Az alábbi linken olvasható bejegyzések alapján komoly egészségügyi problémával néz szembe a Világ, ami rövidesen jelentős hatással lehet a világgazdaságra is
https://mobile.twitter.com/hashtag/Wuhan?f=live
azért ez nem egy patakvér vírus felesleges túldramatizálni ha a kínai mintát vesszük és megszorozzuk tízzel, akkor sem akkora csapás (nyilván minden emberélet óriási veszteség) - gazdaságilag sem más kérdés, hova mozgatják a pénzeket ebben az esetben továbbra is azt mondom, ha kedden már 600 olasz beteg van, akkor lehet elkezdeni aggódni egyébként az eddigi adatok szerint gyorslefolyású és nem agresszív
Ezzel a vírussal van pár nagyon komoly gond. 1. Nem lehet mindenkit karanténba zárni, akik bármelyik fertőzött országban jártak. 2. Akik fertőzött országban jártak és megfertőződtek, csak nem tudnak róla, ahogy az egészségügyi szervezetek sem, azok amíg kiderül, hogy fertőzöttek tovább adhatják akár több száz-több ezer embernek is a fertőzést, akik ugyancsak továbbadhatják több száz-több ezer embernek azt, miután elkapták. 3. 14 nap karantén alatt ezek az emberek kiesnek a teljes gazdasági életből (iskolából, munkahelyekről stb.-stb.), ráadásul ennek csak annyi a hozadéka, hogy a karanténban tartott emberekről derül ki jobb esetben, hogy nem fertőzöttek az összes többiről, akik fertőzött helyen jártak, de tünetmentesek és nem kerültek karanténba, azokról nem tudunk semmit. 4. Itt minden egyes nap késlekedés szinte reménytelenné teszi a küzdelmet. Mint amikor szitával akarunk vizet merni. Találunk egy fertőzött beteget, akit beteszünk a kijelölt kórházak fertőző osztályára és megpróbáljuk meggyógyítani. Csakhogy mire kiderült róla, hogy beteg, már "sorban áll" az összes többi megfertőzött, gyengébb immunrendszerű beteg, akiket csak időeltolódással szűr ki a rendszer. 5. Egyelőre arra semmilyen bizonyíték nincs szerintem, hogy a jó idő bekövetkeztével a vírus veszíteni fog a fertőzőképességéből. Ha nem fog, akkor az szinte törvényszerűen világméretű pánikot szülhet, ami pedig gazdasági káoszhoz és recesszióhoz vezet. Valószínűleg ez a forgatókönyv rosszabb lenne, mint amit eddig a forgatókönyvírók megálmodtak.
én nem gondoltam rá, a család egy része meg már alszik, másik része másik szobában, úgyhogy a nevükben nem tudok válaszolni :) csak a többesszám miatt, bocs :)
CoronaVirus
https://mobile.twitter.com/hashtag/Wuhan?f=live