Topiknyitó: saru 2006. 10. 16. 22:55

az olaszliszkai eset  

a pár évvel korábbi fejér megyei eset után, most ismét meglincseltek a cigányok egy embert, ráadásul két gyermekének szeme láttára
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pampa 2022. 05. 11. 10:03
Előzmény: #3782  pampa
#3784
"Majdnem megismétlődött Debrecenben az olaszliszkai lincselés
Szerző: Dehir.hu | info@dehir.huKözzétéve: 2022.05.09. 11:30 | Frissítve: 2022.05.09. 11:44
Debrecen – A sofőr egy szabálytalanul közlekedő kisfiút sodort el. A rokonok a helyszínen akartak elégtételt venni, ütötték-verték a férfit.
Egy férfi tett bejelentést a 112-es segélyhívóra május 7-én 19 óra körül arról, hogy elsodort egy bicikliző kisfiút Debrecen, a Futó utcában. A hívást követően azonnal a gyermek segítségére sietett, azonban pár perc múlva megjelent a fiú családja is helyszínen.A rokonokban, ahogy tudatosultak a történtek, nekiestek a gépkocsi vezetőjének. Nem érdekelte őket, hogy a kisfiú kanyarodott ki a kerékpárjával a szabályosan közlekedő autó elé.Ütötték-verték a férfit, aki végül kénytelen volt bezárkózni az autójába azért, hogy ne bántalmazzák tovább. A fékevesztett család ekkor a gépkocsin kezdte levezetni a dühét, kövekkel dobálták és az egyik visszapillantóját is letörték.Csak a rendőrök és a mentősök megérkezésekor csillapodtak a kedélyek. A kisfiú és a jármű vezetője is könnyű sérüléseket szenvedtek. Az egyenruhásoka rokonok közül két férfit és egy nőt előállítottak a rendőrkapitányságra. Gyanúsítotti kihallgatásukat követően bűnügyi őrizetbe vették őket, majd előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya csoportosan elkövetett garázdaság bűntett, valamint súlyos testi sértés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást a helyi lakosokkal szemben.2006-ban egy hasonló eset történt a Borsod megyei Olaszliszkán – tragikus végkifejlettel –, ami az egész országot megrázta. Szögi Lajos földrajz-biológia szakos tanár autójával elsodort egy kislányt, aki meg sem sérült a balesetben. A tanárra ennek ellenére rátámadtak a kislány rokonai, s az autóban utazó két lányának szeme előtt halálra verték."
16 év sem volt elég! 
pf_modi_1_fasz_anyjatbsszameg4 2020. 10. 18. 14:02
Törölt hozzászólás
#3783
pampa 2019. 07. 19. 07:46
Előzmény: #3781  pampa
#3782
"A rendőrségre 2019. július 18-án 19 óra 21 perckor érkezett bejelentés, hogy a Budapest XX. kerületi Török Flóris utcában lévő mentőállomás előtt verekedés van, illetve a bejárati kaput is megrongálták.
A perceken belül kiérkező járőrök megállapították, hogy két férfi egy mentőautó parkolása miatt keveredett szóváltásba egy szolgálatban lévő mentőssel, akit bántalmaztak. A mentőállomáshoz érkező harmadik társuk az állomás bejárati kapuját megrongálta. A mentősre támadó S. Zoltán 33 éves, illetve S. Zoltán Gusztáv 52 éves budapesti lakosok ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett gyanúja miatt, míg az állomás kapuját megrongáló S. Dávid 27 éves budapesti lakos ellen garázdaság vétség gyanúja miatt indul eljárás a kerületi rendőrkapitányságon.
A mentőst, illetve a rá támadó két férfit orvosi ellátás céljából kórházba vitték."
pampa 2019. 07. 17. 09:30
Előzmény: #3778  pampa
#3781
"Minden szakmaiságot nélkülöz, és a nyilvánosság félretájékoztatására alkalmas a Jobbik Magyarországért Mozgalom azon közleménye, amely szerint az olaszliszkai lincselés egyik elítéltje azért került szabadlábra, mert „a bíró keze meg volt kötve egy törvénymódosítás és az ahhoz fűzött Polt Péter legfőbb ügyész által írt utasítás alapján” – közölte kedden a Jobbik vádaskodására válaszul a Legfőbb Ügyészség.
A hatóság közleményében felhívta a figyelmet arra, hogy ifjabb ­Horváth Dezsőt a régi büntető törvénykönyv (Btk.) alapján ítélte a bíróság 17 év szabadságvesztésre, és a Szegedi Törvényszék is a régi Btk. szabályait alkalmazta, amikor május végén a feltételes szabadságra bocsátásról döntött.
– A tény tehát az – a párt állításával ellentétben –, hogy az elítélt feltételes szabadságra bocsátása nem a 2013. július első napján hatályba lépett új Btk. rendelkezései alapján történt. De a feltételes szabadságra bocsátás az új Btk. szabályai szerint sem automatikusan történik, a törvény mérlegelési jogot biztosít a bírónak – derült ki a közleményből.
A hatóság azt is hangsúlyozta: az ügyészség minden törvényes eszközzel fellépett annak érdekében, hogy az elítélt ne szabadulhasson ki a büntetése letöltése előtt, ugyanis a büntetés-végrehajtási bíró döntése ellen a Csongrád Megyei Főügyészség fellebbezett. A főügyészség kifejtette, hogy „az elítélés alapját képező, kiemelkedő tárgyi súlyú, a magyar kriminalisztika történetében szinte egyedülálló bűncselekmény – melynek elkövetésében az elítélt meghatározó szerepet töltött be – országos közfelháborodást váltott ki, alkalmas volt a magyar emberek biztonságérzetének megingatására, az ország köznyugalmának súlyos megzavarására, amelynek következményei még ma is érzékelhetők. Ez alapján a különös kegyetlenséggel elkövetett élet elleni bűncselekmény elkövetési módjára, annak tárgyi súlyára tekintettel a büntetés célja az elítélt vonatkozásában további szabadságelvonás nélkül nem érhető el.”
A Szegedi Törvényszék másodfokú tanácsa azonban a fellebbezést elutasítva a végzést helybenhagyta, így az véglegessé vált. Az olaszliszkai lincselés ügyében tehát a bíróságok – bár erre lehetőségük lett volna – az ügyészség álláspontjával szemben mégis úgy határoztak, hogy az elítélt elhagyhatja a büntetés-végrehajtási intézetet, tehát a szabadulás bírói döntés, nem pedig az új Btk. hatálybalépése vagy más törvénymódosítás, illetve az ahhoz fűzött „utasítás” következtében történt.
Mint ismert, Szögi Lajos 44 éves tiszavasvári tanárt a két gyermeke szeme láttára verték agyon 2006. október 15-én."
csakisaz1 2019. 07. 16. 09:57
Törölt hozzászólás
#3780
csakisaz1 2019. 07. 16. 09:56
Törölt hozzászólás
#3779
pampa 2019. 07. 16. 08:04
Előzmény: #3776  pampa
#3778
"Hétfőn hajnalban feltételesen szabadult a szegedi Csillag börtönből a 2006-os olaszliszkai ügy elsőrendű vádlottja, H. Dezső, akit 2009-ben ítéltek 17 év szabadságvesztésre emberölés és rongálás bűntette miatt. 
H. Dezsőt kiváló magaviselete miatt engedte a bíróság szabadlábra, 4 évvel korábban, mint a kiszabott büntetése. A feltételes szabadságra bocsátás engedélyezése mellett is elérhetőek a büntetés céljai, a bíróság a próbaidő tartamára elrendelte az elítélt pártfogói felügyeletét."
-
.
 ezek szerint odabent nem vert agyon senkit sem, jól viselkedett, így visszamehet  a társadalomba.
az erről döntő személy pedig izgulhat, nehogy valami rokona vagy ismerőse arra közlekedjen az autójával.....
Stock-holmszindroma
Stock-holmszindroma 2019. 03. 27. 11:02
Előzmény: #3776  pampa
#3777
Szégyenlistát kellenekészíteni azokról az ügyvédekről, akik a börtöntöltelékeket pénzhez juttatják!
pampa 2019. 03. 25. 11:09
Előzmény: #3774  pampa
#3776
"A "nem megfelelő börtönkörülmények" miatt ötmillió forintnyi kártérítést ítéltek meg a 2006. október 15-én történt olaszliszkai lincselés elsőrendű vádlottjának, H. Dezsőnek. Miután a Szögi családnak is jár 42 millió forint kártérítés, a család ügyvédje, Helmeczy László arra számított, a megítélt 5 millió forintot nem a vádlott, hanem a család kapja majd meg. De lehet, hogy mégsem ez fog történni. A Bors ugyanis azt írja, a pénzt nem zárolták.
A Szegedi Törvényszék az ügyben megkereste a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamarát, hogy kiderüljön, H. Dezsővel szemben van-e kártérítési eljárás. A válasz szerint
a kártalanítás iránti kérelemmel összefüggésbe hozható ítélettel kapcsolatban polgári jo­gi igény, sérelemdíj, kártérítés behajtása végett felfüggesztett, illetve folyamatban lévő végrehajtási ügy a kártalanítás tárgyában történő döntés meghozatalakor nem volt."
Vagyis a jelenlegi állás szerint H. Dezső megtarthatja az ötmillió forintot. Felháborító az egész!
AIDA64
AIDA64 2019. 03. 20. 09:28
Előzmény: #3774  pampa
#3775
és mi van a terézköruti tanu filmmel?
pampa 2019. 03. 20. 09:06
Előzmény: #3769  pampa
#3774
"Az olaszliszkai lincselés elsőrendű vádlottja még korábban indított kártalanítási pert a magyar állam ellen, mivel elégedetlen volt a börtönben tapasztalt viszonyokkal. Állítása szerint gond volt az illemhellyel, nem volt meleg víz és a szellőztetés sem volt megfelelő. A per végül ifjabb H. Dezső győzelmével végződött, jogerősen ötmillió forintot nyert és már az összeg kiutalásának sincs akadálya – írja a Bors.
Szögi Lajos 2006. október 15-én autójával elsodort egy roma kislányt Olaszliszkán, aki a mozgó jármű elé futott. A 11 éves gyermeknek semmi baja nem lett, ám a megvadult rokonok meglincselték az autót vezető Szögi Lajost, a köztiszteletben álló pedagógust. A tanárt a lincselés során 140 ütés, rúgás, taposás érte. Szögi két kislánya a kocsiban ült és végignézte apjuk agyonverését.
A kártérítés jogerőre emelkedése azt jelenti, hogy Szögi Lajos családjának immár törleszthet ifjabb H. Dezső. A férfi 17 évet kapott, ám jó magaviselettel már jövő júliusban szabadulhatna. Az áldozat családjának 46 millió forintos kártérítést ítélt meg a bíróság, ám ebből tizenkét évvel a lincselés után még egy forintot sem láttak. A Szögi család ügyvédje levélben tájékoztatta a bírósági végrehajtót, hogy a H.-nak ítélt ötmilliót az áldozat családjának kártalanítására költsék.
Az ilyen ügyekben – mielőtt a fogvatartottnak megítélt összeget elutalnák – a bíróságnak kötelező megkeresnie a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamarát, hogy van-e az adott ügy terheltjével szemben kártérítési eljárás. Ha van, az ott megjelenő bankszámlára utalják a pénzt, nem pedig a terheltnek"
– nyilatkozta az ügyben Szabó Judit, az Országos Bírósági Hivatal bírája."
impudent 2018. 10. 13. 18:13
Előzmény: #3771  Mollly
#3773
Az nem rendes aki gazol
Mollly 2018. 10. 13. 09:36
Előzmény: #3771  Mollly
#3772
...Toroczkaiék meg csak egy kávét kérnek.
Mollly 2018. 10. 13. 09:35
Előzmény: #3769  pampa
#3771
Rendkívüli ostobaság. Ezután mindenki vonja le a konzekvenciát maga, hogy ha elüt egy nemzetiségi gyereket véletlenül, szabad-e rendes emberhez méltóan megállnia segítséget nyújtani, vagy teljes gázzal tovább kell inkább hajtania, és két faluval arrébb hívni a mentőket az esethez.
Mollly 2018. 10. 13. 09:34
Előzmény: #3766  Törölt felhasználó
#3770
Az egy elfajuló tüntetés volt, ítéletek a gyújtogatók ellen akkor is születtek. Néhány nap múlva a rendőrök támadtak az 56-os békés megemlékezőkre, anyákra, öregekre, gyerekekre is, lőttek könnygázrakétákkal és gumilövedékkel fejmagasságban. Mert egy tucat renitens elemet nem tudtak megfogni, saját népükre támadtak. Volt, akinek a szemét is kilőtték, mert "rosszkor volt rossz helyen". Aztán embereket fogdostak össze ad hoc, olyan rendőri vádakkal, hogy rendőrökre támadtak, akiket aztán el kellett engedni, mert a térfigyelő kamerák nem igazolták a koncepciós eljárás vádjait. Néhány éve egy másik tüntető tömeg rongált székházat. Érdekes módon akkor nem támadtak a tömegre a rendőrök. Pedig csak a kormány volt más.
pampa 2018. 10. 13. 08:53
Előzmény: #3768  pampa
#3769
„Bocsánatot kértem, de nyomban nekem estek” – Megszólalt a nő, akit brutálisan összevertek, miután elgázolt Encsen egy kislányt.
Encs — Napok óta pattanásig feszült a hangulat az aprócska borsodi település, Encs Fő utcáján, ahol a hét végén egy autós elgázolt egy gyermeket.Az ütközés után annyira elmérgesedett a helyzet, hogy hajszál híján az olaszliszkaihoz hasonló tragédia történt. Az autót vezető nő a baleset után azonnal kiszállt, hogy segítsen a gyermeken, azt azonban nem sejtette, hogy ezzel a saját életét teszi kockára – a gyermek családja fékevesztetten esett neki.
– Elrántottam a kormányt, mindent megtettem, hogy elkerüljem az ütközést, de hiába. Még egy oszlopot is eltaláltam az autómmal. Azonnal kiszálltam, bocsánatot kértem, de nyomban nekem estek – mondta a kocsit vezető Éva, aki annyira fél, hogy inkább elköltözött a faluból egy időre. A nő teljesen maga alatt van, megviselték a történtek.
– A gyermek néhány méterre az autó előtt feküdt. Hogy ezután mi lett vele, nem tudom, mert a pillanatok alatt kiözönlő rokonságtól nem lehetett látni – mondta egy helybéli.
Információink szerint az elgázolt kiskorú nem életveszélyesen, de súlyosan megsérült. Mentők vitték el a helyszínről, éppen úgy, mint a megvert sofőrt.
– Én voltam az első, aki a gyermekhez ért, nagyon rossz állapotban volt – mondta a Blikknek Szilvia, aki az utcában lakik.
A gázolás után rendőrök lepték el a települést, próbálták biztosítani a falu nyugalmát. Az egyenruhások egész éjszaka, sőt, még másnap is a gázoló házánál maradtak. 
A boon.hu információi ugyanis a kislány rokonai az autót vezető nő lányának megölésével és házuk felgyújtásával fenyegették meg őket.
– Állítólag több fogát is kirúgták szerencsétlen nőnek. Csoda, hogy meg nem ölték. Ilyen erőszakos jeleneteket még életemben nem láttam – mondta egy utcában élő.Az ütlegnek a rendőrök vetettek véget, akik néhány percen belül a helyszínre értek, majd visszatartották a bosszúszomjas családot.
Az esettel kapcsolatban az egyenruhások egy 19 és egy 27 éves férfit vettek őrizetbe, garázdasággal és súlyos testi sértés okozásával gyanúsítják őket. Egyikük a gyermek édesapja. Információink szerint egyébként már kiengedték az őrizetbe vett két férfit.
.
.Embertelen elégtétel
12 éve Szögi Lajos Olaszliszkán a kocsijával elsodort egy kislányt. Az autójával megállt, hogy megnézze, a gyereknek nem esett-e baja. Ekkor a hozzátartozók rátámadtak, majd a gyermekei előtt halálra verték."
pampa 2018. 06. 28. 08:40
#3768
"A Hatvani Járásbíróság a szerdai napon meghozott elsőfokú ítéletében a szabadlábon lévő B. J. I. rendű, B. A. II. rendű és Sz. M. M. III. rendű vádlottakat bűnösnek mondta ki csoportosan elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettében és súlyos testi sértés bűntettében. Az I. rendű és a II. rendű vádlottakat hat év hat hónap börtönbüntetésre és hét év közügyektől eltiltásra, míg a III. rendű vádlottat öt év hat hónap börtönbüntetésre és hat év közügyektől eltiltásra ítélte.
A vádlottak tavaly április 06-án este kilenc körül egy velük lévő lázas kisgyermek ellátása érdekében megjelentek a hatvani kórház ügyeletén, ahol hangoskodtak majd szóváltásba keveredtek a kórházban dolgozókkal. A szóváltásra a sürgősségi vizsgálóból kijött az ügyeletes orvos sértett, és felszólította a vádlottakat, hogy fejezzék be a hangoskodást, és tájékoztatta őket, hogy a gyermek ellátása az orvosi ügyelet feladata, oda menjenek vissza.
A vádlottak ezt követően közölték, hogy ott már jártak, de nincs ott senki, végül távoztak. Az ügyeletes orvos visszatért a sürgősségi vizsgálóba, azonban rövid idő múlva hallotta, hogy a váróban ismét zajonganak van, ezért újból kiment az előtérbe. A vádlottak az ügyeletes nővérrel veszekedtek, ekkor az orvos emelt hangon rendreutasította a vádlottakat.
A vádlottak az ügyeletes orvos felé fordultak, majd az I. rendű vádlott két kézzel a mellkasánál lökdösni kezdte a sértettet. Az ügyeletes orvos védekezésképpen megfogta az I. rendű vádlott felső ruházatát, de ekkor az I. rendű vádlott mögött álló fia, a II. rendű vádlott arcon ütötte a sértettet. Az ütéstől az orvos megszédült, és elengedte az I. rendű vádlott ruháját.
Ekkor az I. rendű és a II. rendű vádlottak összesen 5-6 alkalommal megütötték az orvos arcát. Eközben az orvos bántalmazásába beavatkozott a III. rendű vádlott is, aki lefogta az ügyeletes doki kezét, hogy ne tudjon védekezni-
A verésnek egy, a váróban tartózkodó beteg és a hangoskodásra kiérkező kórházi dolgozók vetettek véget. Az ügyeletes orvos a bántalmazás következtében az arcán nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, míg a bal keze egyik ujjának ficama és az ujjpercének szakításos törése nyolc napon túl gyógyulnak.
Az ítélet nem jogerős, az ellen az ügyész mindhárom vádlott esetében súlyosbításért, míg a vádlottak és védőik felmentés,illetve enyhítés miatt fellebbeztek. Az ügyész indítványozta a vádlottak előzetes letartóztatásának elrendelését. A járásbíróság a vádlottak rendezett személyi és családi körülményeire figyelemmel a azonban csak lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el."
omaha 2014. 10. 13. 14:33
Előzmény: #3755  _pampa
#3767
Miért tilos? Háááááát CSAK ! Nincs rá elfogadható magyarázat szerintem. Én már a kutyatámadást sem mondanám kutyának, hisz az állatoknak is vannak jogai. A megfogalmazás : egy négylábú teremtmény fogaival megsértette "xy" bal bokáját, a megtámadott egy ásóval védekezett. A police vizsgálja, hogy jogos volt-e az önvédelem. Huhhhhh, kimerültem a hülyeségekből.
Törölt felhasználó 2014. 10. 13. 14:32
Előzmény: #3764  _pampa
#3766
Érdekes, hogy a 2006-os csoportos garázdaságon valahogy nem háborogtatok. Pedig autók égtek, középület égett, ablakok, kirakatok törtek, belváros volt szétverve és rendőrökre támadtak. Ezeket az elkövetőket nemhogy felkomcoltatni nem akartátok, hanem őket hazafiaknak hívtátok.

Csodálatos dolog a kettős mérce.
omaha 2014. 10. 13. 14:24
Előzmény: #3763  Csakisazigazat
#3765
A megoldás : a megtorlás ! Kötél, és gyorsan elfogynának. Nem lehet mindent a szegénységre fogyni, nézzük meg a sok túlsúlyos, kövér cigányt, ezek nem éheznek, hanem zabálnak . A Kérdés persze az is hogy miből telik Mercire, Bmw-re, kilós nyakbavalókra. Talán a NAV megmondhatná, ha akarná...
_pampa 2014. 10. 13. 12:11
Előzmény: #3763  Csakisazigazat
#3764
"Vádat emeltek három férfi ellen, akik rátámadtak egy autósra Hevesen
Forrás: MTI | 2014. 10. 13. 11:57:00

A helyi lakosok azért fordultak a járművezető ellen, mert őt hibáztatták egy balesetért, amelyben megsérült egy 12 éves kislány.

Csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat a Hevesi Járási Ügyészség három hevesi férfi ellen, akik tavaly nyáron rátámadtak egy autósra a településen. A helyi lakosok azért fordultak a járművezető ellen, mert őt hibáztatták egy balesetért, amelyben megsérült egy 12 éves kislány - tájékoztatta a Heves megyei főügyész hétfőn az MTI-t.

Szalóki Zoltán közleményében felidézte: a 45 éves autós a gépkocsijával tavaly július 19-én szabályosan haladt Hevesen a Fő úton, amikor váratlanul az úttestre futott két, felügyelet nélkül hagyott gyermek, akik a szemközti sávban a forgalomirányító lámpa zöld jelzésére várakozó autók közül akartak átszaladni a túloldalra. Ez egyiküknek sikerült, azonban az autó vezetője - vészfékezése ellenére - elütötte a másik gyermeket, úgyhogy az súlyos koponyasérülést szenvedett.

Miután a kislány hozzátartozói és ismerősei értesültek a balesetről, rövid időn belül nagy számban megjelentek a helyszínen, ahol a gépkocsit vezető férfi és vele utazó felesége, valamint a lánya várakoztak. Az elsőrendű vádlott - miután megnézte a sérült gyermeket - a járművezető ellen fordult és lökdösni kezdte. Komolyabb tettlegesség csak azért nem történt, mert az elgázolt kislány nagyapja közbelépett.

Nem sokkal később azonban a három vádlott - ekkor már több ismeretlen emberrel együtt - újra fenyegetően megindult az autós és családja felé, hogy bántalmazzák a férfit. A sértett ekkor a furgonjába menekült, így a vádlottak annak motorháztetejét kezdték el ütlegelni és rugdosni, olyan erővel, hogy az behorpadt.

A támadásnak csak a nagyszülő és két neki segítő rokon újbóli, határozott fellépése vetett véget, még a rendőrség kiérkezése előtt.

A Hevesi Járási Ügyészség mindhárom vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett indítványt. Egyúttal kezdeményezte azt is, hogy a bíróság rendelje el a három férfival szemben - különböző bűncselekmények miatt - korábban kiszabott, felfüggesztett börtönbüntetések végrehajtását - áll a közleményben."
Csakisazigazat
Csakisazigazat 2014. 10. 07. 11:29
Előzmény: #3762  pampa
#3763
Megoldást?Milyen megoldás van ilyen esetben?Sörétes ki az ülés alól és durrr!!!Ez megoldás és soha többé nem mernének ,legalábbis ez a generációjuk biztos nem ilyet tenni.Az olaszliszkaiak 20 éveket kaptak és ez sem rémíti el fajtársaikat a lincseléstől.
pampa 2014. 10. 07. 08:09
Előzmény: #3759  pampa
#3762
Még egy halál kell ahhoz, hogy a hatóság végre megoldást találjon?
Bárkivel előfordulhat aki járművet vezet.

"Elsodortak egy 2 éves kisfiút: majdnem lincselés volt Felsőzsolcán

Folyamatos a rendőri jelenlét Felsőzsolcán, ahol elsodort egy gyermeket egy autó, a könnyebben megsérült fiú hozzátartozói ezután megtámadták a kocsiban ülőket és megrongálták a járművet - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság hétfő este.
A megyei főkapitányságra hétfő délután érkezett a bejelentés, hogy Felsőzsolcán egy személyi sérüléssel járó közlekedési balesetnél a segítségnyújtási szándékkal megálló személyautóban ülő két férfit megtámadták.

A rendőrség szerint az ügy előzménye az volt, hogy a kocsi elsodort egy kétéves kisfiút. A hozzátartozók - miután a balesetet észlelték - az autó jobb első ablaküvegét betörték, és a jármű utasát, egy 23 éves férfit megpróbálták kihúzni a járműből. Az autó 22 éves vezetője a támadás miatt elhajtott a helyszínről a néhány utcával arrébb található lakására.
A helyszínre kiérkező járőrök helyreállították a közrendet a településen – írta a főkapitányság.
A balesetben elsodort kisfiút a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték, ahol a horzsolásos sérüléseket szenvedett gyermeket ellátták, majd hazaengedték.
Az anyagi kárral és könnyebb sérülésekkel járó eset körülményeit a rendőrség büntetőeljárás részeként vizsgálja.
A településen a rendőrség a szükséges ideig folyamatos, megerősített rendőri jelenlétet biztosít - olvasható a rendőrség közleményében."
MTI
ujonc 2014. 04. 10. 09:11
Előzmény: #3758  josefernando
#3761
Kire gondolsz a cigányokra?
ujonc 2014. 04. 10. 09:00
Előzmény: #3756  Törölt felhasználó
#3760
Kérném szépen!
Akkor ez egy terület, ahol visszafejlődés történt társadalmunkban.
Itt még érett volt a társadalmunk:
link

Tehát, tessék példát venni szüleinkről és hasonló érettséggel kezelni a kérdést!
pampa 2014. 04. 10. 08:27
Előzmény: #3758  josefernando
#3759

Tényleg nem tanulnak.

"Elsodort egy lányt, a rokonok rátámadtak
Megismétlődött az Olaszliszka-szindróma

Egy andornaktályai férfi Tiszanánán elsodort autójával egy fiatal lányt. Miután megállt, a lány három rokona is rátámadt.

A rendőrség a támadókat – F. András 53 éves tiszanánai és K. Róbert 29 éves kömlői lakost – őrizetbe vette, és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat. A rendőrség a baleset körülményeit is vizsgálja – írja a heol.hu.

Az eset, bár szerencsére nem végződött tragikusan, emlékeztet arra a 2006-os olaszliszkai lincselésre, ahol szintén egy autóval elsodort kislány rokonai halálra vertek egy 44 éves tanárt, Szögi Lajost – írja az Index."
josefernando 2013. 06. 09. 22:53
Előzmény: #3756  Törölt felhasználó
#3758
Ezt a nagymértékű feszültséget múltbéli tapasztalatok szülték. Én inkább úgy fogalmaznék, h egyes etnikai csoportok még éretlenek a társadalmi együttélésre.
Nem kell amúgy kiemelni, h kik az elkövetők. Aki nem burokban nőtt fel annak nyílvánvaló.
bobi74 2013. 06. 09. 22:18
Előzmény: #3755  _pampa
#3757
Olyan portált olvass, ami meg meri írni! (Van olyan)
Törölt felhasználó 2013. 06. 09. 20:24
Előzmény: #3755  _pampa
#3756
Mert a társadalmunk éretlen erre. Nagy mértékű gyűlölet, feszültség van benne, aminek szinte bizonyosan nem lenne hasznára ez az információ.
_pampa 2013. 06. 09. 16:42
#3755
Majdnem lincselés történt Pocsajon
LR
Forrás: Police.hu
2013. június 09., 16:00 Nyomtatás
A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság csoportosan elkövetett garázdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást három pocsaji férfivel szemben.
Tetszik a cikk? Ossza meg ismerőseivel is!

0

Pocsaj belterületén egy Létavértes irányából közlekedő személygépjárműnek hajtott egy 6 éves kerékpározó kisfiú 2013. június 8-án délután – írja a Police.hu. Az ütközés következtében a gyermek elesett. Miközben a jármű vezetője megállt, hogy segítsen a fiúnak, a gyermek közelben tartózkodó rokonai bántalmazni kezdték. A bántalmazásnak a rövid időn belül a helyszínre érkező rendőrök vetettek véget. Négy személyt állítottak elő a helyi rendőrőrsre, közülük három férfit gyanúsítottként hallgattak ki a nyomozók.

Hirdetés
A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság L. László (31), Gy. Tibor (37), Gy. Zoltán (48) pocsaji lakosokkal szemben őrizetbe vételük mellett folytatja le az eljárást, egyben előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásuk indítványozására."

Más országban pl. az USA-ban meg lehet írni a gyanúsított etnikumát.Idehaza miért tilos?
szivacs
szivacs 2011. 08. 03. 15:33
Előzmény: #3752  Dpocika
#3754
A Négy Mancs határozottan kiáll az állatok jogainak védelméért, ezért állítólag hamarosan az állattartóknál fogják a helyszinen megvizsgálni, hogy a tartás körülményei és az állatok táplálása, napi fejadagjuk megfelel-e az úniós előírásoknak. Amennyiben hiányosságokat tapasztalnak, a nemzetközi médiát is felhasználva intézkednek, hogy az állattartók maradéktalanul tartsák be azokat és az állatok jogai ne szenvedjenek csorbát.
Amennyiben ez nem vezetne eredményre, Brüsszelhez fordulnak, hogy indítson kötelességszegési eljárást Magyarország ellen.
ti-rex 2011. 08. 03. 13:07
Előzmény: #3752  Dpocika
#3753
Oda nem mernek menni nefélj, a sok kannibál elverné őket mint a lovat! ))
Dpocika 2011. 08. 03. 13:03
Előzmény: #3749  ti-rex
#3752
Mit elszenvedhettek szegény odaadott állatok a koldusszájú romáknál!!!Jobban sajnálom szegény baromfikat mint a tetveseket.Csodálkozom is hogy az állatvédők nem léptek semmit.
ti-rex 2011. 08. 03. 12:51
Előzmény: #3750  Törölt felhasználó
#3751
Hát,kicsit érdekes összehasonlítani Csányiékat meg a cigókat ebből a szemszögből.Az anyagi hátterükben van egy leheletnyi különbség. Bebizonyították hogy semmirekellők,csak segélyt várják de készpénzben,nem érnek egy forintot sem.Mehetnének vissza Indiába vagy ahonnan jöttek,pont odavalók.
Törölt felhasználó 2011. 08. 03. 12:38
Előzmény: #3749  ti-rex
#3750
Úgy érted, hogy abba a társadalomba nem tudnak így integrálódni, ahol ez a megszokott reakció? Megkapja és eladja.

Képzeld csak el, hogy az országgyűlési képviselőknek vagy mondjuk a gazdasági elitnek, pl. Csányinak adsz jószágokat. Szerinted nem ugyanezt tennék? Megkapják, eladják...
ti-rex 2011. 08. 03. 11:40
Előzmény: #3744  Dpocika
#3749
))) Adtak a romáknak ingyen jószágokat hogy neveljék fel őket,eladták az összeset. Nagyeszűek,ezeket akarják integrálni?
Dpocika 2011. 07. 28. 09:48
Előzmény: #3747  pampa
#3748
Jól beszélsz csak rossz hallgatni!!!Komolyra fordítva a szót az a baj hogy ez mindenkit idegesít csak azt nem akit érint!Közel van már a vég mert olyan emberek is érzik hogy a zsírjukból egyre nagyobb tömegben élősködnek a varjak akik esetleg soha nem láttak egyet sem!!!Márpedig minél tovább csipegetnek a varjak annál több lesz a rájuk vadászó!!!De most a cigányság kihúzza M.O.-ot a válságból,mert nagy változáson mennek át!!!Beléptek a munka világába !KAMU...
pampa 2011. 07. 28. 08:38
Előzmény: #3746  pampa
#3747
"Két éve egy emésztőgödörben megtalált öthetes csecsemő rejtélyes haláláról lett hírhedt a falu, az idén pedig azzal verekedte be magát a híradásokba, hogy több mint kétszáz ember ellen indult rendőrségi eljárás szocpolcsalás miatt. A gyanúsítottakból tizenhármat már előzetes letartóztatásba helyeztek, köztük Farkas Barnabás polgármestert, Mága Gyula alpolgármestert, valamint két képviselőt, Mága Zsoltot és Bíró Zoltánt is. Így most a héttagú testület határozatképtelen, a 90 százalékban segélyből és közmunkából élő roma lakosság attól fél, nem lesz, aki intézkedjen a megélhetést jelentő pénzek kifizetéséről. (pr)

90% lassan 100 lesz... és még bírálják hazánkat... pedig a kevés ország egyike ahol munka nélkül is élni lehet. Nem mondom, hogy kiemelkedő módon, de élni lehet.
És meddig tudja ezt a dolgozó réteg fizetni?

És még csodálkozunk, hogy erősödik a szélsőjobb.
pampa 2011. 07. 23. 13:32
Előzmény: #3744  Dpocika
#3746
"Helyi forrásaink szerint mindez nagyban hozzájárult a hétvégi Jobbik-sikerhez: a gyöngyöspatai szavazók jelentős része úgy értékelte, hogy miközben a konfliktusforrást jelentő kisebbséget továbbra is áldozatként kezelik, a helyzet megoldását felvállaló „polgárőröket” és véderősöket bűnözőnek tartja a kormány, a munkahelyteremtést pedig a helyiek nyakába varrná. „Ráadásul a Richard Field és a Vöröskereszt által adományokkal bőven ellátott visszatérő romák az ingyen kapott mosószert és élelmiszert árulták féláron, miközben a nem romák tizenkét órában dolgoztak a negyvenfokos melegben 500 forintos órabérét” – állította lapunknak egy mezőgazdasággal foglalkozó helyi középvállalkozó.

"A kormány vagy nem vette észre, vagy nem vette komolyan, milyen következményekkel jár, ha nem erősíti meg a törvényes rendfenntartó erőket, a társadalom azonban egyértelműen jelét adta, hogy elfogyott a türelme – mondta Ormos.

"A 2800 fős faluban körülbelül 450 roma él – többnyire munka nélkül és mélyszegénységben - s egy kisebb hányaduk lopásokkal, betörésekkel keseríti meg a többségi lakosság életét.

Azt ígérték, ha a Jobbik győz elköltöznek. Most kiderül lehet e hinni az ígéretükben.
exley 2011. 07. 20. 18:24
Előzmény: #3743  pampa
#3745
..szylva, elárulta a hazáját, azóta otthon nézi a plazma tv-t és jokat nevet, akkor miéárt akarod lecsukni szegény romékat, azok akkor sem árulnák el a szent anyaföldet, ha aranyesőt zúdítanál rájuk akkor sem. A szylva miért kémkedett az oroszoknak, amikor azok műholdról azt is látják amikor qhrbi rázza az öklét Moszkva feélé a klooba, azért valaki kiszivárogtathatná mit árult el szylva a szovjeteknek, csak nem a roma felzárkoztatási pogromot kotyogta ki amit balog olyan bizalmasan kezelt.
Dpocika 2011. 07. 20. 08:07
Előzmény: #3741  Dpocika
#3744
Csak nem megjavultak a romák hogy senki nem ír a topikba semmit???
pampa 2011. 06. 01. 15:19
Előzmény: #3742  projectAugustine
#3743
Egyikük, egy Ördög ragadványnevű férfi - alias Baranyi Roland - 2006-ban okirathamisítást követett el, ezért jogerősen 30 ezer forint pénzbüntetésre ítélték, ugyanebben az évben lopás, garázdaság, könnyű testi sértés miatt egy év börtönt kapott, két év próbaidőre felfüggesztve.

2007 februárjában lopáson érték, emiatt figyelmeztetésben részesítették, szeptemberében súlyos testi sértést követett el, amiért egy év - három évre felfüggesztett - börtönbüntetésre ítélték. 2008-ban falopásért és garázdaságért is elítélték, és lopásért 30 nap közmunkára kötelezték jogerősen.

Felsorolni is sok, idén április 24-én mégis főszereplője lehetett a gyöngyöspatai támadásnak: az ügyészség szerint Ördög ököllel ütötte meg az egyik menekülőt. (Akkor előzetes letartóztatásba helyezték, május 17-e óta ismét szabadlábon van.)
projectAugustine 2011. 05. 29. 22:34
Előzmény: #3741  Dpocika
#3742
:O) Brávó! Micsoda stílusgyakorlat!
Number one...

Ez magáért beszél.
Dpocika 2011. 05. 29. 20:45
Előzmény: #3740  szivacs
#3741
-"A barátod biztos hogy egy rasszista ..ci állat!!!Hogy a ...enné ki azt a mocsok ....szopó száját!!!Hát mi nem is vagyunk ilyenek!!!"
Meddig hallgatjuk még ezt,nem lehet a patkányokból aranyhörcsögöt csinálni!
szivacs
szivacs 2011. 05. 10. 18:28
#3740
Hihetetlen!

"Bolond, aki még egy fillért ad a habsburgos vöröskeresztnek!

Csillebérc a cigányjárás után

Tisztelt szerkesztőség!

Olyan információhoz jutottam melyet érdemesnek találok megosztani.
Házunkban lakik egy kertész végzettségű ember, aki parkok, telkek gondozását végzi.
A minap érdekes munkára kérték fel.
Rendet kellett tenni a cigányok után Csillebércen.
Ugyan csak egy-két napot tartózkodtak ott, az egész területet fertőtleníteni kellett.
Az épületek között, ahol éppen rájuk jött a szapora ott végezték el a dolgukat, a környék az ürülékektől bűzlött.
A kertészek is csak különleges ruhában mehettek oda, és előttük végezték el a fertőtlenítést.

A lakóépületekben a párnákat el kellett tüzelni a tetvek miatt, nem is
vegy-tisztították őket, az ágyakat fertőtlenítő szerrel mosták át.

Az egész költséget a vöröskereszt fizette!

Kérem tegyék ki az oldalra, hogy más is láthassa, milyen kisebbségről beszélünk, kikhez akarnak minket lealacsonyítani, ha már őket nem lehet felemelni hozzánk!
Az információt személyesen kaptam.

A vöröskereszttől bizonyosan utána lehet érdeklődni hitelességének, bár én hiszek a barátomnak, régóta ismerem.

------------------------------------------------------------------------------ --

A Magyarország felszámolását végző pusztító világerő, amely az elmúlt húsz
év valamennyi kormányában meghatározó pozícióban volt, van és lesz, a cigányságot építette fel a leghatékonyabb tömegpusztító fegyverként a magyarság ellen.
A globális SZDSZ lokális terrorosztagai lassan harminc éve zajló ultraliberális diktatúrájukkal először minden elképzelhetőnél mélyebb lelki, erkölcsi, szellemi, fizikai és anyagi nyomorúságba lökték a magyarság jelentős részét és a cigányság egészét.
Majd az így előálló, spontán polgárháborús gyúanyaghoz most elkezdik adagolni a szikrákat.
Végtelen cinizmusukkal mindeközben még arra is ügyelnek, hogy önmagukat -
"jogvédőknek" álcázva - úgy tüntessék fel, hogy éppen ők azok, akik a helyzet rendezésére egyedül képesek.

Természetesen az is nyilvánvaló, hogy győzhet itt akár száz százalékkal is egy politikai erő, a forgatókönyveket egyelőre akkor is ez a pusztító erő írja.
És ez egészen addig lesz így, amíg hagyjuk.
Bogár László"
szivacs
szivacs 2011. 05. 09. 10:55
#3739
"A Jobbik szerint rémhírterjesztés volt Göngyöspatán
Az ellenzéki párt feljelentés tett a ügyben.
© MTI

A Jobbik feljelentést tett Richard Field amerikai üzletember és Gyurcsány Ferenc volt kormányfő gyöngyöspatai romákra vonatkozó kijelentései miatt a Legfőbb Ügyészségen csütörtökön.

Volner János, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese újságíróknak azt mondta, azt kérik az ügyészségtől: vizsgálja meg az amerikai ingatlanbefektető és a volt miniszterelnök kijelentéseit, ezek ugyanis a Jobbik szerint rémhírterjesztésnek, illetve közveszéllyel fenyegetésnek minősülnek.

"Azt kérjük a Legfőbb Ügyészségtől, vizsgálja meg azokat a tényállási elemeket, amelyeket az elmúlt napokban Richard Field amerikai ingatlanbefektető magatartása és Gyurcsány Ferenc Magyarország volt miniszterelnökének magatartása kapcsán a gyöngyöspatai romákkal kapcsolatban fel lehetett fedezni" - fogalmazott.

A jobbikos politikus szerint Richard Field úgy fogalmazott és olyan látszatot keltett, hogy Magyarországon életveszélyben vannak a cigányok, 276 embert, a saját megfogalmazása szerint evakuálni kellett. Gyurcsány Ferenc ezt a Magyarország volt kormányfőjeként pedig felelőtlen módon azzal fejelte meg, hogy igyekezett a magyar kormány ellen nemzetközi színtéren hisztériát kelteni - jelentette ki. Kitért arra is, hogy a volt kormányfő saját pénzéből egymillió forintot ajánlott fel azért, hogy a romákat evakuálják, "mert közvetlen veszélyhelyzet áll fenn".

Volner János azt mondta, ezek a kijelentések valótlanok, ezért kérik az ügyészségtől, hogy vizsgálja meg, rémhírterjesztésnek, vagy közveszéllyel fenyegetésnek minősülnek-e. "Szerintünk igen, szerintünk ez egy büntetendő cselekmény" - fogalmazott az ellenzéki politikus."
Forrás: MTI
Bissone 2011. 04. 27. 22:25
Törölt hozzászólás
#3738
marikaneni 2011. 04. 27. 21:26
Előzmény: #3735  koborvillam
#3737
A szlovák romák tudnának mesélni erről!
link
ti-rex 2011. 04. 27. 20:46
Előzmény: #3735  koborvillam
#3736
Á,Gyurcsány már nyalja a seggüket,egy millát adakozik nekik, potenciális szavazótábort lát már bennük! Ahogy kezd gyengülni a zorbán népszerűsége kezdi elődugni az orrát a kocsog! Érzi a vér szagot! Ezt a két majmot kéne már likvidálni a szemét sleppjükkel együtt!
koborvillam 2011. 04. 27. 18:56
Előzmény: #3732  ti-rex
#3735
"a hadsereg is kevés lesz rendet rakni!"
azért a sorozat lövő fegyverek és a nehéz fegyverzet csodákra képes ork ügyben
Dpocika 2011. 04. 27. 18:53
#3734
Gyöngyöspatai szegény romák,de sajnálom őket!!!Miért üldözik ,bántják őket???Miért nem azonnali kivégzést kapnak???El fog jönni az a nap is amikor ezrek fognak meghalni emiatt a sajnálatos magyar istencsapása népség miatt!!!
watson
watson 2011. 04. 25. 13:06
Előzmény: #3727  pampa
#3733
pampa, ez elképesztő.

A legelképesztőbb hogy a cikknek itt vége van és nem képesek befejezni úgy hogy a gyereket azonnal nevelőotthonba tették, a szülőt pedig a sittre egy pár évre.

Egy 13 éves vagy fiatalabb gyerek magától nem talál olyat ki hogy fegyverrel bemegy valahova rabolni. Ehhez félre kell "nevelni", azért pedig büntetni kellene!
ti-rex 2011. 04. 25. 11:20
#3732
Szarvasmarhát ütnek le hogy levágják a lábait!Előtte disznót kábítanak el és az élő állatnak kivágják a sonkáját! Ez nagyon komoly,mintha a szavannákon élnénk a vadállatok között,az élelemért megy a harc! Nagyon durva,és még rosszabb lehet.Ha elveszik a cigóktól a kis segélyt is,elszabadul a pokol az tuti, a hadsereg is kevés lesz rendet rakni!
Törölt felhasználó 2011. 04. 25. 09:21
Előzmény: #3727  pampa
#3731
Ha korhatáron alul van,akkor viszik javítóintézetbe nem? Talán még a szüleit is megbüntetik.
Dpocika 2011. 04. 24. 22:36
Előzmény: #3728  Dpocika
#3730
Mi van csak nem sírógörcsöt kaptatok amit írtam, vagy mi van veletek???
Dpocika 2011. 04. 18. 19:39
Előzmény: #3721  exley
#3729
Az a baj ,hogy elsősorban ezek az emberek veszik el az adófizetők pénzét nem más az övékét!!!!
Dpocika 2011. 04. 18. 19:28
Előzmény: #3724  pampa
#3728
Totál igazad van!!!Erre képesek,erre születtek!!!Talán az afrikai négerek nem ilyenek!!!Kefélnek szülik a milliónyi gyereket akik milliósával halnak éhen és szomjan!!!Azok is csak az ENSZ csomagokat várják egész életükben mint ezek a segélyeket!!!De majd mi megváltoztatjuk őket ha bele döglünk is mert ez a jó nekünk!!!Ennek az országnak ez kell meg Orbánckáék!!!Ettől lesz jobb,szebb,fényesebb a jövő!!!Ezért mondtam én már középiskolás koromban,hogy lehet hogy hősök voltak a nagy magyar emberek,de semmi értelme nem volt a haláluknak.Sajnos mindig a jövő a kétséges egy nemzet számára nem a múlt.Amikor 2006 októberében lezajlott a tüntetés a kormány ellen,mindenki azt mondta hogy milyen barbár résztvevők vettek részt az utcán és a középületek előtt.Kérdem én: 1848-ban,1956-ban senki nem tört, zúzott ,garázdálkodott?Mégis nemzeti hősök születtek .Na ez a nagy baj a magyarság jövőjével kapcsolatban,ez pedig: a megalkuvás!!!Visszatérve az eredeti témához senki nem akar itt változtatni semmin,aki meg akar az bármi áron akar.
pampa 2011. 04. 18. 18:44
Előzmény: #3726  pampa
#3727
Le kell a korhatárt csökkenteni.

"Éjjel rontott rá a bácsira a 13 éves fiú
Megjelent: 2011.04.18. 16:54
Frissítve: 2011.04.18. 16:58

Csuklyában, az éj leple alatt támadt idős ismerősére egy 13 éves gyerek Fejér megyében. A fiú egy késsel hadonászott, pénzt akart.
A lajoskomáromi idős férfire otthonában rontott rá a fiatal a napokban. A tulajdonos csörömpölést hallott, majd azt vette észre, hogy egy csuklyát viselő fiatal belép a szobájába, és pénzt követel tőle. A támadó felkapott egy kést a szekrényből és hadonászni kezdett vele. Miután magához vette a férfi 3 880 forintját és fél doboz cigarettáját, átmászott a kerítésen, majd kerékpárra pattant és távozott. A férfi a nyomozóknak elmondta, hogy hangja, valamint mozgása alapján felismerte támadóját. Az a 13 éves helybéli fiú volt, aki segíteni szokott neki a kerti munkákban.

A helyszínről a rendőrök nyomkövető kutyát indítottak, aki éppen ahhoz a házhoz vezette őket, ahol a fiú lakott. Miután meghallgatták a bűncselekménnyel kapcsolatban, elismerte, hogy ő támadta meg az idős embert, és hogy pénzt hozott el tőle. A rendőrség az ügyben felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett miatt indított nyomozást. A fiú azonban nem vonható felelősségre, mivel még gyermekkorú - tájékoztatta a Független Hírügynökséget hétfőn a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.

pampa 2011. 04. 17. 11:34
Előzmény: #3725  pampa
#3726
"Vezetőszáron és bilincsben hozták és egyenként hallgatták meg az öt gyanúsítottat, zárt ajtók mögött. A várakozók körében feszült volt a hangulat. Rubi Gergely, jobbikos országgyűlési képviselő azt mondta a sajtó gerjeszti a feszültséget Hajdúhadházon, majd javaslatot tett a település roma lelkészének: „adjon a helyi roma közösség mellénk 3-4 romát, akik járőröznek velünk és nézik, hogy mit csinálunk” – mondta el Rubi. A lelkész a javaslatra nem reagált, csak elnézést kért a Hajdúhadházon történt bűncselekményekért. „Nagyon sajnáljuk, ami történt, és azt is, ami történni fog, mert ezt nyilván nem lehet kizárni” – mondta el Szilágyi Antal lelkész.

Eközben az épület elé megérkeztek a készenléti rendőrök. A bíróság utcájába lépőket egyenként igazoltatták. A meghallgatás több mint négy órán át tartott, majd a bíróság meghozta döntését. A sajtót az ítélethirdetésről is kizárták. Az eredményt, csak az eredményt lehetett látni. Az öt férfiról lekerült a bilincs, azonnali hatállyal szabadlábra helyezték őket. A bíró szerint nem követtek el szabálysértést.

A tárgyalás után az öt férfi tiszteletére sorfalat álltak a polgárőrök, szimpatizánsaik pedig hosszú percekig tapsoltak. Volt olyan polgárőr, aki sírva fakadt, úgy meghatódott a fogadtatástól. „Az történt, amire vártunk, az igazság győzött” – kommentálta röviden a tárgyalás eredményét Rubi Gergely. Később azonban azt mondta, 18 rendőrt és a belügyminisztert is feljelentik, mert az ő utasításaik alapján jártak el az egyesülettel szemben.

A történteket a Belügyminisztérium közleményben kommentálta. Azt írja, a szaktárca fenntartja álláspontját, nem ért egyet a bíróság döntésével és fellebezni fog. „A magyar államnak fel kellene lépnie velük szemben, mert félelmet és megbotránkoztatást keltenek

Roma jogvédők azt mondják a kialakult helyzetet csak a kormány tudja megoldani. "Ebben a kérdésben igenis le kell ülni és egy nagy társadalmi összefogásra van szükség, mert egyébként ez a rákos daganat el fogja uralni az ország testét" – állítja Horváth Aladár, a Roma Polgárjogi Alapítvány elnöke.

Jogvédők azt várják, hogy a kormány még a tavaszi ülésszak idején lépni fog a kérdésben

atv.hu

"„A magyar államnak fel kellene lépnie velük szemben, mert félelmet és megbotránkoztatást keltenek"

Van akiben Pintér van akiben Orbán és bizonyára sokakban a Fidesz, MSZP, LMP, SZDSZ, JOBBIK és természetesen a polgárőrök, stb..
Olyat is ismerek akiben roma hagyományőrző csoportok keltenek megbotránkozást. Egy idő óta Schmitt Pál helyesírása sokakban....

Akkor most mindenkit oszlatunk?

Nem lenne egyszerűbb csak Pintért?
pampa 2011. 04. 16. 17:37
Előzmény: #3724  pampa
#3725
Lassan gondolkodhat Pintér a lemondásán, ha nem teszi lehet meneszteni. Nem tudja megoldani a közbiztonság javulását. Volt elég ideje.

"BM: garázdaságot követtek el a feketeruhás járőrök Hajdúhadházon
A Belügyminisztérium (BM) fenntartja álláspontját, amely szerint a Hajdúhadházon "járőröző" szervezet tagjai garázdaságot követtek el. A fekete egyenruhában, provokatívan fellépő emberek félelmet keltenek a helyi cigányságban, amely egy jogállamban elfogadhatatlan. A rendőrség benyújtotta fellebbezését, mert nem ért egyet a bíróság döntésével - olvasható a Belügyminisztérium szombat délután kiadott rövid közleményében.
Twitter Facebook Tumblr Startlap Betű kicsinyítése Betű nagyítása E-mail küldése Nyomtatás

Gyorsított eljárásban azonnali hatállyal szabadlábra helyezte a Hajdúhadházon őrizetbe vett öt férfit a Debreceni Városi Bíróság szombaton. A bíró megszüntette az ellenük garázdaság miatt indított eljárást. A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület 100 tagja kísérte figyelemmel a bírósági eseményt. A végzést az öt érintett és védőik tudomásul vették, a rendőrség képviselője viszont fellebbezett, ezért az ügyben a végső szót a Hajdú-Bihar Megyei Bíróságon mondják ki.

Rubi Gergely jobbikos országgyűlési képviselő az ítélethirdetés után azt mondta a Független Hírügynökségnek: az az ítélet született, amire számítottak. A politikus közölte azt is: "feljelentést teszünk 18 rendőr és Pintér Sándor belügyminiszter ellen, mivel az ő személyes utasítása alapján jártak el az egyesületünkkel szemben".

A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület öt tagját Hajdúhadházon vették őrizetbe pénteken, amikor szórólapot osztottak a városban és aláírást gyűjtöttek azért, hogy folytassák a járőrözést a feketeruhások.

FH
pampa 2011. 04. 15. 11:04
Előzmény: #3721  exley
#3724
Megfordult már a fejedben valaha, hogy ennek a rétegnek nem azon kellene gondolkodnia miként lehet életben maradni segélyből ,szociális juttatásból hanem azon, hogyan tudok megélni a saját erőmből?
Szerinted tesznek lépést ebbe az irányba?

A többségi társadalom eljutott a tűrőképessége határára, nem véletlen ,hogy egyre több helyen robban ki a konfliktus a többség és kisebbség között. Szerintem ebből csak ők kerülhetnek ki vesztesként. Nekik kellene megérteniük, hogy tovább már képtelen a társadalom finanszírozni az életvitelüket. És a meggondolatlan gyermekvállalásukkal csak növelik a társadalmi feszültséget.

szvsz
exley 2011. 04. 15. 10:56
Előzmény: #3721  exley
#3723
Egy nagyon okos írás tudó megkérdezhetné a macsakjancsiktól, hogy a szolidaritási járulékkal mi van , Azt is lenyúlják? A manyupnál kellet volna őket "pofán"(pofátlan végkielégítés) verni, mert elszemtelenetek.
exley 2011. 04. 15. 10:55
Előzmény: #3721  exley
#3722
Egy nagyon okos írás tudó megkérdezhetné a macsakjancsiktól, hogy a szolidaritási járulékkal mi van , Azt is lenyúlják? A manyupnál kellet volna őket "pofán"(pofátlan végkielégítés) verni, mert elszemtelenetek.
exley 2011. 04. 15. 10:50
Előzmény: #3720  pampa
#3721
200 milliárdot csak úgy elvesznek, ahogy a manyupot, a cigányoktól a magyar munkanélküliektől, yomorultaktól, hajléktalonktól, na ez volt várható a nyálas szájú fidesztől, szvsz Magyarország.

Topik gazda

saru
4 3 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek