Németek eddig jól kézben tartották, még bőven vannak szabad kapacitásaik a betegekre (elvileg 40%), több gyógyul fel naponta, mint ahány megbetegszik, ezért mernek majd lazítani. De olyan szempontból korai is lehet, hogy a járvány valószínű új erőre kap majd ettől, de van bőven kapacitás a betegek ellátására most is, addigra pedig még több lesz, így be merik vállalni. Plusz az újranyitásnál mindenki jobban vigyáz majd (maszk, fertőtlenítés, távolságtartás, stb), fegyelmezettek, még sikerülhet is nekik nagyobb berobbanás nélkül megcsinálni, és az a 80 milliós piac kihúzhatja Európát a bajból gazdaságilag. Srv: én is csak utánakerestem, nem emlékeztem, hogy 700 felett is vettek.
Én korainak tartom az osztrák és a német lazításokat... Tudom, hogy "nem szabad" hosszabb távra leállnia a gazdaságoknak, hisz 1-2 hónapot még kibírnak, de hosszabbat már csak súlyos károk árán, de azért mégis...
2018-ban hirdettek srv programot, az lejárt, 2018-as kgy határozatok között szerepel, 18 hónapra fogadták el, tehát 2019 novemberben lejárt, most nincs felhatalmazásuk venni sajnos. Először 2018. 06 hónapban vettek 695-ön, utoljára 2019.03.14-én vettek, 380 db-ot, 710-es árfolyamon. Van egy mrp program, max 10.000 db/év amit kioszthatnak. Legutóbb 2020 januárban osztottak 1878 db-ot (ezzel az évi osztás megvolt).
Nem emlékszem már pontosan, hogy mikor is volt srv.? Aránylag kicsi napi darabszám rémlik; akkor az lesz meghosszabbítva a közgyűlés napjától? Vagy az még jelenleg is érvényben van, csak esetleg valamilyen feltételhez kötötték? Hogy is van ez? Kérlek írja le valaki, hogy képben legyek. Köszi.
Nem emlékszem már pontosan, hogy mikor is volt srv.? Aránylag kicsi napi darabszám rémlik; akkor az lesz meghosszabbítva a közgyűlés napjától? Vagy az még jelenleg is érvényben van, csak esetleg valamilyen feltételhez kötötték? Hogy is van ez? Kérlek írja le valaki, hogy képben legyek. Köszi.
erre a kevsébére azért kiváncsi leszek. A napokban olvastam valami cikket, hogy mekkorát esett az áram ára is és ok, hogy a gáz meg az olaj ára is hatalmasat esett, viszont a megújuló esetén ugyanúgy ingyen süt a nap meg ingyen fúj a szél, csak amit megtermel azért adnak kevesebbet. Nekem úgy rémlik, hogy már viszonylag sokat kell piaci körülmények közt értékesíteni.
engem megnyugtat, hogy a céget kevésbé érinti ez a válság, ehhez képest 17,2%-kal vagyunk lejjebb, tehát előbb utóbb helyreáll az árfolyam, mégha most esélytellennek is látszik a rakéta sajnos. Bluestar: ez jó kiemelés köszi. Srv-t én is emlegettem amint 700 közelébe értünk, tavaly 630-680 között vették (igaz, nem nagy mennyiséget), egy tartósan alacsony árfolyamnál valószínű újra belépnének, ezért se várom 630 alá, bármekkora pánik lesz.
Itt a részletekben azért vannak még érdekességek: https://alteo.hu/wp-content/uploads/2020/03/ALTEO_hatjavaslatok_20200326.pdf Különösen a 12. napirendi pontra érdemes figyelni, a saját részvény vásárlások meghosszabbítása 18 hónappal. Max 25% saját részvénye lehet (jelenleg 3,86%), és max 1500 Ft-os árig vásárolhat (bár ott lennénk :) ) "A saját
részvények megszerzésének indoka, hogy - a Társaságnak lehetősége legyen a 2018-ban már elkezdett részvényalapú ösztönzési rendszerek
működtetésére; vagy - a Társaság egyes szerződéses jogait és kötelezettségeit (pl. opciós jog) gyakorolhassa, illetve
teljesíthesse; vagy - a Társaságnak lehetősége legyen megvédenie a részvényeseket egy esetlegesen a piacra zúduló
nagyobb részvénycsomag negatív következményeitől, és a Társaság képes legyen nagyobb
részvénycsomag megszerzésére; vagy - akvizíciós céllal, ellenértékként lehessen a saját részvényeket felhasználni; vagy - a Társaságnak lehetősége legyen a saját részvényeket finanszírozási, biztosítékadási céllal, vagy
egyéb befektetési struktúrák kialakításához felhasználni. "
Alteo Nyrt.
egész magas színvonalú, és meglehetősen informatív (Wallis jelenlét ellenére).
a menedzsment is jónak tűnik.
ez az év már komolyabb EBIDTA-t és eredményt sejtet.
A METÁR életbelépése mérföldkő lehet a cég életében.
ugyan még illikvid, de 3 befektető kapott kb. 160 ezer db-ot a Wallistól, lasssan kezdenek forgalmat és közkézt csinálni.
Ez persze kell is, hiszen tőkeemelést terveznek. (Magyarországon kívül szeretnének terjeszkedni, ami a jelenlegi helyzetben inkább pozitívum)
Tevékenységileg E-Starhoz hasonlítanak (másban nem), de alternatív energiák felé mennek, kevesebb önkori és lakossági, több ipari ügyféllel.
A kötvényekből befolyó pénzből jelentős Ebidtát tereme4lő cégeket vettek eddig.
A Wallis miatt nem valószínűsíthető az E-Starhoz hasonló végkimenet.
Kérdés, mennyire akarnak kisbefektetőket is beengedni.