Kulcsszavakban: backtest, indikátorok, adatok, algoritmusok, programozás, matematika és persze a kapott eredmények…, valamint minden más, ami érdekli az erre járókat.
Igyekszem majd szűkíteni az olvasott topikok körét, egy időben ez nagyon jól ment. :)
Azért a Ricsivel megint el kell dicsekednem, bár erre azért nem számítottam most, mindenesetre 800-tól valamivel 300 alattig (még nem számoltam ki az átlagot) most is meg volt. :)
Két hónapja mindösszesen 1 rossz kötésem volt. De az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy a kötések számát is a kötések méretét is drasztikusan csökkentettem a Béten. Kb ötöde a poziméret a korábbiaknak. És egy ideje a hatit bűvölöm. Van benne mozgás és a lényeg: nagyon olcsó. Olcsóbb, mint bármelyik egyedi részvény vagy certi. Látom a nyereségkimutatáson, hogy nagyon nem mindegy. Sok tízezer marad így zsebben, legalább is nálam.
Ha valamit nem szabad komolyan venni, akkor az a pf fórum. :) Én szinte már csak ezt a topikot olvasom, de ugye ez meg munkaköri kötelesség. :D A komoly OTP topik maci eltűnésével értelmét vesztette, a Molly-ból pedig kispapír színvonalú topik lett. De amúgy is itt a jó idő, ha nem muszáj, akkor nem ülök a gép előtt. [A 2h-ás kereskedési rendszer pedig megy magától, immár élesben. :D]
Engem nem zavart a véleményed, szimpatizálok azzal, amit gondolsz a helyzetről. Túlságosan belelovalni magad azonban tényleg nem érdemes, mert az egészség rovására mehet. Tenni annyit tudunk, hogy a véleményünknek hangot adunk. Nem csak itt, és nem első sorban itt a fórumon. Azt azért ne tartsd vissza! Pont ezt szeretnék elérni sokan.
Én itt vagyok, vagyis a tőzsdén vagyok, a fórumról egy kicsit száműztem magamat, szóval erőteljesen visszafogom az aktivitásomat.
Elgondolkodtam egy kicsit a legutóbbi (sőt egyetlen) felfüggesztésemen. Nincs igazán jelentősége, de nem tetszik, hogy idáig jutottam én is. Azon lehet vitázni, hogy mennyire jogos vagy sem, de az igazság az, hogy nekem magammal szemben sokkal szigorúbb a mércém, mint bármilyen moderátoré. Hatással van rám a fórum, többször elkalandozok más topikokba is, és nagyon nem tetszik ez a szinte zsigeri gyűlölködés, amit látok. Próbálom kivonni magamat, és figyelmen kívül hagyni dolgokat, de ezek szerint nem sikerült, és ez bánt. Én nem akarok résztvenni ebben a folyamatos megosztásban/megosztottságban, amibe kényszerülve kell élnünk.
Szóval egy kis elvonókúrát tartok, töltődök. De azért olvaslak titeket, aztán alkalmanként írok is, ahogy eddig. Gyakrabban majd akkor, ha sikerül ignorálnom a topikok jelentős részét. Egyelőre csak úgy sikerül, ha a teljes pf fórumot mellőzöm.
Láttuk ezt itt jó páran...egyébként most átmenetinek gondolják csak az inflációt, de szerintem pár hónap és nagyot változnak majd az álláspontok, amikor majd állandósul a magasabb infláció. Én nem látok semmilyen dezinflációs hatást, ami megakaszthatná az áremelkedést, legalábbis őszig bezárólag. A FED már fokozatosan hangolja át a kommunikációját. Egyre többet beszél magasabb inflációról. És arról is, hogy átmenetileg tolerálja az áremelkedés célon felülre lövését is. A piacok (főleg a növekedési cégek) most azért gyengélkednek, mert azt hiszik, hogy a FED majd kamatot emel. Véleményem szerint a FED NEM TUD (vagy ha emel, akkor azzal aláássa az egész 2020 márciusától indult kilábalást) kamatot emelni. Amikor ez ki fog derülni, akkor lehet megint egy váltás a piacon...
Backtest és ami mögötte van