Ha most tudnak 12-15Ft-ot osztalekot fizetni, akkor az 8% koruli hozam a 160-as arhoz kepest.
Az pedig, ha nem hitel-allomany novelese mellett tortenik, (hanem stabil vagy csokkeno), akkor nagyon szep hozam.
Es ha tudna CIG novelni a profitot evi 8-10% sebesseggel, es tartosan, akkor CIG er annyit mint a mai ara.
Rovid tavon gondolkodva viszont baj van.
Az ar azonnal lediszkontalta a varhato osztalekot. Tehat vannak, akik tudjak a szamokat. Es ez az, ami jelzes: mutyi-CIG mufajja teszi a papirt.
Es komoly investor nem veszi. Alkalmi spekulaciora lehet jo. Masra nem.
Tényszerűen nem igaz! Csak H. Bélának van több minz 6 millió darab, amit...hmm... kb. 0 FT-ért kapott meg.... És akkor a régi/új menedzsment INGYEN kapott rv-ről nem is szóltam.
Bármelyik pillanatban a piacra önthetik és kb. 40 Ft-ig leverhetik az árat.
Miből gondolod, hogy a menedzsment jár a legjobban? A tulajdonukban összesen is kevesebb részvény van, mint a teljes részvénymennyiség 0,5 %-a!
Egyébként én örülnék, ha több lenne, mert akkor még inkább érdekeltek lennének az osztalék növelésében.
A nyomdához hasonlóan kifizetik majd minden évben a teljes nyereséget.Ez most 15 forintot jelent és ez várhatóan évi 8-10%-al fog emelkedni.
A bökkenő csak az,hogy ezzel a menedzsment jár a legjobban a tulajdonukban lévő részvénymennyiség kapcsán.
Nem túl elegáns dolog....
szerintem is kezd fundamentálisan egyre stabilabb papír lenni, bár a likviditás valóban elég hektikus (1-2 milliós hetek után egy 50 milliós pakkcsere, majd vissza az 1-2es napokhoz)
a gyj és a megtett út alapján én bízom minimum egy nem túl gyors és nem túl látványos növekedésben legalább 180-200 közé - ami szerintem a nagy bennfentes csapkodásokon áteső rv-ek mellett egyre inkább értékszámba megy
(persze bíznom kell, mert van belőle)
Törölt felhasználó2016. 03. 19. 15:26
Előzmény:
törölt hozzászólás
A cég nem tervezi a névérték megváltoztatását.
Legyen meg az a 200 ami a grafikonon kiabál. Akkor lehet befektetőt bevonni, tulajdonos pakkokat mozgatni.
CIG Pannónia