Én is optimista vagyok, 2020-ban vettem bele, azóta tartom és bővítem a pakkot. Jelenlegi árfolyam +400 forint osztalék. Ne legyünk mohók. Végre megmozdult, tavaly még 2800 volt, és semmit nem mozdult egész évben
Szerintem mindenki arra vár, hogy vigyék....már feljebb! Remélem 4700Re megfogja... Azért 5% minimumot várok jelentésig, meg megent 5% ot,jelentés utánra...
Én úgy képzelem, hogy a MOHU a hulladék újrahasznosításra fókuszál, talán kisebb mértékben igyekszik belőle energiát előállítani, de lehet, hogy nem jól értem a dolgot. Mindenesetre ebben az anyukája, a MOL kellő mértékben lát fantáziát, vagy ráparancsoltak, mindenesetre több tízmilliárdot beletolt. https://24.hu/fn/gazdasag/2023/08/24/mol-mohu-hulladek-harminc-milliard-forint-tokeemeles/ Az MVM Veolia Alteo trió meg talán inkább a megújuló energiákra fókuszál, amelyeknek a forrása itt lebeg körülöttünk mindenütt a világban, szél, napsütés, tenger hullámzása, mittoménmi, de elsősorban talán nem a hulladékok. Azt akarom csak ebből kihozni, hogy ha én nem értem teljesen félre a fenti megosztást, akkor a két fókusz eléggé különbözik, relatíve kevés közös van bennük.
Alteo Nyrt.
egész magas színvonalú, és meglehetősen informatív (Wallis jelenlét ellenére).
a menedzsment is jónak tűnik.
ez az év már komolyabb EBIDTA-t és eredményt sejtet.
A METÁR életbelépése mérföldkő lehet a cég életében.
ugyan még illikvid, de 3 befektető kapott kb. 160 ezer db-ot a Wallistól, lasssan kezdenek forgalmat és közkézt csinálni.
Ez persze kell is, hiszen tőkeemelést terveznek. (Magyarországon kívül szeretnének terjeszkedni, ami a jelenlegi helyzetben inkább pozitívum)
Tevékenységileg E-Starhoz hasonlítanak (másban nem), de alternatív energiák felé mennek, kevesebb önkori és lakossági, több ipari ügyféllel.
A kötvényekből befolyó pénzből jelentős Ebidtát tereme4lő cégeket vettek eddig.
A Wallis miatt nem valószínűsíthető az E-Starhoz hasonló végkimenet.
Kérdés, mennyire akarnak kisbefektetőket is beengedni.