Na próbáljuk meg ezt a topikot BUXnak és határidejének. Eros 12-13topikja teljesen kihalt, elavult, Eros befejezte a tradet. Sokan nem is tudják mi az.
Na en nem eroltettem tovabb ezt a shortot,29590 zarva 29500-550 kozott. Vedik erosen az otp 9000-et,ricsi is barmikor ficankolhat,ugy tunik nem akar innen esni ma a bux. Jobb ezt csak nezni inkabb.
A MOL nem az olajárak miatt lenne bajban, mivel ő inkább feldolgozó mint kitermelő. Ő a finomítói árrésnél, üzemanyag-felhasználásnál és kiskernél lesz bajban. Nem is akármekkorában.
az OTP 4 P/E a tavalyi eredmény számokon nyugszik, kizártnak tartom, hogy idén is hozni tudja azokat...mint, ahogy szinte mindenhol profit csökkenés lesz, talán legkevésbé Richternél...MOL borzalmas állapotban lehet ilyen olajár mellett...válság van, szerintem most nem érdemes ilyen árazásokkal foglalkozni...majd ha látjuk, mit okoz a gazdaságban akkor...
Én kereskedek, de pontosan annyit buktam ma, mint amennyit tegnap kerestem. És azért tegnap egy nagyon gyenge nap volt, ahhoz képest ami volt mostanában. Pontosan 14332 ft-al állok lejjebb mint tegnap. Vagyis lópikula, csak az a zavaró, hogy mégis mínuszba vagyok. De ma már voltam 100ezrekkel lejjebb is.
Na de ha cégértéket nézünk 45k-n már lehetett azt mondani, hogy túl volt értékelve MOL, OTP, Ricsi (bár ezzel sem mindenki értene egyet), de 30k-n már elég hosszú válságos idő kellene, hogy tényleg ennyit érjenek a cégek. Ha OTP bezuhanna mondjuk 7500-ra (amit vársz), azt jelentené, hogy kb 4-es P/E-n forogna, azaz 4 év alatt kitermeli a teljes árát (ha 1-2 hónap alatt letudjuk a vírust). Tehát az kell egy ilyen árazáshoz már, hogy brutál beessen a nyereségesség is. Nem lehetetlen, de azért arra már többen fogadnak és kockáztatnak ilyen áron, hogy ha kijövünk a korlátozó intézkedésekből, újra visszaáll a világ rendje.
az az érdekes - többek közt - ki hogy reagál arra hogy a bux short tartásával egyre kevesebbet lehet keresni másik oldalról, ugyanannyi nyereség eléréséhez százalékosan sokkal nagyobb esést kell kiülni 45ezres buxnál, ezer pont esés 2% elmozdulásnak felelt meg, de ugyanígy 10000 forintot hozott/kontraktus most 1000 pont esés 3-4% elmozdulás tízeres buxnál meg értelemszerűen 10% ki hogy reagál ilyenkor? betol még több eladást?
BUX index, BUX határidő, BÉT!
Ha valakit érdekel BUX Hajrá!