Jó dill-e? Nézőpont kérdése. Egy dolgot lehet nem néztél, nézd meg, az Elitur mérlegét, nem is olyan régen a Wing (2019-ben) már terhelte egy 16,5 millás EUR hitellel (7 éves futamidővel, emlékezetem szerint), az volt a mese, hogy azért hogy a Neo maradékát, kb. 49%-át a Strabagtól megvegye.
Nagyjából így van. A Neo bekerült Akko-ba, kb reális áron és banki hitelből, nem rv. kibocsátással ("hígítással"). Ezzel az Akko mögötti érték és a rv. árfolyam egálban van. Eddig korrekt az üzlet (deal).
Ha lesz további bővülés, még kérdéses a tőkeemelés alapja - névérték vagy 180/360 napos átlag - és az esetleges akvirálandó (van ilyen szó?) cég valós értéke és ez az akvizíciós "ára". Ha ez is korrekt lesz, nincs ok pesszimizmusra.
Hogy a Wing miért adta el a Neot? Vagy pénzre volt szüksége (cash) és nem akart hitelt, vagy épít egy másik céget, más alapokon, egyelőre számunkra nem látható célokkal, tervekkel.
Azt a legkevésbé tartom életszerűnek, hogy a jelenlegi részvényesek forintjaira ácsingózna Veres...
a Golux nem volt még kapcsolatban az Akkoval soha, jól emlékszem? Veres nem fog egyik zsebéből a másikba pakolgatni (számára) jelentéktelen mértékű részvénycsomagokat. Ha a Dayton nagytulaj lesz itt, akkor a Dayton AGY-tól direktben fogja megvásárolni a részesedéseket szerintem így nagyon kiváncsi vagyok, hogy ez a pakk hova ment, de ismerve az eddigi fejleményeket, nem biztos, hogy meg fogjuk tudni.
Akko fórum