Indi86
3
3
4
július 15. | 13:51
#1

Bitcoin, blockchain trollok nélkül  

Kedves Fórumtársak!
Mivel annyira elszaporodott az eredeti Bitcoin topicban a trollok száma, hogy a hozzászólások 90%-a már csak abból áll, így úgy gondoltam ideje létrehozni egy trollmentes övezetet, ahonnan garantáltan kigyepálom azokat az embereket, akik félrebeszélnek, aljas szándékkal ferdítenek, személyeskednek, tudatlanságuk teljes tudatának birtokában hamis tényeket terjesztenek. A témában még nem járatosoknak ajánlom, hogy olvassák el az eredeti topikot az elejétől fogva, ahol még normális információmegosztás folyt, sokat lehet belőle tanulni. Aztán várunk itt szívesen ha kérdés merülne fel! Természetesen ellenvéleményeknek helye továbbra is van sőt nagyon örülünk neki, de az ne alapuljon konteókon, fikciókon mert ki leszel tiltva. Kiderül idővel lesz-e erre így igény, nem vagyok a cencúra híve, de trollok ellen máshogy harcolni nem lehet itt, úgy látszik.
Az eredeti topik melynek elejéből sokat tanulhatsz:
https://forum.portfolio.hu/topics/csak-ido-kerdese-hogy-a-bitcoin-elsopri-a-penzugyi-rendszert/19526
Zotyótol elnézést kérek, de szerintem meg kellett ezt húzni, mert mindenről szólt már a téma csak a btcről nem, nagy köszi a bedobott tudásanyagokért, remélem ide is írsz majd.
Rendezés
Hozzászólások oldalanként
hétfő, 11:11
előzmény: #79  gonfanon_baucent
#80
Nem veszel észre egy parabolát a grafikonon? Ráadásul amit látsz azok sokszor kötelegelt egyenlegek tranzakciói már..Szerinted pedig az lenne a normális ha napi 100 milliós tranzakciószámmal nyitott volna a dolog, nyilván így csinálta ezt a mai bankrendszer is. Ja, nem. Tudod van a dolgoknak egy fejlődési íve, amit nyílván te is tudsz, csak hát ugye akkor be kéne ismerned, hogy nincs igazad.
hétfő, 10:59
előzmény: #74  Indi86
#79
A trenden csupán annyit látni, hogy amikor drasztikusan leesik a btc fiat dollárban kimutatott árfolyama, olyankor az úgynevezett "tranzakciószám" is erősen leesik. Ami a trendcsúcsokon sem magas, inkább elhanyagolhatóan jelentéktelen a fiatokhoz képest. A napi tranzakciószám világszerte megfelel egyetlen nagyobb vidéki magyar város napi banki tranzakciószámának, és ekörül stagnál.
10 év után ez siralmas adaptációs eredmény.
Spekulációra már sokkal inkább alkalmassá tették a tether.io felbukkanása után. Satoshi viszont nem erre szánta eredetileg.
hétfő, 10:10
előzmény: #76  kukker
#78
Hát érdekes én nem találkozok olyannal, hogy vedd ezt meg mert lemaradsz, nem tudom te milyen oldalakat olvasgatsz. Mi a realitás szerinted? Miből gondolod azt hogy a digitális értéktárolásban nincs óriási jövő amikor az egész világgazdaság már ezen zajlik? Érdekelne, hogy mitől gondolod úgy, hogy jobb az inflálódó akár dollár értéktárolásra, utalásra a horribilis nemzetközi költségek. Miért jobb? 10 év trendje azt mutatja, hogy a btcre egyre nagyobb az igény. Nem volt 3 egymás utáni olyan év, hogy kevesebbet ért volna. Nem zavar, hogy a tények ellened szólnak? Komolyan várnám a normális nem trollkodó véleményed. Mert ez így üres lózung, de gondolom neked aztán lehet magyarázni. :)
hétfő, 10:05
előzmény: #73  mereszZenesz
#77
Igazából nehéz látni az ő szemükkel, hogy miről beszélnek. Nehéz nem azt képzelni, hogy csak trollkodnak. Egyik se támaszt tényekkel alá semmit csak bemond, ez a nagy diskurzus..Ha ellentétes véleményeiket igazolni is tudnák még meg is köszönnénk nekik.
hétfő, 10:03
előzmény: #74  Indi86
#76

A trend az, hogy a hype szöveg ezerszer nagyobb, mint a realitás.
A probléma ez, de neked aztán lehet magyarázni.
hétfő, 10:03
előzmény: #72  gonfanon_baucent
#75
Az arra vonatkozott aki hodlizik. Ha költeni akarod, akkor egy keveset tartasz a mobilodon aztán lecsippantod a qr kódot, ilyen rettentően komplikált, pont ahogy írod. :) Nem tudom, honnan veszed, hogy az adaptáció stagnál? Alá is tudod támasztani valami forrással vagy csak álmodtad? Egyébként ahogy már írtam is, az áremelkedés ebben a kezdeti időszakban nem éppen költésre ösztönöz. Na de van ez így, gondolom pogácsát se aranyért veszel a sarki abcben.
hétfő, 09:58
előzmény: #71  gonfanon_baucent
#74
A trendet azért látod ugye?
augusztus 07. | 11:44
előzmény: #72  gonfanon_baucent
#73
Az én szvsz a Bitcoin már rég kinőtte , hogy "csak egy internetes fizetési ezköz" legyen... Páran fennakadnak ezen... MIért ?
A facebook se anno a világ legnagyobb hirdetési felületének indult...
augusztus 07. | 10:17
előzmény: #66  Indi86
#72
Ha meg elköltök belőle valahol egy ebédre, akkor utána mindig generálok hozzá új privátkulcsot offline? Amit írsz, az csak így volna hatékony. Vagy a másik, hogy több walletet tartasz, különböző összegekkel. Az egész felhasználói technológia még 10 év után is rettentően komplikált és átláthatatlan a közösségen kívüli személyek számára. A rugalmatlanságát nem is említve. 
Nem véletlen, hogy az adaptáció (költés) ennyire stagnál, a spekuláció pedig ennyire felfutott.
augusztus 07. | 09:43
előzmény: #68  Indi86
#71
Nem értem hová akarsz ezzel kilyukadni. Úgy gondolod, hogy napi 250-300ezer tranzakció világszerte már komoly adaptációt jelent? Magyarországon egyetlen munkanapon közel 5 millió tranzakciót bonyolít le a bankrendszer.
augusztus 07. | 08:34
előzmény: #68  Indi86
#70
Elbúcsúztunk örökre a pumpás gyerektől
.. Ne keressétek, már máshol pumpálja a szennyet. 😂
augusztus 07. | 07:25
Törölt hozzászólás!
#69
augusztus 05. | 12:02
előzmény: #64  gonfanon_baucent
#68
augusztus 05. | 11:57
előzmény: #63  gonfanon_baucent
#67
Attól, hogy felfelé megy az árfolyamuk a profitjuk nem biztos. A hatékony bányásznak szinte mindegy az árfolyam sőt, egy medve piacon csak ő tud megmaradni, így inkább az alacsony btc árban érdekelt, mivel kevesebb lesz a konkurenciája így több btc-t tud kibányászni.
augusztus 05. | 11:54
előzmény: #62  gonfanon_baucent
#66
A címedet és a hozzá való privát kulcsodat offline érdemes létrehozni, így nem igazán értem miről beszélsz?
augusztus 05. | 11:53
előzmény: #61  Indi86
#65
203 769 bitcoin-tranzakciót elemzett egy MIT-kutatókból álló csapat 6 milliárd dollár értékben és megállapították, hogy a tranzakciók alig 2%-a kapcsolódik illegális ügyletekhez - írja a Coindesk
Az MIT-s csapat az IBM Watson nevű mesterséges intelligenciájával bonyolította le az elemzést, a kutatás célja igaziból az volt, hogy megállapítsák, hogy az AI tudja-e segíteni a pénzmosási törvények betartatását.
Míg a tranzakciók 2%-a kapcsolódott explicit illegális tevékenységhez, 21% esetén állapított meg az AI törvényességet, míg 71% esetén nem lehetett egyértelműen megállapítani sem jogszerűséget, sem jogsértést.
A kutatási eredmények egyébként nagyjából összhangban vannak a korábbi tanulmányokkal: a Chainalysis idén végzett kutatásából az derül ki, hogy a bitcoin-tranzakciók kevesebb mint 1%-a volt illegális tevékenységhez köthető.
július 20. | 07:24
előzmény: #58  1ember
#64
Azok még simán lehettek az első privátszemély rajongók szerte a világon. Nekem is volt ill. van még abból az időből. Később sajnos sok minden megváltozott.
A régi privátszemély rajongók többsége kiszállt, újak pedig nem jöttek az adaptáció stagnálása miatt. Helyettük jött a tether és a rájuk épülő ill. velük szervesen összenőtt rablóbanda.
július 20. | 07:12
előzmény: #57  Indi86
#63
"Mi köze a bányásznak a tetherhez? Semmi."
 
Már hogyne volna. A hatékonyan működni képes nagy bányászok tetherrel hedgelik a btc állományukat. Nekik elemi érdekük, hogy az árfolyam mindig felfelé menjen. Ez a kölcsönös érdek mindig újabb és újabb tether kibocsátásra sarkallja a tether.to éx a Bitfinex közös urait.
július 20. | 07:03
előzmény: #61  Indi86
#62
A kripto walletekhez generált privát kulcsaidat interneten keresztül kapod vagy levélben? Mi a válasz? Ha megváltoztatod, akkor interneten keresztül validáltatod a blokklánccal? Mi a válasz?
 
Az előző hsz-em ehhez kapcsolódott. Nem gondoltam volna, hogy ezt még külön meg is kellett volna magyaráznom egy ilyen magas színvonalú szakmai topikban. Úgy tűnik, hogy mégis.
július 19. | 23:29
előzmény: #60  gonfanon_baucent
#61
Szted ezek olyan kulcsok mint a btcnél? Még egy ilyen direkt ferdítés aztán te se írsz ide többet ahogy a haverod. 😂 Aki lehet te vagy. Na de nem sokáig ha te is itt hazudozol.
július 19. | 20:54
#60
"Egy izraeli kiberbiztonsági cég fejlesztett egy programot, amely az Apple, Google, Facebook, Amazon és Microsoft eszközeikről és felhőszolgáltatásaiból képes személyes felhasználói adatokat gyűjteni és képes a kétfaktoros hitelesítés kijátszására is - írja a Financial Times. A programot elsősorban hírszerzési és állami szervezeteknek értékesítették. 
 
Az NSO Group Pegasus nevű malwareje évek óta segít kormányoknak és hírszerző szervezeteknek célzottan adatokat gyűjteni okostelefonokról, most viszont már képes hozzáférni a felhőben tárolt helyadatokhoz, illetve archív üzenetekhez és fotókhoz is - írja a brit lap egy bennfentes forrásra hivatkozva, aki állítólag látta a cég termékbemutatóját.
 
A Pegasus úgy működik, hogy lemásolja a Google Drive, a Messenger és az iCloud hitelesítési kulcsait, majd leutánozza a fertőzött telefont, az azonosítási adatait (beleértve a helyadatokat) lemásolásával. Ezzel lényegében kikerülik a kétfaktoros azonosítást, hiszen a szolgáltatók azt érzékelik, hogy a fertőzött telefon tulajdonosa próbál hozzáférni a saját adataihoz, a saját eszközén keresztül. A Pegasus állítólag még azután is meg tud szerezni adatokat, miután törölték a fertőzött telefonról.
 
Az NSO Group tagadta a pénzügyi lap cikke kapcsán, hogy bármikor élesben használták volna a technológiát, azt viszont nem tagadták, hogy képesek az adatok megszerzésére.
 
A Pegasust egyébként Izrael hivatalosan is fegyvernek minősítette, melyet állítólag csak "felelős kormányoknak" értékesítettek, akik "bűn- és terrortámadások megelőzésére" használják az eszközt.
 
A hír kapcsán a techcégek biztonsági csapatai állítólag vizsgálódni kezdtek, mivel - ha igaz az FT cikk - lényegében teljesen újfajta azonosítási technikát kell kifejleszteniük a Pegasus képességei miatt. Az NSO Groupot egyébként Izraelben és Ciprusban is perlik, amiért állítólag diktatorikus rezsimek is hozzájutottak a termékükhöz. "
 
Üdv a feltörhetetlen privátkulcsok világában!
július 19. | 12:15
előzmény: #58  1ember
#59
Az annak, hogy a buta Ciprusiak valamiért ebbe az értéktelen izébe fektettek, mikor a méltán megbízható bankrendszer letojta őket. :) Fura módon sokan Venezuelában is így gondolkodnak meg Argentínában..ki érti ezt..
július 19. | 12:11
előzmény: #56  gonfanon_baucent
#58
Előtte már volt egy 1000$-os ATH, Tether nélkül is. Az kinek az ármánykodása?
július 19. | 07:21
előzmény: #52  gonfanon_baucent
#57
Mi köze a bányásznak a tetherhez? Semmi. Nyilván egy nagy gond a tether, ki is fog durrani az is nyilvánvaló, lehet egy új kégkorszakot is magával hoz, de árnyalja a képet, hogy azért bizonyos része sőt többsége fedezve van jó esélyel, illetve a többi normális stabil coinal szemben egyre inkább teret veszít. Így ha szerencséje van a piacnak, akkor durran majd ki amikor már nem fáj annyira.
július 18. | 23:42
előzmény: #55  gonfanon_baucent
#56
Egész pontosan, amikor a tether megjelent a Bitfinexen, a btc árfolyama egy intenzív esés után épp 160 usd körül szédelgett.
július 18. | 23:35
előzmény: #54  1ember
#55
1. "...In January 2015, the cryptocurrency exchange Bitfinex enabled trading of Tether on their platform..." Tehát nem igaz, amit állítasz.
2. Nincs semmi összeesküvés, a tether gazdái az egész világ szeme láttára csalnak, nap mint nap.
július 18. | 21:41
előzmény: #52  gonfanon_baucent
#54
1. már a Tether előtt is hatalmasat ment a bitcoin, a megjelenése nem gyorsította fel az addigi trendet.
2. összeesküvés-elmélettel Dunát lehet rekeszteni, de hol a bizonyíték?
július 18. | 21:06
előzmény: #52  gonfanon_baucent
#53
Adódik is a kérdés, hogy amennyiben a btc fiatban denominált árfolyamát döntő részben a semmiből printelt tetherrel végzett, törvénybe ütköző alvilági machinációkkal alakítják, akkor mi is a különbség a fiat-pénzek és a tetherizált btc között?
július 18. | 20:52
előzmény: #50  gonfanon_baucent
#52
Ehhez még azt is hozzá kell tenni, hogy a nagy bányászok kéz a kézben kooperálnak a tether.to valamint néhány nagyobb forgalmú krypto-exchange mögött álló sötétlelkű alakkal. A tether.to szimplán a btc fiatban kifejezett árfolyamának mesterséges "karbantartására" lett létrehozva.
Egészen elképesztő, hogy ezt a szervezett bűnszövetségben végzett tevékenységüket az egész világ szeme láttára, senki által sem háborgatva folytathatják.
július 17. | 19:14
előzmény: #50  gonfanon_baucent
#51
Kissé zavaros amit előadsz. Kinek fontos a decent? Mindenkinek aki nem hülye. Vagy kibe akarsz megbízni? Hogyan is tudják a poolok fenntartani az árfolyamot? Meséld már el nekünk!
július 17. | 16:56
előzmény: #49  Indi86
#50
Ha nektek "menet közben", a sok spekuláció és hodlolás mellett ennyire mellékes szempont lett a btc hatékony fizetési funkciója, akkor miért/mire kell mégis a decentralizáltság?
 
Megmondom. A decentralizáltság kizárólag a legnagyobb bányász pool-oknak fontos, mivel ezáltal tudják magasan tartani a btc usd-ben kifejezett árfolyamát. A bányászokat is kizárólag a fiatban kivehető profit érdekli, magasról lesajnálják az adaptációt. Ez van, ide jutott a történet.
július 17. | 15:16
előzmény: #48  gonfanon_baucent
#49
Szép nagy szavakat szőttél bele. Gondolom téged zavart volna ha az elmúlt 10 évben ez a profitéhség gazdaggá tett volna. :) Nem ismerem, ahogy sztem te se, így ki tudja mi volt az igazi célja. Szerintem ő se költi, szóval nem tudom mi a fenéről beszélsz. :)
július 17. | 15:11
előzmény: #38  Indi86
#48
Ez a chart csak azt mutatja, hogy míg a sokat és sokak által szidott usd alacsony vola mellett oszcillál a világpiaci devizakereslet/kínálat által megállapított belső értéke körül, addig a zéró reálgazdasági beágyazottsággal rendelkező btc dollárban kifejezett árát kizárólag a kriptospekulánsok fiatban denominált profitéhsége hajtja egyre feljebb. Ha erre azt mondod, hogy Satoshi eredeti célja is ez volt, nem pedig a decentralizált online fizetési rendszer elterjesztése, akkor elismerem, hogy valóban ő a világtörténelem eddigi legnagyobb pénzügyi Cipollája.
július 17. | 14:50
előzmény: #44  gonfanon_baucent
#47
Az hogy, hogy spekulálnak rá édes mindegy annak aki így is úgy is akar venni valamit, azaz az adott összeget nem felhalmozásra szánná hanem mondjuk venne valami műszaki eszközt. Végülis ezt megteheti btcvel is, sok helyen kap rá kedvezményt. Ez esetben nem hülyeség egyedül elköltenie, annak akinek van.
július 17. | 14:46
előzmény: #44  gonfanon_baucent
#46
A legtöbb befektető nem kényes arra, hogy miből van a rakétázás. Az sem igaz, hogy mesterséges, mert terjed a használata is, meg minden téren. Lásd 10 éves és már az amerikai elnök a szájára pardon a twitterére vette 62 M követője nagy örömére, akikből jó pár el fog gondolkodni azon, hogy mi a fene ez egyáltalán. :) Ingyen reklám volt ez is. Nem vizionált? Akkor minek tárazott be? Persze jó eséllyel ahhoz sose fog nyúlni, mert vannak más címeken is érdekeltségei amikről nem is sejtik, hogy hozzá köthető, abból eléldegélhet szépen. Már ha élő személy stb.. Olyan ez mintha Bill Gatesre meg azt mondanád, hogy a fenéért ér ennyit a cége ez a hülye csak a Windózról beszélt, nem arról, hogy a világ leggazdagabja lesz. 
július 17. | 14:40
előzmény: #42  gonfanon_baucent
#45
Nem értem, miért ragaszkodsz ahhoz, hogy mit írt le a fehérkönyvben? Mindent le kellett volna írnia? Ő sem orákulum jó eséllyel, főleg, hogy jó eséllyel egy csapat volt Satoshi. Létrehozott valamit, az emebriség meg azt kezd vele amit akar, eleve a konszenzus szabja meg a fejlesztési irányt is. Simán lehet, hogy nem az lesz, lett belőle aminek szánta.
július 17. | 14:37
előzmény: #31  Indi86
#44
"..Gondolom a műkincsek árfolyama nem rakétázik így 10 éves távlatban meg a jövőben sem fog. Ha pedig elköltöd, ebből kimaradsz. .."
 
Fiatban kimutatott mesterséges árfolyamrakétázásból kimaradással riogatsz, ha esetleg költeni volna kedvem. Satoshi nem vizionált semmilyen árfolyamrakétázást. Ő egy decentralizált, pénzintézetektől független online fizetési rendszert próbált alkotni, de a fiatprofitra spekulálók rövidesen végképp tönkreteszik. Kár lesz érte.
július 17. | 14:37
előzmény: #41  gonfanon_baucent
#43
Ha valami értéktartó és decent, akkor véges a kínálata, vagy csökkenő. Ez esetben mindig lesz spekuláció. Ha nagyra nő a dolog, akkor már ez a speka kevésbé mozgatja meg az árfolyamot.
július 17. | 14:23
előzmény: #37  1ember
#42
Azt bizonygatod, hogy "btc-t venni és eladni" mennyivel könnyebb más eszközökkel szemben. Szerintem meg több ezer olyan eszköz van a tőzsdéken, melyeket sokkal könnyebb adni-venni mint a btc-t. De ami a fő lényeg, hogy Satoshi egy szóval sem említette a WP-ben a btc esetleges spekulatív előnyeit. Egy decentralizált online fizetési rendszer megalkotása volt a célja, semmi több.
július 17. | 14:15
előzmény: #36  1ember
#41
Spekulációról meg hodl-ról beszélsz. Satoshi ilyeneket még érintőlegesen sem említett a WP-ben, csupán "peer-to-peer online payment system"-ről írt. Spekulálni bármivel lehet, ahhoz nem kell a btc. Hodl-olni pedig műtárgyakat is lehet, könnyen megeshet, hogy még a btc-nél is többet hoznak hosszabb távon. Minden műtárgy-aukción licitálhatsz otthonról, még a fotelből sem kell felkelned. Tehát ehhez sem kell a btc. 
 
Egy teljesen decentralizált online fizetési rendszerre viszont nagy szükség volna, de a kórosan elburjánzott spekuláció meg általános hodl-olás közben ez már egyre kevesebbeknek áll érdekében. Kár, mert ezzel maga az eredetileg elgondolt eszköz is okafogyottá válik. Rossz vége lesz ennek.

Topik gazda

Indi86
3 3 4

aktív fórumozók

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE