Szerintem folyamatosan jönnek a jó hírek. :) És ha emlékszel a nem régen belinkelt MOL megújuló vezetős interjúra, ott is szó volt arról, hogy szorosan együttműködnek és nagyban támaszkodnak majd az Alteora. Aztán most hirtelen itt egy 11 Mrd-os fővállalkozói szerződés. :)
A szerecse nagyon kell, mikor az ingatlanok nem mozdultak 20 évig! 2008 ban, nem tudtam megvenni azt a házat amit szerettem volna... 2016 ban, adtunk- vettünk 4 db lakát. Amit eladtam egy vidéki kisvárosban, most Sopronban 8xát éri! Csak azt mondom, hogy a 80-as években sem volt könnyebb lakáshoz jutni! Németországban, 4 hónap alatt kerestünk annyit, hogy 51 nm es lakást tudtunk venni a feleségemmel!
Akkor csak én csinálok valamit rosszul a tőzsdén😆 Az ingatlannak sok buktató ja van akkor a tőzsdének? Összefossa magát egy arab faszi a Közel-Keleten és máris 10% zuhanás a tőzsdéken ki a faszom kíváncsi erre… Rájöttem hogy másnap az ingatlanok nem zuhannak le 10%-ot
hát én 20% körül szoktam kibaszni, de a többivel egyetértek. 3800 körül veszem majd jobban, most csak apróságokat csipegetek. nincs benne fantázia sajnos, szerencsédesen kiszálltam.
De nem lehet hasonlítani körte, alma. Garázs vs. Lakás is más. Hát egy rv vs. Ingatlan. Én nem mondom h rossz befektetés az ingatlan de sok buktatoja van.
Ez teljesen esemény, szerencse, és jó döntés függvénye… Mindegyik működhet, minden attól függ mikor veszed meg. Pl OTP világválság után-közben mondjuk veszed 1500 ért , adod 10000 ért, 6,5-szeres pénzt kerestél ami rengeteg viszonylag rövid időn belül. (Adózást most nem írok szándékosan mindenki ki tudja számolni) másik pl jómagam esete ami ugye ingatlan.Ez inkább hosszútávon jó. 2016- ban vettem (dunántúli kisváros) 4 garázst, átlag 1 millió forintért. Illeték persze kifizetve. Ki van mindegyik adva, elején 10-12 ezerért, most már 20 ért darabja, átlag mondjuk 16 ezer. Tehát 8 év alatt havonta 64 ezer a 4 garázs bevétele, ami ugye 96 szor 64 ezer az össz 6144000 a kiadásból. De ha most eladnám darabja 5 millió lenne, tehát innen akkor 4szer 4millió profit keletkezett. Összeadva 22 millió forint 4 millióból , 5 és félszeres pénz 8 év alatt. Adó infláció reálérték most mindegy. Sztem mindegyik működhet.
Jelenleg teljesen manipulatív sajnos… egyszerűen nincs ok, h ennyi részvényt piacin adjanak. Sztem egyik kosárból a másikba adják-veszik, tudatosan letörve az árfolyamot… nekem nem kenyérre kell szerencsére, de ez akkor is elkeserítő…
Nyakig ülök a papírba de elmondom a véleményem. Nem tetszik hogy ennyire lemegy nem azért mert nem bízok benne hanem azért mert aki most veszi 10%-os pluszba 4500 on úgy fogja kibaszni mint macskát szarni.. Nagyon sok eladó lesz azon a szinten ami gátolni fogja az emelkedést, Én arra számítok hogy a jövő évbe csak megközelíteni tudjuk azt amit az idén elért és majd két év múlva fogjuk túlszárnyalni! Ennek fényében bár tartom a papírt nekem csalódás az ingatlan befektetésem még egyszer sem esett.. Bár itt is kerestem jól én azt hiszem ha elérem a Céláramat Elfogom adni minden tőzsdei papíromat és ingatlant fogok venni sokkal stabilabb és érték tartó mint egy részvény!!! Ha belegondolok hogy van olyan ingatlanom amit ki se adtam mert nyaralónak vettem, Hatszoros pénzt hozott… Mi lett volna ha ki is adom.. Kibaszottul nem fogok görcsölni azon hogy itt görcsöl ez a papír Meg a másik papír.. Azt is észrevettem már ha jön egy háború vagy valami buziság a részvény rögtön veszít az értékéből és kibaszott érdekes módon az ingatlan meg nem!!! Mindenkitől elnézést kérek a hangos gondolkozásért de ez a véleményem
Sztem teljesen mindegy h 4060 v 4120 mondjuk az árfolyam jelenleg…ez a papír bőven 5000 körül kellene h legyen…Ami most megy ezekkel a felkötögetésekkel, meg utána ráburogatással egy tőlünk független manipulatív dolog, aminek a miértjét úgysem fogjuk megtudni…
Alteo Nyrt.
egész magas színvonalú, és meglehetősen informatív (Wallis jelenlét ellenére).
a menedzsment is jónak tűnik.
ez az év már komolyabb EBIDTA-t és eredményt sejtet.
A METÁR életbelépése mérföldkő lehet a cég életében.
ugyan még illikvid, de 3 befektető kapott kb. 160 ezer db-ot a Wallistól, lasssan kezdenek forgalmat és közkézt csinálni.
Ez persze kell is, hiszen tőkeemelést terveznek. (Magyarországon kívül szeretnének terjeszkedni, ami a jelenlegi helyzetben inkább pozitívum)
Tevékenységileg E-Starhoz hasonlítanak (másban nem), de alternatív energiák felé mennek, kevesebb önkori és lakossági, több ipari ügyféllel.
A kötvényekből befolyó pénzből jelentős Ebidtát tereme4lő cégeket vettek eddig.
A Wallis miatt nem valószínűsíthető az E-Starhoz hasonló végkimenet.
Kérdés, mennyire akarnak kisbefektetőket is beengedni.