Ezt csúnyán benéztem..A nagyok azt mondják biztosítós papírt soha.Beáldoztam az osztit is eladás kompenzációra.Így is maradt 18k 350-es átlaggal.Nem értem az oszti mértékét,mert Keszthelyi brókernek nem kell se a zsé,se az árfolyam?.?.?
Ma indul az ajánlattételi szakasz a posta biztosítókra, nem nehéz kikalkulálni mely biztosítók jöhetnek szóba... Illene az árfolyamnak is ehhez "spekulálódnia"!
De, kell, csak azt az alkusz kapja meg, mert GVH szerint, vagy ilyesmi miatt, nem lehet a CIG-é, mert ... A többit mindenki gondolja hozzá a saját feje szerint.
Legyen igazad, de miért olvasztaná össze ? Az alkusz 100%-ban az övé, a CIG 60%-ban. Ha össze is olvassza (szép csendbe) az úgy nézne ki, hogy folyamatosan leépíti a CIG szeződéseket. Szigorúan szerintem. Ne legyen igazam.
Tévedsz. Ha megvenné, nyilván összeolvasztaná a cégeket, ami elég nagy költségmegtakarítást hozna. Szóval szerintem pozitív lenne a CIG részvényeseinek.
Hát ez jóóó, az alkusz akarja a postát megvenni. Akkor ezt úgy is felfoghatom, hogy a CIG-nek hosszútávon lőttek ? Ha az alkuszé a posta, akkor nyilván oda kötik a szerződéseket, mert rengeteg átfedés a két biztosító között. Nehogy már az a CIG 40% tulajdonos jól járjon. Nem is tudom, de elkeserítő részemről.
Az a véleményem, hogy a CIG-et inkább az MBH Bankkal kötött stratégiai megállapodással és az állami megrendelések megnyerésével (így pl. akár a reptér biztosítása) akarják felhizlalni a mostani piacvezető külföldi tulajdonú biztosítók szintjére (100 milliárd feletti díjbevétel). Emellé, hogy a magyar biztosítók között is legyen verseny, és ne legyen egyeduralkodó a CIG, a Waberers Biztosító fogja elvinni a postát, így az is hasonlóan nagy szintre emelkedik, csak egy lépésben (a Waberers Biztosítójáról nem hallottam, hogy sok állami megrendelést nyert volna a CIG-gel ellentétben, ha esetleg találtatok erre ellenpéldát, azt szívesen olvasom).
CIGPANNONIA kitartók