Az emberek elfelejtenek egy aprócska tényt, pontosabban sokat:
1. Nem sok alulértékelt papír van a Béten, amit venni lehet, olyan is kevés, ami megközelítőleg áránál van.
2. Hígitás ide vagy oda, a cég nyereséges pályára állt, a legnagyobb ígéret.
3. 2018 végére 300 lesz a kurzus, haha. Jelzem, már volt annyi. Ne legyenek kétségeink, hogy megint meg fogják rallyztatni, mint mindent. Mindenben legalább 2 rally van, ez sem lesz kivétel.
4. Bármikor jöhet ML, ha nem jön akkor is 300 lesz.
5. Osztalékrészvény lett. 240-es vételnél ez 4% lehet. Alapkezelők rá fognak cuppanni.
6. Aki meg nem pánikban vásárol egy jó céget, az kb. mindent fordítva csinál, mint amit egy értelmes kereskedőnek tennie kellene.
Ezeket nem a mocskos feldumáló énem mondatja, ezek tények.
Cukik: "A CIG Pannónia kamatozó részvényeinek törzsrészvényre váltása 10 százalékos hígulást okozhat. Ennek ellenére is elérheti a kurzus a 300 forintot 2018 végére." A lényeg 2018 végére. :-) A mondó vagyok, a piaci szereplők mutassák meg erejük, hogy még mostanság éri el a 300-at ;o)
CIG: elfogadták az alaptőke felemelését. A piac azt suttogja, hogy néhány százezer darabnál nem lesz több az eladó a kamatozó részvények átalakítása után.
Ezt már olvastam,hogy a saját tőke nő,de nehezen tudom értelmezni.hogy az egy részvényre eső saját tőke nő,amikor névértéken történik a tőkeemelés.
/valamennyit bevonnak az lehet a kulcsa ,de a növekedés akkor is a 14% és a 9,5% különbsége lehet csak!/
Miután a kamatozó részvények tulajdonosainak normál részvényeik is vannak, ha akarnának/akartak volna eladni, ezt már eddig is megtehették.
Ezért nem gondolom, hogy az új részvények megkeletkeztetése eladói nyomást okoz majd.
Egyébként a "hígítás" - azaz a megnövekedett részvényszám - hatása:
- az egy részvényre eső nyereség 9,5 %-kal csökken,
- az egy részvényre eső saját tőke 14 %-kal nő.
(minden mást - pl. a nyereség nominális összegét - változatlannak tekintve)
Tegnap leírtam a várható fejleményeket három pontba foglalva.Lényegében két megoldás a lényeges az árfolyam szempontjából.Vagy ráülnek a tulajok a 40Ft névértéken kapott papírokra és nem lesz árfolyam hatása,vagy sokan piacra dobják /jelenleg durván hatszoros áron/ akkor viszont komoly eladói nyomás keletkezhet. A bizonytalanság fennáll mindenképpen a kibocsátás /tőkeemelés/utáni időszakra!
Ezzel egyet lehet érteni. Kérdés mikor indul a buli? Ha egy évig itt tököl akkor egyenlőre felejtős vagy megy még egy kört le akkor inkább 215 -220 nál szállnék be. Október közepén várható a piacta dobás addig szötymörgés szerintem.
CIG Pannónia