vagy ők sem olyan elkötelezettek?! Mi lesz a következő lépés? Eladnak ők is? Hogy lehet egyazon közgyülésen opció a tökeleszállítás és az emelés is?
Nincs érdemi összefüggés a névérték és az árfolyam között. Nem igazán értem miről beszélsz. A tőkeleszállítás egy eszköz a saját tőke rendezésére. Ez a cég nem a csődre készül én ebben biztos vagyok.
Akkor cumi lesz sajnos, és ez a részvény áron azonnal érződni fog! A névérték csökkentést mások így csinálják: https://mfor.hu/cikkek/befektetes/egy-het-mulva-nagy-valtozas-jon-a-konzumnal.html
CSEPEL