Igazából nem követtem a dátumokat, mert nem érdekelt. Akkor már túl is vagyunk a várakozásomon... :) Tehát akkor esélyes, hogy a részvények 95% befektető.
Az osztalékszelvény már tegnap leesett róla. A nagyok fullra kipórszívózták már ezt a szintet oda vissza, a kicsik pedig türelmetlenek és a helyzet az, hogy még mindig nem látják át, hogy mekkora növekedés előtt is állhat a cég. Ameddig ez nem esik le a piacnak, addig itt fog ténferegni az árfolyam szerintem!
Én sem értek valamit, ma van az osztalék fordulónapja (úgy tudom), itt még vártam volna valami növekedést, de semmi. Kíváncsian várom, hogy holnap leesik-e a 18 Ft. Ha nem, akkor tanácstalan vagyok nagyon, mert hiába van közel 50% közkéz, ha szinte mindenkinek befektetésre van és nem kereskedésre, így nem várhatunk jelentős árfolyam elmozdulást sem, ha pár 10K kereskedik egymással csak.
Törölt felhasználó2022. 05. 11. 13:04
Kicsit Opus a hangulatom,de nem csak máma. Ugyan az lesz...
Az lenne a legkisebb probléma, bár így precízek a helyreigazításban. Az ár, az árfolyam a legnagyobb problémám. Gondolom, h. nem csak nekem... Nincs forró forint, nem csak itt :((((((
Nem kell igényelni, hanem ha azon a napon a számládon van akkor a keller igazolása alapján fog a tulajdonosnak fizetni. Ez mindig így szokott lenni nem kell túlgondolni a dolgot. Ha a részvény fizikailag a tulajdonodban van az osztalék szelvényt 5 évig be tudod váltani 5 év után az osztalék jogosultság el vész. Barátomnak volt ELMÜ részvénye lejárt nem újította meg a szelvények 5 évnél régebbiek voltak egy filért sem kapott csak hogy értsétek. Na kezdjünk vásárolni.
Benne van a közleményükben: "Felhívjuk
Részvényeseink figyelmét, hogy a Társaság azon részvényesek részére fizeti ki az osztalékot, akik
megfelelnek az alábbiakban felsorolt feltételeknek: a részvényes, illetve a tőkepiacról szóló 2001. évi CXX. törvény (Tpt.) 151. §-ában
meghatározott részvényesi meghatalmazott bejegyzésre került a Társaság
részvénykönyvébe; az osztalék számfejtéséhez szükséges adatok a Társaság, illetve a KELER Zrt.
rendelkezésére állnak. Az adatokat a 2022. május 11. napjával, mint fordulónappal
elrendelt tulajdonosi megfeleltetés, illetve az ettől későbbi időpontban történő
osztalékigény bejelentés során a részvényesek értékpapírszámla-vezetői adják meg a
KELER Zrt. részére Ebből az derül ki szerintem, hogy a KELER Zrt. küldi nekik az igényt a tulajdonosi megfeleltetés alapján (gondolom az esetek 99%-ában), de később is felmerülhet osztalékigény 5 évig (az elévülési idő végéig) egyéb esetekben.
CIGPANNONIA kitartók