Pacsi, persze, hogy nem is említetted csak volt róluk szó! Látszik, hogy nem ők nyomják le az árat csak a pakkok rendezgetése folyik éppen! Leszúrás még lehet de tartósan szeintem nem leszünk 38xx nál! :)
Szerintem nem szidtam a spekákat :), egy egészséges piachoz rájuk is szükség van a longos tréderek, investorok és a méglongosabb intézményi befektetők, alapok mellett, hogy legyen rendes likviditás. Igaz, lehet cserélgetni is, de én nem ugrálós trader típus vagyok, hanem türelmesebb investor. (Pl. takeover után a 2023-at is végigültem, aztán ‘24-ben meghálálta.) Általában senki nem találja el az alját/tetejét, a jó ki-/beszállót, visszaszállót, vagy csak szerencséje van. Ha most ránézek, persze, utólag látom, hogy vehettem volna / bővíthettem volna a több év alatt gyűjtögetett pakkot most olcsóbban is, mint október-novemberben. De most is tartom, hogy longos szemmel nem volt hibás döntés, hogy 4250-en (korrekcio után, féléves átlagár alatt) bővítettem még egy erős fundás, folyamatosan növekedő, hiteles menedzsmenttel rendelkező value cégben. ;-)
Itt látszik, hogy kár várni a nagy csodát!(48xx) Miért ne adja az ember ha 5-600 ft emelkedést eléri? Ott a nyomda még példának....simán lehet cserélni a jobb vételeket egymással! Most ne a spekákat szidjátok...mert adja magát a pepper!
Igen, megint volt egy 13k@4060. Úgy tűnik, ez alatt egyik fix pakkot sem akarják már adni. Talán most látjuk az alját. 10-11-13k méretek alapján lehetnének ezek vezetői pakkok is (ha lejárt pl. a kötelező tartási időszak, akkor már eladhatják és kapják majd juttatásként az új pakkot), csak ilyen esetben kellene jönnie a bejelentéseknek is (vezető elad, cég vagy MRP megveszi stb.). Meg ehhez nem kellene lenyomni előtte hetekig az átlagárat. MRP azt hiszem 30 napos átlagáron vett korábban. Ha ezek nem ilyen pakkok, akkor nem tudom, hogy kié. Mindegy, az a lényeg, hogy “mi, kicsik” ne adogassuk reggel árjegyző előtt és árjegyző után/zárás előtt 20-50-100-asával para miatt, mert akkor az árjegyző is ezek alapján áll be és “mi” csorgatjuk lejjebb rövidtávon. Itt is kiépül most egy stabil szint/sáv, aztán elindulhat. :)
Sztem ezek előre eldöntött dolgok voltak és még lesznek is ilyen pakkátadások..Le lett verve tudatosan, h ezek az adott árfolyamon (ez ma 4060 volt) megtörténhessenek.. A múltkori is ezen a szinten jött létre.. Én akkor nyugszok meg majd ha ezek az 1-es felkötögetések megszűnnek majd…javítsatok ki ha rosszul látom!
Itt is volt, egy 13 000 es pakkot hozott valakinek! Hála nagyon lejjebb már nem akarják vinni! Örülni kell ennek is, mert lehetne sokkal xarabb is! :) Engedjük be a mikulást, had tegye a dolgát! Karácsony még jó lehet!
Most csak vettem 4060 on egy kicsit, mert az asszony mindig mondja, hogy sok a pénz a számlán! Leköti, ezt nem!Így nem kell félni, hogy valaki lenyúlja!
Teljesen igazad van, elgondolkodtató miért engedték, hogy a rvny így összecsinálja magát! De! Csak azt mondom, ott a nyomda példának! Viszont az is igaz ha meg van 4-500 ft/ papír akkor mire várjon az ember? Az osztalékra? Mikor azt se tudjuk honnan indul az osztalék rally, ami jó esetben lesz 500 ft?!
Arról nem is beszélve aki most veszi, az 4500-an úgy bassza ki a papírt mint macskát szarni Szóval azon a szinten lesz bőven eladó! Nemigen most lesz újra 4800 sajnos….
Alteo Nyrt.
egész magas színvonalú, és meglehetősen informatív (Wallis jelenlét ellenére).
a menedzsment is jónak tűnik.
ez az év már komolyabb EBIDTA-t és eredményt sejtet.
A METÁR életbelépése mérföldkő lehet a cég életében.
ugyan még illikvid, de 3 befektető kapott kb. 160 ezer db-ot a Wallistól, lasssan kezdenek forgalmat és közkézt csinálni.
Ez persze kell is, hiszen tőkeemelést terveznek. (Magyarországon kívül szeretnének terjeszkedni, ami a jelenlegi helyzetben inkább pozitívum)
Tevékenységileg E-Starhoz hasonlítanak (másban nem), de alternatív energiák felé mennek, kevesebb önkori és lakossági, több ipari ügyféllel.
A kötvényekből befolyó pénzből jelentős Ebidtát tereme4lő cégeket vettek eddig.
A Wallis miatt nem valószínűsíthető az E-Starhoz hasonló végkimenet.
Kérdés, mennyire akarnak kisbefektetőket is beengedni.