Topiknyitó: saru 2006. 10. 16. 22:55

az olaszliszkai eset  

a pár évvel korábbi fejér megyei eset után, most ismét meglincseltek a cigányok egy embert, ráadásul két gyermekének szeme láttára
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2009. 09. 28. 09:30
Előzmény: #2777  Törölt felhasználó
Nézd, az alapkédés az volt, hogy amit tett, hogy áramot vezetett a kertjébe, az helyes-e vagy sem. Ezzel kapcsolatban pedig továbbra is áll:
1. Törvénybe ütköző, jogilag ilyet nem tehet;
2. Erkölcsileg se, mert olyan közvetlen életre veszélyes helyzetet idéz elő, amit egyszerűen nem tehet meg.
Törölt felhasználó 2009. 09. 28. 09:30
Előzmény: #2778  Törölt felhasználó
te kérdezted, hogy mit kéne tennie....

ha nem akarod, hgoy válaszoljanak, akkor talán nem kéne kérdezni :P
Törölt felhasználó 2009. 09. 28. 09:29
Előzmény: #2776  Törölt felhasználó
Ne okoskodjál már a kényelmes foteledből, hogy kinek mit kéne tennie. Bármilyen közöd van-e hozzá?????
Törölt felhasználó 2009. 09. 28. 09:25
Előzmény: #2773  Törölt felhasználó
- Feljelentenék ahányszor tudnék, ha tudom/láttam az elkövetőt, akkor nevekkel;
És akkor mi fog történni? Szted a yard nem tudja, kik azok, ugyan már!!!

- Ugyanezt megtenném az Önkormányzat felé is.
esetben. Egy idő után a hatóság/hivatal is megúnja, hogy állandóan írogatot, telefonálok.
Az önkorm. mit tud tenni? Kimegy és megkéri h ne csinálja? Vagy bírságol? Tudjuk, h nem fizetik be.

- Ha ők mégcsak nem is hajlandóak foglalkozni az üggyel, akkor levél+telefon a megyei (és/vagy országos) felettes hivataloknak, hogy itt nem végzik dolgukat.
Lásd 1. pont. + Te leszel rasszista, amiért nem érted meg szegény elnyomottakat.

- Veszek két kutyát. Mennyiből állt leölni őket? + Fenn is kell tartani.

- Magasabb kerítés, riasztók, lámpák, stb.
Ez CSAK pénzkérdés.

- És nem mindegy, hogy milyen értékről van szó ugye. Eleve mekkora az egész veteményes és rendszerint milyen kárt okoznak. Ha egy kis családi kiskertről van szó, akkor lehet, egyszerűbb felhagyni az egésszel. Ha ebből élek, az megint más.
Ezt nem tudjuk és nem is tartozik ide.

Végül:
Szívből remélem, nem kerülsz olyan helyzetbe, hogy BAZ-ba, v. Szabolcsba kelljen költöznöd és végigéld azt hogy pl. a sok éven keresztül összekuporgatott kis vagyonodat akármidet széthordják.
Ugyanis itt erről is szó van.
Törölt felhasználó 2009. 09. 28. 09:19
Előzmény: #2772  Törölt felhasználó
hát igen. ki mondta, hogy kötelező kertészkedni?
persze hobby, meg talán fizetéskiegészítés...
ha a kertészkedésre szánt idejében elvállal valami részmunkaidőben végezhető valamit, akkro máris megvan a bevételkiesés, és még az idegeskedés is megszűnik.

tudom, hogy első hangzásra durván hangzik. de be kell látni, ha nem megy így, akkor mennie kell úgy.

godnolom ha te nyitva haogyd a kocsit a házad előtt és rendszeresen kirámolják, te sem azt a megoldást választod, hogy megint nyitva hagyod, de az ablakból vadászpuskával vadászol arra aki kirámolja, hanem inkább legközelebb bezárod???
Törölt felhasználó 2009. 09. 28. 09:17
áramot nem a külső kerítésbe kell vezetni, hanem ahogy az uborkáját árammal védő idős ember tette, a kerítésen belül a saját udvarodon kell azt megépíteni és ki kell írni vigyázz ne lopj, mert megrázhat az áram vagy elverhet a gazda

egy társaságban halottam egy 55 év körüli szőlősgazdától, hogy pár éve elfogott egy tolvajt a szőlőjében kikötötte egy fához és egész éjjel ott tartotta (nyáron történt az eset mielőtt a jogvédők a cegény bűnöző miatt, még antikeresztes hadjáratot indítanának) néhány óránként leöntötte egy vödör vízzel, reggel elengedte a fickó arra felé nem fog többet lopni

és itt természetesen nem a gyerek vagy tini csínyekkel van a gond, mert nem ezért építenek elektromos védelmi rendszereket embrek
pampa 2009. 09. 28. 09:17
Előzmény: #2773  Törölt felhasználó
penznyelo

Ismerősöm megtette. Kétszer,egyszer tetten is érték a tetteseket.

Tudod mi lett a vége? Jól megjáratták.... nem is tett feljelentést harmadszor....
Törölt felhasználó 2009. 09. 28. 09:10
Előzmény: #2772  Törölt felhasználó
Valakinek megítélni a tettét és elmondani, hogy én mit tennék a helyében, az két külön kérdés.

Ha olvasod az itteni hozzászólásaimat, akkor tudod, hogy én egyrészt elítélem alapból az erőszakot, másrészt egyébként is a törvényes megoldások híve vagyok.

Találkoztam már olyan hasonló esettel, ahol a bácsi/néni elmondta, hogy már vagy 20-szor megdézsmálták a kertjét és kérdésemre, miszerint fordult-e pl. a rendőrséghez emiatt, azt válaszolták, hogy: á, azok úgyse tesznek semmit. És kiderült, hogy EGYSZER SEM tettek fejlenetést.

Én:
- Feljelentenék ahányszor tudnék, ha tudom/láttam az elkövetőt, akkor nevekkel;
- Ugyanezt megtenném az Önkormányzat felé is. Minden esetben. Egy idő után a hatóság/hivatal is megúnja, hogy állandóan írogatot, telefonálok.
- Ha ők mégcsak nem is hajlandóak foglalkozni az üggyel, akkor levél+telefon a megyei (és/vagy országos) felettes hivataloknak, hogy itt nem végzik dolgukat.
- Veszek két kutyát.
- Magasabb kerítés, riasztók, lámpák, stb.
- És nem mindegy, hogy milyen értékről van szó ugye. Eleve mekkora az egész veteményes és rendszerint milyen kárt okoznak. Ha egy kis családi kiskertről van szó, akkor lehet, egyszerűbb felhagyni az egésszel. Ha ebből élek, az megint más.
Törölt felhasználó 2009. 09. 28. 08:54
Előzmény: #2771  Törölt felhasználó
Továbbra is várom h TE mit tennél / tettél volna az ember helyében....
Törölt felhasználó 2009. 09. 27. 23:26
Előzmény: #2769  Törölt felhasználó
R2D3:
Örülök, hogy beléd nevelték mások tulajdonának tiszteletét. És örülök, hogy ezt tovább adod a gyerekeidnek. De képzeld, engem is így neveltek. És én is tovább fogom adni a gyerekemnek/gyerekeimnek (még csak 1 van). Nem csak mások tulajdonának, hanem mások jogának tiszteletét is. Véleményének, emberi jogainak, stb. de leginkább egészséghez és élethez való jogát. Pont ezért nem vezetek áramot a kerítésembe akkor sem, ha előtte 15-ször loptak a kertemből...

"Kertes házban lakom és képzeld szoktak felmászni gyerekek a kerítésre almáért. Nem vezetek áramot bele, mert nem ÉLETVITELSZERŰEN teszik, hanem brahiból néha."

Ezzel viszont te magad írod le, miért NEKEM VAN IGAZAM A KÉRDÉSBEN. Az áramos kerítés ugyanis NEM VÁLOGAT: nem tudja, ki a gonosz visszaeső bűnöző, vagy ahogy te fogalmaztál az, aki életvitelszerűen mászik más kerítésén át, és ki az az ártatlan és ártalmatlan gyerek, akiről te is írsz (aki lehettem volna én is, te is gyerekként, és lehetnének a mi gyerekeink is), aki brahiból rámászik a kerítésre, vagy szed egy kis almát. Az áramos kerítés nem válogat, hanem öl. És aki ilyet készít, az tudja ezt, vagy tudnia kell ezt. Ez ilyen egyszerű. A vagyonát sajnálom, a lopásban áldozat. De az akár halált okozó, vagy halált okozható veszélyeztetésben ö bűnös. És nem mentség erre az, hogy korábban más lopásoknak ő áldozata volt. Az ártatlan gyerek, aki meghalhatott volna emiatt, annak semmi köze hozzá ugyanis... (ahogy lehet, hogy példabeli gyerekek se lopni mentek, nem tudhatjuk ugyanis, a cikkben benne se volt ráadásul).
Phylaxa 2009. 09. 27. 21:51
Előzmény: #2769  Törölt felhasználó
Szerintem nagyon jól tették a szüleid, hogy beléd nevelték a " tiszteld a másét" tudatot és te is jól teszed, hogy ezt tovább adod. Korrekt és minden elismerésem.
Törölt felhasználó 2009. 09. 27. 21:38
Előzmény: #2763  Törölt felhasználó
Na elszállt:
Tisztázzuk: 3 kisgyerekem van a legnagyobb 7 a legkisebb 1,5 éves. Én tartozom felelősséggel értük, tehát NEKEM kell tudnom, hogy hol vannak a lurkók (talán a jelen esetbeli gyerekek is hasonló korúak). Ez olyan kor amikor a gyerekek feszegetik a sajtá és környezetük határait. Sose fogom elfelejteni pl. azokat a kurva nagy pofonokat amikoe apámtól azért kaptam, mert felgyújtottam egy fél erdőt, vagy koripálya készítés gyanaént elfagyasztottam a vízaknába az órát. Akik imsernek mindenki azt mondja nagyon nem boltam szent gyerek. DE!!! Belémnevelték, hogy ami a másé azt tisztelni kell. Ennyi .
Az én gyerekeim se angyalok, nagyon nem, de azt hogy más privát szféráját pláne tulajdonát tisztelni és becsülni kell igyekszem beléjuk oltani. Ezért nem fordulhat elő, hogy hasonló szituációba keveredjenek, ez nem jó példa.
Kertes házban lakom és képzeld szoktak felmászni gyerekek a kerítésre almáért. Nem vezetek áramot bele, mert nem ÉLETVITELSZERŰEN teszik, hanem brahiból néha. Sőt volt rá pálda h én adtam nekik.
Abban nincs vita köztünk hogy az emberi élet többet ér bárminél. De gondolom abban is, h ami az enyém azt jogom van megvédeni ha ezt a RENDSZER nem teszi meg (az h mit és hogyan tennék nem ide tartozik).
Törölt felhasználó 2009. 09. 27. 21:19
Előzmény: #2762  Törölt felhasználó
Tisztázzuk: 3 kisgyerekem van a legnagyobb 7 a legkisebb 1,5 éves. Én tartozom felelősséggel értük, tehát
Törölt felhasználó 2009. 09. 27. 20:47
Előzmény: #2761  Törölt felhasználó
...vicces egy állat fajta az ember...
mindenáron úgy akar tenni, mintha semmi köze nem lenne ahhoz a világhoz, amiben él, aminek részese, amiből való...
....hm...vicces...

azt ugye ti sem gondoljátok komolyan, hogy a fickó kifejezetten gyerekekre vadászott az árammal!!!???..vagy háborodjunk fel, hogy miért nem tart a tudomány ott, hogy intelligens áramok futkosnak a vezetékekben és csak azt csapják meg, aki 18. életévét betöltötte vagy aki rossz szándékkal közeledik???.....jajj ne legyetek már ennyire....-ok...

arról nem is beszélve, hogy az egyedüli állat faj az ember, amelyik bár évezredek óta sőt még régebb óta mindennapjai része az erőszak, sőt génjeiben hordozza az erőszakot...de egyedüli állatként mindenáron tagadni próbálja és önmagából kivetni valónak tartja...attól tartok ez egy buta szélmalom harc az emberiség és a társadalom részéről..

Ááááá...nem látjátok a fától az erdőt...különállónak sőt különbnek érzitek, gondoljátok magatokat a világtól amiben éltek, a természettől, ami szült titeket ebbe a világba..amíg ettől különállónak képzeli magát az ember és ész nélkül harcol a vele született adottságok miatt és kergeti magában a nem kívánatos tulajdonságokat, mint a kutya a farkát, addig itt ebben a világban soha nem lesz rend....

...el kellene már fogadni a természet rendjét...el kellene már fogadni végre az élet habos és nem habos oldalát is..úgy együtt egy egészként...

Phylaxa 2009. 09. 27. 20:20
Előzmény: #2765  Phylaxa
Sőt, nemsokára eljön az az idő, hogy azok a gyermekek jelentkeznek felsőoktatási intézménybe akik már a teljesen jogukat vesztett oktatásban tanulhattak. A felvételek alapján beperelhetik az iskolát, hogy nem adták meg nekik a lehetőséget a tanulásra. Hisz ők azt szerettek volna és ehhez joguk van az alkotmány szerint. Érdekes lesz. A jog az úr. Akkor lássuk....
Phylaxa 2009. 09. 27. 20:12
Előzmény: #2762  Törölt felhasználó
Teljesen korrekt. Az emberéletet ne hasonlítsuk a vagyonhoz. Sem gyermekét sem felnőttét...senkiét.

Megoldás: Mindent bekamerázni. A kerteket, házakat és iskolákat. Kép és hangfelvétel mindenről. Szerintem nemsokára az emberek is így fognak járkálni mindenhol. A kép pedig megy a vincsire valahol. Nem kellenek tanúk nem kell magyarázat, nem kell semmi. A rendőrség összeállítja az anyagot és megy az egész a bíróságra. Ott pedig lehet sírni, hogy miért tették. Ennyi.
Törölt felhasználó 2009. 09. 27. 19:57
Előzmény: #2763  Törölt felhasználó
Ejj, pénznyelő, én el sem hiszem, hogy te loptál cseresznyét gyeremekkorodban....
Az itt fórumózók közül senki, csak te meg én.....
Azért gyalázat, hogy mindegy, felnőtt, vagy gyerek, ha cigány, nem kár érte?
Szégyeljék magukat azok, akik efelett, csak úgy elsiklanak.....
Akinek van gyermeke, átérzi a helyzetet, akinek nincs, és teljesen közömbös, majd rájön.....
Törölt felhasználó 2009. 09. 27. 19:48
Előzmény: #2760  Törölt felhasználó
A kérdésem a következő: ezt mondanád-e akkor is, ha a te gyerekedről lenne szó?

Én azt mondanám, amit írtam, ha én lennék a kerttulajdonos és azt mondanám, ha enyémek a gyerekek és azt mondom kívülállóként is.

"Egyébként pedig a gyereknek kell legyenek szülei, akik FELELŐSSÉGGEL tartoznak a gyerekért. Mondjuk hogy merre járkál."

Én nem voltam rossz gyerek, de kerítésre másztunk fel pl. cseresznyét szedni. Ezt nagyjából minden gyerek megteszi. Márpedig ha ráz a kerítés, megszívjuk...
Törölt felhasználó 2009. 09. 27. 19:41
Kedves R2D3, egyrészt loptak már tőle, rongáltak már meg vagyonomat, törtek fel kocsimat, stb., másrészt személyes tapasztalástól függetlenül: nem kérdés, hogy mi a fontosabb, az emberélet vagy az anyagi javak. Itt ráadásul gyerekek állnak szemben nem túl nagy vagyonnal, konkrétan zöldségekkel. Aki ezek közé egyenlőségjelet tesz, azt vagy elvakítja a gyűlölet a vélt elkövetői kör ellen, vagy egyszerűen nem normális. Mást nem tudok rá mondani. Az emberélet mindig az anyagi kár felett van.
Törölt felhasználó 2009. 09. 27. 19:30
..igen...én is azon töprengek, hogy amikor én kis gyerkőc voltam, akkor vajon miért nem ugráltam ki-be mások udvarára, telkére és szolgáltam ki magam, mintha az csak úgy járna nekem...és nem csak én nem tettem ezt, de az összes gyerek ismerősöm sem....pedig van kert bőven körülöttem.....szóóóóval...hááát izzzéééé...

..feltételezem, hogy az illető, aki áramot vezetett a védekezés miatt, az sem azért tette, mert olyan nagyon jókat akart röhögni a megrázott gyerekek, emberek láttán...szóval kellően elkeseredettnek és magatehetetlennek kell éreznie magát egy embernek, ha már ebben gondolkodik,hogy áram...

..szóval kell az áram is és a molotov koktél is...csak hogy tudja mindenki hol a helye a világban...
..ha én beugranék egy bankba, hogy kiszolgálja magam hátul a széfnél, akkor legyek felháborodva, ha a biztonsági őr fejbe lő??...és azon meg különösen legyek felháborodva, hogy netán esetleg hátulról céloz rám és hátulról talál el??....ugyan már, ne hőbörögjünk, hanem viselkedjünk normálisan, és akkor kisebb lesz az esély arra, hogy valaki pofán basz minket...

Topik gazda

saru
3 3 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek