Na próbáljuk meg ezt a topikot BUXnak és határidejének. Eros 12-13topikja teljesen kihalt, elavult, Eros befejezte a tradet. Sokan nem is tudják mi az.
Elszámolóár kiszámítása: A Lejárati Nap 9:20:01 másodpercétol a másodpercenként gyűjtött első 2400 indexértékből kivéve a 15 legnagyobb és a 15 legkisebb indexértéket, a maradék 2370 indexérték számtani átlaga, az Árlépésköznek megfelelően kerekítve. Amennyiben a Lejárati Napon 9:20:01 másodperctől az indexszámítás összesen kevesebb, mint 40 percig tart, úgy a következő Tőzsdenap(ok) indexértékeit is - az esetleges nyitó és záró indexérték(ek)kel együtt -figyelembe véve történik a számítás a fenti átlagolási és kerekítési elveknek megfelelően, 2400 indexérték gyűjtésével, a 15-15 szélsőérték elhagyásával. Ebben az esetben az a Tőzsdenap tekintendő Bezárási Napnak, amikor a Lejáratkori elszámolóár először megképezhető.
Es kozben a kamatok emelkednek mindenhol, hitel kamatok is. Kotveny, Allampapir vasarlasok lealltak. Kis papirjaink folyamatosan alul teljesitenek. Estunk 10%ot egy ho alatt. Zaroban en is adtam 2212re. Holnap meglatjuk
"pedig a hatiárkrabantartónak ez lenne a feladata" Ez honnan veszed? 1. Nincs hatiár karbantartó. 2. Market maker van, de neki a likviditás biztosítása lenne a feladata, amit így sem biztosít túl jól. Egyébként minden arra vezethető vissza, hogy kicsi és illikvid a BÉT. Hathor is ezért siránkozik mindig. Ha nem tetszik, akkor el lehet menni likvid piacra, viszont ott már nem lesz mit learbitrálni, mert más már rég megtette.
ja, és én két, magánkereskedőként is már keresekedhető buxhati közötti arbitrázsról irtam. persze lehet a pmák biztoságot jelent ezek között is. (sztem lófaxt)
Nem nehéz velem, nem is élsz velem :))) az arbitrázsról beszéltem, sok kereskedőnek nem számít, 200-300 (biztos) pont, mivel sokkal-sokkal többet keres meg nap, mint nap... a buxhati elméletedet már soxor olvastuk, néha igazolódik is.... intézményileg nics lefedezve, pedig a hatiárkrabantartónak ez lenne a feladata .majd jövőre meglátjuk.
nehéz veled. de mivel szar kint az idő, pont ráérek... tehát ideális tankönyvi példa szerint a hati mindig együtt mozog a prompt buxxal, és annyival magasabb, mint a hátralevő futamidőre a kamattartalom. ez a kamattartalom akkor a legmagasabb, amikor az új kontraktus indul (tehát 2212 eetében éppen most), és ahogy az idő telik úgy csökken (most a HUF kamatváltozást ne keverjük bele, vegyük azt konstansnak). - viszont a hati sokkal illikvidebb, és nem követi tickre a promptot. ezt láthatod, ha pl esik a prompt bux de a hati marad magasan (mert áll bent valaki egy nagyobb tétellel vevőként, és nincs aki ráadja). ezen szokott Hathor "méltatlankodni", mert az indokoltnál sokkal nagyobb a kamattartalom, de mondom, ez csak azért van, mert nincs aki beleadjon a vevői oldalba.
Jó, feladom :))) magánkereskedőként nem lehet ezt különösebb nyereséggel lekeresekedni, lenyelné a brókerjutalék. szennypiacon kereskedünk "vakon" a hatiban ...
Te nem erted az egeszet. Tobbet nem irjuk le. Egyik holnap fut ki, masik 1ev mulva. Mindig csokkentve a kamattartamot kifutasig. En tobbet nem mondom el. Udv
BUX index, BUX határidő, BÉT!
Ha valakit érdekel BUX Hajrá!