Én biztosra veszem h Veress lesz a vége. Aztán max benéztem. 2-3 nyrt-vel a béten tud már játszani és/vagy 1 holdingba megy minden, az üres vázakat meg szépen elpasszolják. Ez jó pár év. De sztem ez a terv.
Szerettem volna vissza venni 400 környékén, de már nem fogom. Ennek ellenére figyelem, mert ha a Neon kívül jönne barmi értelmes termelő tevékenység, akkor lehet benne potenciál, de ez hónapok és lehet évek.....addig meg más lehetőséget nézek. Ezt továbbra is figyelni fogom, mert érdekelnek ezek a dolgok és úgy gondolom az ember tanulhat is belőle (és nem mellesleg sokat dolgozok a Wingnek és a Neonak is).
Izzadtak volna Székelyék keményen, mint pár AW kgy-n. Meg lehet részletesebb számokat is kellett volna mutatniuk. Itt valamikor elhangzott hogy korrekt ár a 18,5 milliárd, mert azon a környéken vette meg a Wing. Egy frászt a Wing 2019--ben ahogy tegnap is írtam 16,5 milla eur hitelt vett fel a 49%-ra ami mostani árfolyamon ha a 100%-ot nézem 12 milliárd (most beleköthetsz hogy az egy 2019-es állapot, így van, mert ezt látom, de a 20-as évet ahol mindenki home officeben tolja a facility cégnek nem lesz +50% felértékelődése). Nem véletlenül ült be az IT az OTP-s kötődésű szaki, ezt úgy átnézték mint a huzat, hogy mehet-e ennek a kócerájnak ekkora hitel vagy sem. Na most lehet minuszolni (lelki nyugalmamat nem zavarja).
Annyiszor elmondtuk már, hogy nézd meg a hiteleket a cégeken (Neo, Elitur, Akko, ebből aminek van értelmes tevékenysége az mennyit is termel és mennyit is kell majd hitelre visszafizetnie, a mostani állapotban). A Neo jó cég (ezt mondtam csak azóta kissé finoman fogalmazva le lett terhelve, amikor ezt mondtam akkor 5 milliárddal volt terhelve csak, most meg a 3 cégen van 23 milliárd kb, pontosabban a részvényesek cégén) és amit termel az Csányinak törlesztheti be, Veres meg nagyon szép kesst kap, a részvényesek meg majd néznek, hogy szép cég jó cég a Neo csak éppen nem nekünk dolgozik hanem Csányinak. Ezt már másképpen nem akarom leírni, mert ha akarod érted ha nem nekem tök mindegy.
Mi történt volna másképp, ha közönség is van a közgyűlésen? Leszavazták volna a Neo dealt? Vagy elhangzott volna pár kérdés, amire kapunk pár kitérő választ?
Inkább azért lehetett sürgős, hogy haladjanak a dolgok, ebbe kár negatív töltetet vinni.
Tudjuk, te azt szeretnéd, ha esne kicsit az árfolyam, hogy meglovagolod a pár forintnyi hullámot...
Agy-ék balfékek voltak mert a Dayka Office dolgait csak 2021.02.05-én tudtak összerakni (céges dolgok átfutása a hivatalon valószínűleg lassú volt), így az előző Kgyból kicsúsztak. Nyilván a szempont az volt (az előző Kgy-nál), hogy nagyon gyorsan a nagyközönség kizárása nélkül legyen megtartva (nem tudták hogy OV feloldja-e a Covidos baromkodást vagy sem). A Neo szám jóváhagyása (ami csak a színjáték, de valamiért előre rohannak azért hogy később azt tudják mondani, hogy a Neo dill-re a részvényesek rábólintottak, ami nyilván valóan csak részben igaz), piszok gyorsan kellett.
A székhely áthelyezésébe én se látok bele sok extrát, vagy árfolyamot mozgató hatást. Az árfolyamon se látszik sok minden, ami elsősorban az alacsony közkéznek tudható be - reálisan nem lehet több 15-20%-nál, de lehet, hogy még ennél is kevesebb (aki pontosan akarja tudni annak a részvénykönyv nyitva áll). Szvsz ha meg akarnák kopasztani a kisbüfiket, akkor nem így csinálnák, mert ebből olyan nagy pénzt nem lehet akasztani. Később lehet, hogy az lesz a kotta, de ez így még nagyon sovány ahhoz, hogy egy hype alakuljon ki körülötte. A színpad elkészült, prémiumban bent vagyunk, közkéz alacsony - ha minden igaz, jövő héten érkezik a színtársulat is és kezdődik az előadás!
A Dayka utca 5. az Agy ingatlan, nyomozzatok utána. (Talán a
Neckerman is távozott már belőle, bar ez lényegtelen, de ehhez az szükséges,
hogy ne csak a googli térképen keressen az ember, hanem egy kicsit a
földhivatalba is benézzen.) A Dayka utca 5-ön lévő ingatlan (hrsz.:2603), tulajdonos: Central
Turisztikai Holding Kft. Adószám: 14828191-3-42. (Ez természetesen megszűnt,
hogy ki is lehet az utód az meg látszik az alábbi sorból.) A Dayka Office meg mar AGY cég a szokásos Agy ügyvezetővel. Adószám: 14828191-2-43. Azaz semmi sem történt csak a Lejtőről egy másik AGY
ingatlanba megy át a cég. (Ez megint csak egy machinálás, ezt a 3 hete tartott
Kgy-n is megtehették volna….)
Törölt felhasználó2021. 02. 23. 08:29
Sztem fölösleges kombinálni és a neckermann tévút.
Ezzel az uj infoval csak az a baj, hogy ez semmilyen altalunk lehetsegesnek velt senarioba nem illik bele... tovabbmegyek.... eddig a focirol beszelgettunk, de ahogy latom, nem csak a ligát, de meg a vegen a sportagat sem talaltuk el..
én poénkodva indultam a neckermannal, de aztán ahogy kicsit nyomozgattam találtam közös szálakat. Az biztos, hogy a mostani Akkohoz képest is kishal ez, de talán még Ádámosi kaliberhez is kicsi ez még. Arról már nem is beszélve, hogy 2 éve várakozunk...
Első ránézésre jobban örültem volna, ha Veres hasznosítja az Akko-t (bár egyelőre még nem eldöntött a kérdés), Varga érdekeltségei -akár a Neckermann, akár a Centrál Média csoport- elég kis halnak tűnnek, még talán az Akko mostani méretéhez képest is (14 mrd-os a kapitalizáció). Meg aztán az eddigi ingatlanprofilba sem igazán illik bele egyik érdekeltség se...
Akko fórum