TBSC

Regisztráció: 2019-04-03 11:45:21

Hozzászólások száma: 291

Utolsó hozzászólás: 2021-04-12 21:54


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

CoronaVirus hétfő, 21:54
Pöti problém, hogy minden alkalommal, amikor bárki veszi a fáradtságot az ömlesztett "tudományos" linkjeid elolvasására, kiderül, hogy a harmadát félreértetted, a másik harmadát megcsavarva elhazudtad, a maradék még nem is arról szól, ami állítasz.
CoronaVirus hétfő, 00:55
A lényeg az általuk leírt három mondatban:
"For B.1.351 in the PE category, the sparsity of data (one infection in each category) precluded statistical analysis." /// "Furthermore, caution is required from over-interpreting the odds ratios obtained, as the absolute numbers we found, in particular for B.1.351 infections, are very small". /// "These results overall suggest that vaccine breakthrough infection is more frequent with both VOCs, yet a combination of mass-vaccination with two doses coupled with non-pharmaceutical interventions control and contain their spread."
Tehát még maguk a szerzők szerint sem szabad túlértékelni a kis mintából néha statisztikailag értékelhetetlen esetszámok (1...) alapján levont következtetéseiket és ha még igaz is, ennek ellenére sem terjedt el egyik mutáció sem Izraelben, tehát azok a tömeges oltással és a "nem gyógyszeres" intézkedésekkel kordában tarthatóak. Amúgy a vizsgált kettőből az egyik mutáció statisztikailag egyáltalán nem kimutathatóan hatott jobban azokra, akik már legalább egy hete átestek a második oltáson. Szóval talán-esetleg az egyik mutáns jobban fertőzi a már rendesen beoltottakat, de az is inkább móricka. Köszönjuk, Emese.
CoronaVirus hétfő, 00:34
 84 éves medián életkorban 65% a hatékonysága, a velük együtt vizsgált többszázezer egészségügyi dolgozó (medián életkor 52 év) esetén 95%. Tehát még a nagyon időseknek (akiknél minden vakcina gyengébb hatásfokú) is megvédi a 65%-át. Elég beszédes a grafikon is. graphic-1.large.jpg (1280×741) (medrxiv.org)
A vizsgálatot végzők is kétségbeesetek és a következő szavakkal írták le, hogy mekkora a baj: "promising results", "very reassuring", "encouraging" és hogy milyen jó, hogy még a nagyon öregeknél is ilyen magas (65%) a VE (mivel - wait for it! - t u d o m á n y o s evidencia, hogy nagyon idősek esetén alacsonyabb hatékonyságúak a vakcinák). Szóval ők örülnek, hogy ennyit megvédett, mi meg sírjunk, hogy most mi lesz? A 24.000 halottunk családja a fél karját odaadta volna, ha be lettek volna oltva egy olyan vakcinával, ami a 65%-kukat megvédi.   
CoronaVirus péntek, 15:35
Azt kellene még levezetni, hogy az áltudomány szerint a whiskeyt mennyi vörösbort tartalmaz. Meg mondjuk azt is, hogy ha egy tüdőszanatórium udvarán a hegyi levegőben dohányzol, akkor nem kaphatsz-e ugyanolyan tüdőrákot. Mert a felsorolt alibi dolgok mellett azért csak az alkoholt tolja az ember a szervezetébe a borral, ami szétcseszi az immunrendszert. Aztán az alkeszt javított bélflórával viszi el a vírus. Vagy a májcirrózis.
CoronaVirus péntek, 10:43
Mondanivalóm lényege az, hogy kurva nagy tévedésben vagy, hogy az alkohol (meg a grillezett hús) jót tesz vírus ellen. Ami nem baj, mert egyrészt te is tudod, másrészt sok ilyen van, csak ne büszkélkednél vele hetente. Csak el ne felejtsd jól letüdőzni a whiskyt, hogy teljesen kijöjjön a vírusellenes hatása. A durumtészta ezek mellett erős önbecsapás.
CoronaVirus péntek, 10:37
Velünk nagybőgő eloltotta mindazonáltal dobostorta bullsitgenerátor kulacs nagymértékben.
CoronaVirus péntek, 10:22
Én tudom, miről beszélünk. A harsogásról, a leolvadásról, a nyomtatásról, meg ilyen faxságokról. Ami itt senkit sem érdekel, főleg naponta ötször, teljesen más témájú topik más témájú híreire ideböfögve. Nem tom feltűnt-e a reakciók hiányából, de nem akar senki a mániáidról értekezni "elvitte Svájcot egy cunami? Nem baj, legalább addig sem tűnik fel senkinek a világgazdaság 2008-as leolvadása" jelleggel.
CoronaVirus péntek, 10:16
Az általad reklámozott alkoholtartalmú italok rendszeres fogyasztása közismerten acélossá teszi az immunrendszer. Bízni bármiben lehet, aztán majd a vírus eldönti, ha valaki rádköhög az erdőben. Bagót is vigyél, meg talán egy kis cracket, ezek a jó grillezett húsokkal együtt mind úgy kipattintják a szervezetedet, hogy csak na. A szomszéd unokatestvérének üknagyapja is 90 évet élt meg, pedig ivott meg dohányzott rendesen. Igaly Diana meg 56-ot.
CoronaVirus 2021. 04. 04. 01:12
Elég zavaros a szöveged. Az meg egyenesen ordító baromság, hogy (szerinted) "lenézem a testi problámákkal élőket", mert azt állítom, hogy nehogy azért ne hordjuk már a maszkot, mert a WHO szerint nehezebbé teszi a süketekkel való kommunikációt. Talán nem ugyanaz a kaliberű probléma, mint pár tízezer halott. (És nem kell elkezdeni a polémiát, hogy van-e értelme, nem én találtam ki, kötelező). De te nyugodtan beszélj mindenkinek az arcába maszk nélkül, aki nem hall, nyilván jót fog nekik tenni. És te írod le, hogy valaki álszent.
CoronaVirus 2021. 04. 04. 00:51
Ja, hogy csak addig arcoskodsz a kiváló helyesírásoddal, amíg kiderül róla, hogy egy rakás fos? Az irónia az nem ez, a tiéd csak hétköznapi, balul elsült nyelvtannácizmus. Pont azért nem csinálja senki egy adott IQ fölött, mert nagyon gyorsan visszaüt.
Igen, én egy lelketlen típus vagyok, aki ezt be is vallja. Önismeret 101. Az az önsimeret, ami neked nincs, mert szerinted te nem vagy az, de barátságos elköszönésed a "menj a picsába". Nagyon erősen bele kellene nézni egy tükörbe. 
CoronaVirus 2021. 04. 03. 11:07
Én is több embertől hallom ezt, már tavaly ősszel is előfordult. Pedig sok szakma van, ahol a covid-köd nem csak kellemetlenség. Egy pilótánál vagy buszvezetőnél például nem lesz szórakoztató. És ezt senki nem vizsgálja, mielőtt visszatérnek dolgozni.
CoronaVirus 2021. 04. 03. 11:03
Kétszer írtam, hogy "pont leszarom", nem tudom, hogy ekkora szövegben ez már szóismétlésnek minősül-e. Ha igen, értesíts, és beírok magamnak egy egyest.
CoronaVirus 2021. 04. 03. 10:57
"Magadat"? "Szálljál"? "Nem még más emberek"? Grétsy tanár úrhoz van szerencsém?  Nyelvtannáciként nem érzed fontosnak, hogy megfelelő szórendben tegyél közzé mondatokat? Tízből ötöt helytelenül írsz le, amit én pont leszarok, de te még oktatsz is a témában.
Arabbal találkoztam, elég sokkal, te ezek szerint nem.
Sükettel nagyon ritkán, de a vírus óta egyszer sem. Halottak és kórházban fekvők megvoltak elég sokan, így pont leszarom a süketek ilyen irányú problémáit a maszkkal, amit vállalnék előttük is, még ha lelketlenség is. A.k.a "a pofájukba mondanám", ahogy te, az együttérzés (remélem ezt jól írja le a kínai telefonom) és a polkorrektség nagy tanára ezt hívja. Gondolom a cigányokat is romáknak hívod, és nem zavar, hogy ők maguk röhögnek ki ezért?
Más szemében a szálkát, magadéban a gerendát sem, ugye?
CoronaVirus 2021. 04. 02. 15:16
Mindenki rasszista, az is aki nem ismeri be (magának sem).
CoronaVirus 2021. 04. 02. 12:04
Az arab tanmeséket nagyon csípem. Érdemes is egy vírushoz a legbutább és leglustább emberfajta meséi alapján hozzáállni. Mindenre "vendégmunkásokat" (=rabszolgákat) kell felbérelniük, amihez ész kell (fehéreket), vagy fizikai munkát igényel (indiánok, filippinók, pakik). Ahol van olyan szerencséjük, hogy olaj van alattuk. Ahol meg nincs olaj, ott tapicskolnak a múlt században. Sok szerencsét a fatalista hozzáálláshoz.
CoronaVirus 2021. 04. 02. 11:57
Igen, a másikon átmenő levegő már nem friss, úgyhogy tucatjával látod az utcán fekve a maszktól elájult sorstársaidat. 
CoronaVirus 2021. 04. 02. 11:55
Megint az elegánsan elferdített "tudományos" féligazságok. Nem szedheted TŐLE össze a covidot, sőt. Akkor szedhetED maszkhasználat MELLETT is össze a covidot, ha sült hülye vagy és nem rendeltetésszerűen használod, és fogdosod. És akkor is feltételes módban. És milyen eséllyel? Hány százalék? Vagy ezrelék? Vagy csak tippmix? Amúgy a maszkodra került vírus, amit összefogdosnál, maszk nélkül addigra már a kicsi arcodban van, úgyhogy az egész csak akadémikus fejtegetés  Mondjuk, ha sült hülye vagy, akkor a többi szabályt sem tudod betartani és elkapod úgyis. Ha hülye vagy, akkor megölod magad egy autóval, egy vasalóval vagy egy madzaggal is, de azok ellen nem hőzöng a WHO.
CoronaVirus 2021. 04. 01. 23:21
Nekem a maszk sokkal kevésbé fáj, mint a monomániád a zavaros ezermilliárdokról, meg a világgazdaság naponta négyszer beböfögött leolvadásáról. Egy olyan fórumban, ami a jobb oldalon felsorolt másik hússzal ellentétben semmennyire sem ilyen faxságokról szól, ahogy azt a címe is suggallja. 
CoronaVirus 2021. 04. 01. 23:16
De, mert nem sírnak, mint ti, hanem csinálják. 
CoronaVirus 2021. 04. 01. 23:13
Igen, a "tudomány", amire kivered naponta párszor, két szófosás begépelése között. Kár, hogy a magad fajta meg nem értett géniuszok nem tudják megértetni mindenkivel, hogy a maszktól akát fájhat is a feje az embernek (!), vagy nem tud benne süketekkel beszélgetni (!!). Úristen, ezekre nem is gondolnak a milliók, mert a t u d o m á n y nem ér el hozzájuk. Fabatkát sem ér enélkül a nyomorult életük. 
Mondjuk itt nem arról volt szó, hogy indokolt-e, hanem hogy el lehet-e viselni picsogás nélkül, ha már ez a szabály. Naponta több száz embert látok, akinek sikerül. Több tucat különösen elszánt terminátor kerékpározik is benne, söt, aranyfokozatú túlélők futnak is! Szerintem ők sem sejtik, hogy a tudomány szerint akár ki is vörösödhet tőle a bőrük, különben fórumokra írkálnának helyette, hogy végünk van, a maszkok kiirtják az emberiséget. 
Amúgy elég jól megfigyelhető, hogy mennyire kultúrált, milyen öltözetű és viselkedésű emberek hordják tokamelegítőnek. 

friss hírek További hírek