sp short is bejött 2090-nél 2059-nél zártam egy nap múlva + 500 000-em lett volna, én nagyon szeretem a túlfeszített pozikat, csak sokszor nem bírom ki, hogy beérjenek
tegnap eladtam 1ft nyerőben és örültem neki, persze mindig ilyenkor lő ki, vettem tegnap 5900-nél 1 milliónyi otp shortot, és abban izgulok, ha eladom tuti beszakad az otp, vettem 101000 opimust is tegnap 5,3-5,4-en, ott is jön a jelentés, de attol tartok csak akkor lő ki, ha eladom, és vettem rengeteg ezüst longot, már eladás határán, de az is kifog lőni gondolom az arannyal
"Az egy évvel korábbinál 39%-kal alacsonyabb, 153 millió forintos adózott eredményt ért el a harmadik negyedévben a CIG Pannónia. A kedden reggel közzétett gyorsjelentés fontosabb részletei (magyar számviteli szabályok szerint):
a díjbevételek és az új szerzések csökkenő trendje egyaránt folytatódott június és szeptember vége között,
az életbiztosítási díjbevételek 3,6 milliárd forintra rúgtak, ami 7%-os éves csökkenést jelent, ezen belül a folyamatos díjak 3%-kal zsugorodtak,
az új szerzések 26%-kal, ezen belül a unit-linked új szerzések 28%-kal estek vissza,
a szigorodó költséggazdálkodás nyomán az igazgatási költségek 242 millió forintra csökkentek, ami 19%-os esést jelent,
az életbiztosításokon elért befektetési eredmény még soha nem volt ilyen rossz a biztosítónál, ez jórészt az ügyfeleket terheli."
A hangvetelbol nekem is ugy tunt. A cikkiro Palko Ur, semi erofeszitest nem tett, hogy tenyszeru legyen.
Ha CIG vegre stabilizalodik uzletileg, es ugy tunik hogy igen, es verge a mukodes eredmenyessege is beall az evi 600-900 MFt nyereseg szinten,
akkor kepes lesz a CIG arfolyama is tabilizalodni a 6-9 MR Ft Capitalizacios szinten.
Akkor a 65M db reszvenyre juto, kb. 10-15Ft nyereseg szint mar kepes lehet 100-150Ft arfolyam szinten tartani a ceget.
A mai menedzsment teljesitmenye mindenkepp sokkal inkabb elismeresre melto, mint a megelozo tarsasag "atvero-lerablo" IPO bevezetese, es hamis latszatokat kelto Patyomkin-magatartasa volt.
Ettol meg CIG nem lett prima, befektetesre ajanlott kategoria, de legalabb elfogadhato kis biztosito egy tozsden.
A portfólió cikket olvasva nekem is úgy tűnt, mintha nagyon le akarnák húzni. Pedig nem annyira rossz már ez az eredmény. Továbbra sem olcsó a papír és sok a bizonytaléanság, de közelíti a reális árazást.
CIG Pannónia