Nem gombokkal fogják kifizetni őket. Szerintem egy ilyen üzlet akkor jön létra, ha le van zsírozva a másik fele is. Itt egy komoly, pénzt termelő alapkezelőt kaptak. Nagyságrendileg 5-10 milliárdot illenék adni cserébe valami módon, nem? Vagy rosszul gondolom? Ha csak nem megvették az egész CIG-et.
A CIG Pannónia 1,1 milliárd forintos tavalyi adózás előtti eredményéből 251 millió forint a Pannónia CIG Alapkezelő 2015-ös év után fizetett osztalékából származott. Tavaly az alapkezelő 487 millió forintos nyereséget ért el, amiből 222 millió forint jutott a biztosítóra. Az osztalékfizetés az idei második negyedévben volt esedékes, pontos összegét valószínűleg az augusztus végén megjelenő második negyedéves gyorsjelentés tartalmazza majd. Az alapkezelő tehát a CIG Pannónia egyik fontos profitforrása, a sztori valószínűleg a mai közleménnyel nem ér véget, a régi és az új tulajdonosok közötti szinergialehetőségek kihasználása lehet hosszabb távon a cél, ami kompenzálhatja a CIG-re gyakorolt (a részesedés csökkenéséből fakadó) negatív eredményhatást.
Kono, ez nem azt jelenti, hogy az MKB-n keresztül Mészáros lerabolja a CIG alapkezelő vagyonát is?
Lölő (ill. a valódi tulaj Szijj) dönt az MKB-ról ahol eldöntik hogy mit vesz, mit ad a CIG alapkezelő...
Vissza is ment. Délután pont azon gondolkoztam, hogy miért rántja be valaki, aztán meg belevesz... Nyilván van, akit mozgat az a pár forint nyereség is, de ez azért ez gyenge magyarázat volna.
A hír reggeli ugyan, de még nem tudatosult. A forgalom sem volt túl kimagasló. Nyilván, még hiányzik egy darabka a kirakósból: mit kap a CIG az alapkezelő által termelt nyereségért cserébe? Mert ingyen nem ad senki évi 600 millát...
Szerintem nem túlzás 300 fölötti árfolyamot vízionálni...
CIG Pannónia