Topiknyitó: saru 2006. 10. 16. 22:55

az olaszliszkai eset  

a pár évvel korábbi fejér megyei eset után, most ismét meglincseltek a cigányok egy embert, ráadásul két gyermekének szeme láttára
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pf_modi_1_fasz_anyjatbsszameg4 2020. 10. 18. 14:02
Törölt hozzászólás
#3783
pampa 2019. 07. 19. 07:46
Előzmény: #3781  pampa
#3782
"A rendőrségre 2019. július 18-án 19 óra 21 perckor érkezett bejelentés, hogy a Budapest XX. kerületi Török Flóris utcában lévő mentőállomás előtt verekedés van, illetve a bejárati kaput is megrongálták.
A perceken belül kiérkező járőrök megállapították, hogy két férfi egy mentőautó parkolása miatt keveredett szóváltásba egy szolgálatban lévő mentőssel, akit bántalmaztak. A mentőállomáshoz érkező harmadik társuk az állomás bejárati kapuját megrongálta. A mentősre támadó S. Zoltán 33 éves, illetve S. Zoltán Gusztáv 52 éves budapesti lakosok ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett gyanúja miatt, míg az állomás kapuját megrongáló S. Dávid 27 éves budapesti lakos ellen garázdaság vétség gyanúja miatt indul eljárás a kerületi rendőrkapitányságon.
A mentőst, illetve a rá támadó két férfit orvosi ellátás céljából kórházba vitték."
pampa 2019. 07. 17. 09:30
Előzmény: #3778  pampa
#3781
"Minden szakmaiságot nélkülöz, és a nyilvánosság félretájékoztatására alkalmas a Jobbik Magyarországért Mozgalom azon közleménye, amely szerint az olaszliszkai lincselés egyik elítéltje azért került szabadlábra, mert „a bíró keze meg volt kötve egy törvénymódosítás és az ahhoz fűzött Polt Péter legfőbb ügyész által írt utasítás alapján” – közölte kedden a Jobbik vádaskodására válaszul a Legfőbb Ügyészség.
A hatóság közleményében felhívta a figyelmet arra, hogy ifjabb ­Horváth Dezsőt a régi büntető törvénykönyv (Btk.) alapján ítélte a bíróság 17 év szabadságvesztésre, és a Szegedi Törvényszék is a régi Btk. szabályait alkalmazta, amikor május végén a feltételes szabadságra bocsátásról döntött.
– A tény tehát az – a párt állításával ellentétben –, hogy az elítélt feltételes szabadságra bocsátása nem a 2013. július első napján hatályba lépett új Btk. rendelkezései alapján történt. De a feltételes szabadságra bocsátás az új Btk. szabályai szerint sem automatikusan történik, a törvény mérlegelési jogot biztosít a bírónak – derült ki a közleményből.
A hatóság azt is hangsúlyozta: az ügyészség minden törvényes eszközzel fellépett annak érdekében, hogy az elítélt ne szabadulhasson ki a büntetése letöltése előtt, ugyanis a büntetés-végrehajtási bíró döntése ellen a Csongrád Megyei Főügyészség fellebbezett. A főügyészség kifejtette, hogy „az elítélés alapját képező, kiemelkedő tárgyi súlyú, a magyar kriminalisztika történetében szinte egyedülálló bűncselekmény – melynek elkövetésében az elítélt meghatározó szerepet töltött be – országos közfelháborodást váltott ki, alkalmas volt a magyar emberek biztonságérzetének megingatására, az ország köznyugalmának súlyos megzavarására, amelynek következményei még ma is érzékelhetők. Ez alapján a különös kegyetlenséggel elkövetett élet elleni bűncselekmény elkövetési módjára, annak tárgyi súlyára tekintettel a büntetés célja az elítélt vonatkozásában további szabadságelvonás nélkül nem érhető el.”
A Szegedi Törvényszék másodfokú tanácsa azonban a fellebbezést elutasítva a végzést helybenhagyta, így az véglegessé vált. Az olaszliszkai lincselés ügyében tehát a bíróságok – bár erre lehetőségük lett volna – az ügyészség álláspontjával szemben mégis úgy határoztak, hogy az elítélt elhagyhatja a büntetés-végrehajtási intézetet, tehát a szabadulás bírói döntés, nem pedig az új Btk. hatálybalépése vagy más törvénymódosítás, illetve az ahhoz fűzött „utasítás” következtében történt.
Mint ismert, Szögi Lajos 44 éves tiszavasvári tanárt a két gyermeke szeme láttára verték agyon 2006. október 15-én."
csakisaz1 2019. 07. 16. 09:57
Törölt hozzászólás
#3780
csakisaz1 2019. 07. 16. 09:56
Törölt hozzászólás
#3779
pampa 2019. 07. 16. 08:04
Előzmény: #3776  pampa
#3778
"Hétfőn hajnalban feltételesen szabadult a szegedi Csillag börtönből a 2006-os olaszliszkai ügy elsőrendű vádlottja, H. Dezső, akit 2009-ben ítéltek 17 év szabadságvesztésre emberölés és rongálás bűntette miatt. 
H. Dezsőt kiváló magaviselete miatt engedte a bíróság szabadlábra, 4 évvel korábban, mint a kiszabott büntetése. A feltételes szabadságra bocsátás engedélyezése mellett is elérhetőek a büntetés céljai, a bíróság a próbaidő tartamára elrendelte az elítélt pártfogói felügyeletét."
-
.
 ezek szerint odabent nem vert agyon senkit sem, jól viselkedett, így visszamehet  a társadalomba.
az erről döntő személy pedig izgulhat, nehogy valami rokona vagy ismerőse arra közlekedjen az autójával.....
Stock-holmszindroma
Stock-holmszindroma 2019. 03. 27. 11:02
Előzmény: #3776  pampa
#3777
Szégyenlistát kellenekészíteni azokról az ügyvédekről, akik a börtöntöltelékeket pénzhez juttatják!
pampa 2019. 03. 25. 11:09
Előzmény: #3774  pampa
#3776
"A "nem megfelelő börtönkörülmények" miatt ötmillió forintnyi kártérítést ítéltek meg a 2006. október 15-én történt olaszliszkai lincselés elsőrendű vádlottjának, H. Dezsőnek. Miután a Szögi családnak is jár 42 millió forint kártérítés, a család ügyvédje, Helmeczy László arra számított, a megítélt 5 millió forintot nem a vádlott, hanem a család kapja majd meg. De lehet, hogy mégsem ez fog történni. A Bors ugyanis azt írja, a pénzt nem zárolták.
A Szegedi Törvényszék az ügyben megkereste a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamarát, hogy kiderüljön, H. Dezsővel szemben van-e kártérítési eljárás. A válasz szerint
a kártalanítás iránti kérelemmel összefüggésbe hozható ítélettel kapcsolatban polgári jo­gi igény, sérelemdíj, kártérítés behajtása végett felfüggesztett, illetve folyamatban lévő végrehajtási ügy a kártalanítás tárgyában történő döntés meghozatalakor nem volt."
Vagyis a jelenlegi állás szerint H. Dezső megtarthatja az ötmillió forintot. Felháborító az egész!
AIDA64
AIDA64 2019. 03. 20. 09:28
Előzmény: #3774  pampa
#3775
és mi van a terézköruti tanu filmmel?
pampa 2019. 03. 20. 09:06
Előzmény: #3769  pampa
#3774
"Az olaszliszkai lincselés elsőrendű vádlottja még korábban indított kártalanítási pert a magyar állam ellen, mivel elégedetlen volt a börtönben tapasztalt viszonyokkal. Állítása szerint gond volt az illemhellyel, nem volt meleg víz és a szellőztetés sem volt megfelelő. A per végül ifjabb H. Dezső győzelmével végződött, jogerősen ötmillió forintot nyert és már az összeg kiutalásának sincs akadálya – írja a Bors.
Szögi Lajos 2006. október 15-én autójával elsodort egy roma kislányt Olaszliszkán, aki a mozgó jármű elé futott. A 11 éves gyermeknek semmi baja nem lett, ám a megvadult rokonok meglincselték az autót vezető Szögi Lajost, a köztiszteletben álló pedagógust. A tanárt a lincselés során 140 ütés, rúgás, taposás érte. Szögi két kislánya a kocsiban ült és végignézte apjuk agyonverését.
A kártérítés jogerőre emelkedése azt jelenti, hogy Szögi Lajos családjának immár törleszthet ifjabb H. Dezső. A férfi 17 évet kapott, ám jó magaviselettel már jövő júliusban szabadulhatna. Az áldozat családjának 46 millió forintos kártérítést ítélt meg a bíróság, ám ebből tizenkét évvel a lincselés után még egy forintot sem láttak. A Szögi család ügyvédje levélben tájékoztatta a bírósági végrehajtót, hogy a H.-nak ítélt ötmilliót az áldozat családjának kártalanítására költsék.
Az ilyen ügyekben – mielőtt a fogvatartottnak megítélt összeget elutalnák – a bíróságnak kötelező megkeresnie a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamarát, hogy van-e az adott ügy terheltjével szemben kártérítési eljárás. Ha van, az ott megjelenő bankszámlára utalják a pénzt, nem pedig a terheltnek"
– nyilatkozta az ügyben Szabó Judit, az Országos Bírósági Hivatal bírája."
impudent 2018. 10. 13. 18:13
Előzmény: #3771  Mollly
#3773
Az nem rendes aki gazol
Mollly 2018. 10. 13. 09:36
Előzmény: #3771  Mollly
#3772
...Toroczkaiék meg csak egy kávét kérnek.
Mollly 2018. 10. 13. 09:35
Előzmény: #3769  pampa
#3771
Rendkívüli ostobaság. Ezután mindenki vonja le a konzekvenciát maga, hogy ha elüt egy nemzetiségi gyereket véletlenül, szabad-e rendes emberhez méltóan megállnia segítséget nyújtani, vagy teljes gázzal tovább kell inkább hajtania, és két faluval arrébb hívni a mentőket az esethez.
Mollly 2018. 10. 13. 09:34
Előzmény: #3766  Törölt felhasználó
#3770
Az egy elfajuló tüntetés volt, ítéletek a gyújtogatók ellen akkor is születtek. Néhány nap múlva a rendőrök támadtak az 56-os békés megemlékezőkre, anyákra, öregekre, gyerekekre is, lőttek könnygázrakétákkal és gumilövedékkel fejmagasságban. Mert egy tucat renitens elemet nem tudtak megfogni, saját népükre támadtak. Volt, akinek a szemét is kilőtték, mert "rosszkor volt rossz helyen". Aztán embereket fogdostak össze ad hoc, olyan rendőri vádakkal, hogy rendőrökre támadtak, akiket aztán el kellett engedni, mert a térfigyelő kamerák nem igazolták a koncepciós eljárás vádjait. Néhány éve egy másik tüntető tömeg rongált székházat. Érdekes módon akkor nem támadtak a tömegre a rendőrök. Pedig csak a kormány volt más.
pampa 2018. 10. 13. 08:53
Előzmény: #3768  pampa
#3769
„Bocsánatot kértem, de nyomban nekem estek” – Megszólalt a nő, akit brutálisan összevertek, miután elgázolt Encsen egy kislányt.
Encs — Napok óta pattanásig feszült a hangulat az aprócska borsodi település, Encs Fő utcáján, ahol a hét végén egy autós elgázolt egy gyermeket.Az ütközés után annyira elmérgesedett a helyzet, hogy hajszál híján az olaszliszkaihoz hasonló tragédia történt. Az autót vezető nő a baleset után azonnal kiszállt, hogy segítsen a gyermeken, azt azonban nem sejtette, hogy ezzel a saját életét teszi kockára – a gyermek családja fékevesztetten esett neki.
– Elrántottam a kormányt, mindent megtettem, hogy elkerüljem az ütközést, de hiába. Még egy oszlopot is eltaláltam az autómmal. Azonnal kiszálltam, bocsánatot kértem, de nyomban nekem estek – mondta a kocsit vezető Éva, aki annyira fél, hogy inkább elköltözött a faluból egy időre. A nő teljesen maga alatt van, megviselték a történtek.
– A gyermek néhány méterre az autó előtt feküdt. Hogy ezután mi lett vele, nem tudom, mert a pillanatok alatt kiözönlő rokonságtól nem lehetett látni – mondta egy helybéli.
Információink szerint az elgázolt kiskorú nem életveszélyesen, de súlyosan megsérült. Mentők vitték el a helyszínről, éppen úgy, mint a megvert sofőrt.
– Én voltam az első, aki a gyermekhez ért, nagyon rossz állapotban volt – mondta a Blikknek Szilvia, aki az utcában lakik.
A gázolás után rendőrök lepték el a települést, próbálták biztosítani a falu nyugalmát. Az egyenruhások egész éjszaka, sőt, még másnap is a gázoló házánál maradtak. 
A boon.hu információi ugyanis a kislány rokonai az autót vezető nő lányának megölésével és házuk felgyújtásával fenyegették meg őket.
– Állítólag több fogát is kirúgták szerencsétlen nőnek. Csoda, hogy meg nem ölték. Ilyen erőszakos jeleneteket még életemben nem láttam – mondta egy utcában élő.Az ütlegnek a rendőrök vetettek véget, akik néhány percen belül a helyszínre értek, majd visszatartották a bosszúszomjas családot.
Az esettel kapcsolatban az egyenruhások egy 19 és egy 27 éves férfit vettek őrizetbe, garázdasággal és súlyos testi sértés okozásával gyanúsítják őket. Egyikük a gyermek édesapja. Információink szerint egyébként már kiengedték az őrizetbe vett két férfit.
.
.Embertelen elégtétel
12 éve Szögi Lajos Olaszliszkán a kocsijával elsodort egy kislányt. Az autójával megállt, hogy megnézze, a gyereknek nem esett-e baja. Ekkor a hozzátartozók rátámadtak, majd a gyermekei előtt halálra verték."
pampa 2018. 06. 28. 08:40
#3768
"A Hatvani Járásbíróság a szerdai napon meghozott elsőfokú ítéletében a szabadlábon lévő B. J. I. rendű, B. A. II. rendű és Sz. M. M. III. rendű vádlottakat bűnösnek mondta ki csoportosan elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettében és súlyos testi sértés bűntettében. Az I. rendű és a II. rendű vádlottakat hat év hat hónap börtönbüntetésre és hét év közügyektől eltiltásra, míg a III. rendű vádlottat öt év hat hónap börtönbüntetésre és hat év közügyektől eltiltásra ítélte.
A vádlottak tavaly április 06-án este kilenc körül egy velük lévő lázas kisgyermek ellátása érdekében megjelentek a hatvani kórház ügyeletén, ahol hangoskodtak majd szóváltásba keveredtek a kórházban dolgozókkal. A szóváltásra a sürgősségi vizsgálóból kijött az ügyeletes orvos sértett, és felszólította a vádlottakat, hogy fejezzék be a hangoskodást, és tájékoztatta őket, hogy a gyermek ellátása az orvosi ügyelet feladata, oda menjenek vissza.
A vádlottak ezt követően közölték, hogy ott már jártak, de nincs ott senki, végül távoztak. Az ügyeletes orvos visszatért a sürgősségi vizsgálóba, azonban rövid idő múlva hallotta, hogy a váróban ismét zajonganak van, ezért újból kiment az előtérbe. A vádlottak az ügyeletes nővérrel veszekedtek, ekkor az orvos emelt hangon rendreutasította a vádlottakat.
A vádlottak az ügyeletes orvos felé fordultak, majd az I. rendű vádlott két kézzel a mellkasánál lökdösni kezdte a sértettet. Az ügyeletes orvos védekezésképpen megfogta az I. rendű vádlott felső ruházatát, de ekkor az I. rendű vádlott mögött álló fia, a II. rendű vádlott arcon ütötte a sértettet. Az ütéstől az orvos megszédült, és elengedte az I. rendű vádlott ruháját.
Ekkor az I. rendű és a II. rendű vádlottak összesen 5-6 alkalommal megütötték az orvos arcát. Eközben az orvos bántalmazásába beavatkozott a III. rendű vádlott is, aki lefogta az ügyeletes doki kezét, hogy ne tudjon védekezni-
A verésnek egy, a váróban tartózkodó beteg és a hangoskodásra kiérkező kórházi dolgozók vetettek véget. Az ügyeletes orvos a bántalmazás következtében az arcán nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, míg a bal keze egyik ujjának ficama és az ujjpercének szakításos törése nyolc napon túl gyógyulnak.
Az ítélet nem jogerős, az ellen az ügyész mindhárom vádlott esetében súlyosbításért, míg a vádlottak és védőik felmentés,illetve enyhítés miatt fellebbeztek. Az ügyész indítványozta a vádlottak előzetes letartóztatásának elrendelését. A járásbíróság a vádlottak rendezett személyi és családi körülményeire figyelemmel a azonban csak lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el."
omaha 2014. 10. 13. 14:33
Előzmény: #3755  _pampa
#3767
Miért tilos? Háááááát CSAK ! Nincs rá elfogadható magyarázat szerintem. Én már a kutyatámadást sem mondanám kutyának, hisz az állatoknak is vannak jogai. A megfogalmazás : egy négylábú teremtmény fogaival megsértette "xy" bal bokáját, a megtámadott egy ásóval védekezett. A police vizsgálja, hogy jogos volt-e az önvédelem. Huhhhhh, kimerültem a hülyeségekből.
Törölt felhasználó 2014. 10. 13. 14:32
Előzmény: #3764  _pampa
#3766
Érdekes, hogy a 2006-os csoportos garázdaságon valahogy nem háborogtatok. Pedig autók égtek, középület égett, ablakok, kirakatok törtek, belváros volt szétverve és rendőrökre támadtak. Ezeket az elkövetőket nemhogy felkomcoltatni nem akartátok, hanem őket hazafiaknak hívtátok.

Csodálatos dolog a kettős mérce.
omaha 2014. 10. 13. 14:24
Előzmény: #3763  Csakisazigazat
#3765
A megoldás : a megtorlás ! Kötél, és gyorsan elfogynának. Nem lehet mindent a szegénységre fogyni, nézzük meg a sok túlsúlyos, kövér cigányt, ezek nem éheznek, hanem zabálnak . A Kérdés persze az is hogy miből telik Mercire, Bmw-re, kilós nyakbavalókra. Talán a NAV megmondhatná, ha akarná...
_pampa 2014. 10. 13. 12:11
Előzmény: #3763  Csakisazigazat
#3764
"Vádat emeltek három férfi ellen, akik rátámadtak egy autósra Hevesen
Forrás: MTI | 2014. 10. 13. 11:57:00

A helyi lakosok azért fordultak a járművezető ellen, mert őt hibáztatták egy balesetért, amelyben megsérült egy 12 éves kislány.

Csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat a Hevesi Járási Ügyészség három hevesi férfi ellen, akik tavaly nyáron rátámadtak egy autósra a településen. A helyi lakosok azért fordultak a járművezető ellen, mert őt hibáztatták egy balesetért, amelyben megsérült egy 12 éves kislány - tájékoztatta a Heves megyei főügyész hétfőn az MTI-t.

Szalóki Zoltán közleményében felidézte: a 45 éves autós a gépkocsijával tavaly július 19-én szabályosan haladt Hevesen a Fő úton, amikor váratlanul az úttestre futott két, felügyelet nélkül hagyott gyermek, akik a szemközti sávban a forgalomirányító lámpa zöld jelzésére várakozó autók közül akartak átszaladni a túloldalra. Ez egyiküknek sikerült, azonban az autó vezetője - vészfékezése ellenére - elütötte a másik gyermeket, úgyhogy az súlyos koponyasérülést szenvedett.

Miután a kislány hozzátartozói és ismerősei értesültek a balesetről, rövid időn belül nagy számban megjelentek a helyszínen, ahol a gépkocsit vezető férfi és vele utazó felesége, valamint a lánya várakoztak. Az elsőrendű vádlott - miután megnézte a sérült gyermeket - a járművezető ellen fordult és lökdösni kezdte. Komolyabb tettlegesség csak azért nem történt, mert az elgázolt kislány nagyapja közbelépett.

Nem sokkal később azonban a három vádlott - ekkor már több ismeretlen emberrel együtt - újra fenyegetően megindult az autós és családja felé, hogy bántalmazzák a férfit. A sértett ekkor a furgonjába menekült, így a vádlottak annak motorháztetejét kezdték el ütlegelni és rugdosni, olyan erővel, hogy az behorpadt.

A támadásnak csak a nagyszülő és két neki segítő rokon újbóli, határozott fellépése vetett véget, még a rendőrség kiérkezése előtt.

A Hevesi Járási Ügyészség mindhárom vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett indítványt. Egyúttal kezdeményezte azt is, hogy a bíróság rendelje el a három férfival szemben - különböző bűncselekmények miatt - korábban kiszabott, felfüggesztett börtönbüntetések végrehajtását - áll a közleményben."
Csakisazigazat
Csakisazigazat 2014. 10. 07. 11:29
Előzmény: #3762  pampa
#3763
Megoldást?Milyen megoldás van ilyen esetben?Sörétes ki az ülés alól és durrr!!!Ez megoldás és soha többé nem mernének ,legalábbis ez a generációjuk biztos nem ilyet tenni.Az olaszliszkaiak 20 éveket kaptak és ez sem rémíti el fajtársaikat a lincseléstől.
pampa 2014. 10. 07. 08:09
Előzmény: #3759  pampa
#3762
Még egy halál kell ahhoz, hogy a hatóság végre megoldást találjon?
Bárkivel előfordulhat aki járművet vezet.

"Elsodortak egy 2 éves kisfiút: majdnem lincselés volt Felsőzsolcán

Folyamatos a rendőri jelenlét Felsőzsolcán, ahol elsodort egy gyermeket egy autó, a könnyebben megsérült fiú hozzátartozói ezután megtámadták a kocsiban ülőket és megrongálták a járművet - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság hétfő este.
A megyei főkapitányságra hétfő délután érkezett a bejelentés, hogy Felsőzsolcán egy személyi sérüléssel járó közlekedési balesetnél a segítségnyújtási szándékkal megálló személyautóban ülő két férfit megtámadták.

A rendőrség szerint az ügy előzménye az volt, hogy a kocsi elsodort egy kétéves kisfiút. A hozzátartozók - miután a balesetet észlelték - az autó jobb első ablaküvegét betörték, és a jármű utasát, egy 23 éves férfit megpróbálták kihúzni a járműből. Az autó 22 éves vezetője a támadás miatt elhajtott a helyszínről a néhány utcával arrébb található lakására.
A helyszínre kiérkező járőrök helyreállították a közrendet a településen – írta a főkapitányság.
A balesetben elsodort kisfiút a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték, ahol a horzsolásos sérüléseket szenvedett gyermeket ellátták, majd hazaengedték.
Az anyagi kárral és könnyebb sérülésekkel járó eset körülményeit a rendőrség büntetőeljárás részeként vizsgálja.
A településen a rendőrség a szükséges ideig folyamatos, megerősített rendőri jelenlétet biztosít - olvasható a rendőrség közleményében."
MTI
ujonc 2014. 04. 10. 09:11
Előzmény: #3758  josefernando
#3761
Kire gondolsz a cigányokra?
ujonc 2014. 04. 10. 09:00
Előzmény: #3756  Törölt felhasználó
#3760
Kérném szépen!
Akkor ez egy terület, ahol visszafejlődés történt társadalmunkban.
Itt még érett volt a társadalmunk:
link

Tehát, tessék példát venni szüleinkről és hasonló érettséggel kezelni a kérdést!
pampa 2014. 04. 10. 08:27
Előzmény: #3758  josefernando
#3759

Tényleg nem tanulnak.

"Elsodort egy lányt, a rokonok rátámadtak
Megismétlődött az Olaszliszka-szindróma

Egy andornaktályai férfi Tiszanánán elsodort autójával egy fiatal lányt. Miután megállt, a lány három rokona is rátámadt.

A rendőrség a támadókat – F. András 53 éves tiszanánai és K. Róbert 29 éves kömlői lakost – őrizetbe vette, és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat. A rendőrség a baleset körülményeit is vizsgálja – írja a heol.hu.

Az eset, bár szerencsére nem végződött tragikusan, emlékeztet arra a 2006-os olaszliszkai lincselésre, ahol szintén egy autóval elsodort kislány rokonai halálra vertek egy 44 éves tanárt, Szögi Lajost – írja az Index."
josefernando 2013. 06. 09. 22:53
Előzmény: #3756  Törölt felhasználó
#3758
Ezt a nagymértékű feszültséget múltbéli tapasztalatok szülték. Én inkább úgy fogalmaznék, h egyes etnikai csoportok még éretlenek a társadalmi együttélésre.
Nem kell amúgy kiemelni, h kik az elkövetők. Aki nem burokban nőtt fel annak nyílvánvaló.
bobi74 2013. 06. 09. 22:18
Előzmény: #3755  _pampa
#3757
Olyan portált olvass, ami meg meri írni! (Van olyan)
Törölt felhasználó 2013. 06. 09. 20:24
Előzmény: #3755  _pampa
#3756
Mert a társadalmunk éretlen erre. Nagy mértékű gyűlölet, feszültség van benne, aminek szinte bizonyosan nem lenne hasznára ez az információ.
_pampa 2013. 06. 09. 16:42
#3755
Majdnem lincselés történt Pocsajon
LR
Forrás: Police.hu
2013. június 09., 16:00 Nyomtatás
A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság csoportosan elkövetett garázdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást három pocsaji férfivel szemben.
Tetszik a cikk? Ossza meg ismerőseivel is!

0

Pocsaj belterületén egy Létavértes irányából közlekedő személygépjárműnek hajtott egy 6 éves kerékpározó kisfiú 2013. június 8-án délután – írja a Police.hu. Az ütközés következtében a gyermek elesett. Miközben a jármű vezetője megállt, hogy segítsen a fiúnak, a gyermek közelben tartózkodó rokonai bántalmazni kezdték. A bántalmazásnak a rövid időn belül a helyszínre érkező rendőrök vetettek véget. Négy személyt állítottak elő a helyi rendőrőrsre, közülük három férfit gyanúsítottként hallgattak ki a nyomozók.

Hirdetés
A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság L. László (31), Gy. Tibor (37), Gy. Zoltán (48) pocsaji lakosokkal szemben őrizetbe vételük mellett folytatja le az eljárást, egyben előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásuk indítványozására."

Más országban pl. az USA-ban meg lehet írni a gyanúsított etnikumát.Idehaza miért tilos?
szivacs
szivacs 2011. 08. 03. 15:33
Előzmény: #3752  Dpocika
#3754
A Négy Mancs határozottan kiáll az állatok jogainak védelméért, ezért állítólag hamarosan az állattartóknál fogják a helyszinen megvizsgálni, hogy a tartás körülményei és az állatok táplálása, napi fejadagjuk megfelel-e az úniós előírásoknak. Amennyiben hiányosságokat tapasztalnak, a nemzetközi médiát is felhasználva intézkednek, hogy az állattartók maradéktalanul tartsák be azokat és az állatok jogai ne szenvedjenek csorbát.
Amennyiben ez nem vezetne eredményre, Brüsszelhez fordulnak, hogy indítson kötelességszegési eljárást Magyarország ellen.
ti-rex 2011. 08. 03. 13:07
Előzmény: #3752  Dpocika
#3753
Oda nem mernek menni nefélj, a sok kannibál elverné őket mint a lovat! ))
Dpocika 2011. 08. 03. 13:03
Előzmény: #3749  ti-rex
#3752
Mit elszenvedhettek szegény odaadott állatok a koldusszájú romáknál!!!Jobban sajnálom szegény baromfikat mint a tetveseket.Csodálkozom is hogy az állatvédők nem léptek semmit.
ti-rex 2011. 08. 03. 12:51
Előzmény: #3750  Törölt felhasználó
#3751
Hát,kicsit érdekes összehasonlítani Csányiékat meg a cigókat ebből a szemszögből.Az anyagi hátterükben van egy leheletnyi különbség. Bebizonyították hogy semmirekellők,csak segélyt várják de készpénzben,nem érnek egy forintot sem.Mehetnének vissza Indiába vagy ahonnan jöttek,pont odavalók.
Törölt felhasználó 2011. 08. 03. 12:38
Előzmény: #3749  ti-rex
#3750
Úgy érted, hogy abba a társadalomba nem tudnak így integrálódni, ahol ez a megszokott reakció? Megkapja és eladja.

Képzeld csak el, hogy az országgyűlési képviselőknek vagy mondjuk a gazdasági elitnek, pl. Csányinak adsz jószágokat. Szerinted nem ugyanezt tennék? Megkapják, eladják...
ti-rex 2011. 08. 03. 11:40
Előzmény: #3744  Dpocika
#3749
))) Adtak a romáknak ingyen jószágokat hogy neveljék fel őket,eladták az összeset. Nagyeszűek,ezeket akarják integrálni?
Dpocika 2011. 07. 28. 09:48
Előzmény: #3747  pampa
#3748
Jól beszélsz csak rossz hallgatni!!!Komolyra fordítva a szót az a baj hogy ez mindenkit idegesít csak azt nem akit érint!Közel van már a vég mert olyan emberek is érzik hogy a zsírjukból egyre nagyobb tömegben élősködnek a varjak akik esetleg soha nem láttak egyet sem!!!Márpedig minél tovább csipegetnek a varjak annál több lesz a rájuk vadászó!!!De most a cigányság kihúzza M.O.-ot a válságból,mert nagy változáson mennek át!!!Beléptek a munka világába !KAMU...
pampa 2011. 07. 28. 08:38
Előzmény: #3746  pampa
#3747
"Két éve egy emésztőgödörben megtalált öthetes csecsemő rejtélyes haláláról lett hírhedt a falu, az idén pedig azzal verekedte be magát a híradásokba, hogy több mint kétszáz ember ellen indult rendőrségi eljárás szocpolcsalás miatt. A gyanúsítottakból tizenhármat már előzetes letartóztatásba helyeztek, köztük Farkas Barnabás polgármestert, Mága Gyula alpolgármestert, valamint két képviselőt, Mága Zsoltot és Bíró Zoltánt is. Így most a héttagú testület határozatképtelen, a 90 százalékban segélyből és közmunkából élő roma lakosság attól fél, nem lesz, aki intézkedjen a megélhetést jelentő pénzek kifizetéséről. (pr)

90% lassan 100 lesz... és még bírálják hazánkat... pedig a kevés ország egyike ahol munka nélkül is élni lehet. Nem mondom, hogy kiemelkedő módon, de élni lehet.
És meddig tudja ezt a dolgozó réteg fizetni?

És még csodálkozunk, hogy erősödik a szélsőjobb.
pampa 2011. 07. 23. 13:32
Előzmény: #3744  Dpocika
#3746
"Helyi forrásaink szerint mindez nagyban hozzájárult a hétvégi Jobbik-sikerhez: a gyöngyöspatai szavazók jelentős része úgy értékelte, hogy miközben a konfliktusforrást jelentő kisebbséget továbbra is áldozatként kezelik, a helyzet megoldását felvállaló „polgárőröket” és véderősöket bűnözőnek tartja a kormány, a munkahelyteremtést pedig a helyiek nyakába varrná. „Ráadásul a Richard Field és a Vöröskereszt által adományokkal bőven ellátott visszatérő romák az ingyen kapott mosószert és élelmiszert árulták féláron, miközben a nem romák tizenkét órában dolgoztak a negyvenfokos melegben 500 forintos órabérét” – állította lapunknak egy mezőgazdasággal foglalkozó helyi középvállalkozó.

"A kormány vagy nem vette észre, vagy nem vette komolyan, milyen következményekkel jár, ha nem erősíti meg a törvényes rendfenntartó erőket, a társadalom azonban egyértelműen jelét adta, hogy elfogyott a türelme – mondta Ormos.

"A 2800 fős faluban körülbelül 450 roma él – többnyire munka nélkül és mélyszegénységben - s egy kisebb hányaduk lopásokkal, betörésekkel keseríti meg a többségi lakosság életét.

Azt ígérték, ha a Jobbik győz elköltöznek. Most kiderül lehet e hinni az ígéretükben.
exley 2011. 07. 20. 18:24
Előzmény: #3743  pampa
#3745
..szylva, elárulta a hazáját, azóta otthon nézi a plazma tv-t és jokat nevet, akkor miéárt akarod lecsukni szegény romékat, azok akkor sem árulnák el a szent anyaföldet, ha aranyesőt zúdítanál rájuk akkor sem. A szylva miért kémkedett az oroszoknak, amikor azok műholdról azt is látják amikor qhrbi rázza az öklét Moszkva feélé a klooba, azért valaki kiszivárogtathatná mit árult el szylva a szovjeteknek, csak nem a roma felzárkoztatási pogromot kotyogta ki amit balog olyan bizalmasan kezelt.
Dpocika 2011. 07. 20. 08:07
Előzmény: #3741  Dpocika
#3744
Csak nem megjavultak a romák hogy senki nem ír a topikba semmit???
pampa 2011. 06. 01. 15:19
Előzmény: #3742  projectAugustine
#3743
Egyikük, egy Ördög ragadványnevű férfi - alias Baranyi Roland - 2006-ban okirathamisítást követett el, ezért jogerősen 30 ezer forint pénzbüntetésre ítélték, ugyanebben az évben lopás, garázdaság, könnyű testi sértés miatt egy év börtönt kapott, két év próbaidőre felfüggesztve.

2007 februárjában lopáson érték, emiatt figyelmeztetésben részesítették, szeptemberében súlyos testi sértést követett el, amiért egy év - három évre felfüggesztett - börtönbüntetésre ítélték. 2008-ban falopásért és garázdaságért is elítélték, és lopásért 30 nap közmunkára kötelezték jogerősen.

Felsorolni is sok, idén április 24-én mégis főszereplője lehetett a gyöngyöspatai támadásnak: az ügyészség szerint Ördög ököllel ütötte meg az egyik menekülőt. (Akkor előzetes letartóztatásba helyezték, május 17-e óta ismét szabadlábon van.)
projectAugustine 2011. 05. 29. 22:34
Előzmény: #3741  Dpocika
#3742
:O) Brávó! Micsoda stílusgyakorlat!
Number one...

Ez magáért beszél.
Dpocika 2011. 05. 29. 20:45
Előzmény: #3740  szivacs
#3741
-"A barátod biztos hogy egy rasszista ..ci állat!!!Hogy a ...enné ki azt a mocsok ....szopó száját!!!Hát mi nem is vagyunk ilyenek!!!"
Meddig hallgatjuk még ezt,nem lehet a patkányokból aranyhörcsögöt csinálni!

Topik gazda

saru
4 4 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek