A korábbi évekhez hasonlóan 2013-ban is nagyon jól teljesített a Fidesz-közeli Közgép: több mint 90 közbeszerzésen nyertek, de a leányvállalatai sem panaszkodhatnak. A cégek, illetve azok a konzorciumok, amelyeknek tagjai voltak, több mint 380 milliárd forintot nyertek 2013-ban különböző tendereken. A Közgép nemcsak vasutat és autópályát épít, hanem radioaktív hulladéktárolókat, de megjelent az energia- és távközlési szektorban is. A cég minden évben megnövelte az árbevételét, és milliárdos osztalékot fizet ki a tulajdonosainak.
nem vagyok benne biztos, h. a magyar állam problémája, ha az illegális migráns a szemétbe dobja a részére biztosított élelmet... a kairói vagy sztambuli bazár lacikonyhájáról azért ne nekünk kelljen már napjában háromszor kecskesültet hozatni nekik.
ne tereld el szót, mert az Mo-beli esetről beszeltünk, vagyis az ellátásról!!! ami mindenképpen aljas dolog, úgy hogy 50 emberről van szó (és éheztetik) nem ezrekről. Az olaszok azokat akiket még befogadtak, bizony teljes ellátást kaptak, legalábbis nem éheztették őket. (orvosi ellátást is) szerintem ez a minimum, még a raboknak is adnak kaját akármilyen aljas dolgot követtek el. Amíg megkapják a végzést, hogy jogos vagy nem a menekült státusz, gyakorlatilag nem is lehet még úgy kezelni, hogy bűnt követett el, mert nincs végzés.
kétségtelen, hogy a németek népirtók voltak a II. vh-ban... de kapaszkodj meg!... az újkori történelem korábbi (és későbbi) szakaszában a franciák, angolok, oroszok és jenkik még náluk is nagyobb népirtók voltak... csak hát ugye őket "győztesek"-nek (ill. rendezetten visszavonulók-nak) nevezték, akiktől nem volt szabad kérdezni a bíróságon... mert bíróság sem volt, akit összecsődítettek volna a népirtásaik miatt.
Azt meg, hogy az olaszok állítólag teljes ellátást adnának az illegális migránsoknak, honnan vetted??... nekem egész mást mondtak az olaszok Olaszo.-ban.
Felhozom újra ezt a közbeszerzést (E.on - Humansoft 600 db terepi laptop), hátha valakinek átüti az ingerküszöbét - pl a PORTFOLIO-ét, aki db szám nélkül, a kiírási összeggel hozta le a hírt. ("Megtaláltam az eredményhirdetést (alul baloldalt nyitható):https://ekr.gov.hu/portal/kozbeszerzes/eljarasok/EKR000001722018/reszletek Ha jól értem kb. nettó 1 millió lett a vége/db")
nürnbergi rabok a saját hazájukban raboskodtak ez igaz ugyan, de milliók élete száradt a lelkükön!! szerinted melyik nagyobb bűn, a népirtás vagy menekültkérelmet beadni! mert a népirtóknak adtak kaját, a börtönbe bárhova elmész mindenütt teljes ellátás van! Sőt az olaszok is teljes ellátást adnak a menekülteknek!
Jó lett volna ezt intézned, már 10 évvel ezelőtt! Nem lenne most problémád a politikai elittel! A kifosztásról meg elég sajátságos a megnyilvánulásod! Követhetetlen!
Válasz kbb otp topikba írt hozzászólására (szerinte ide tartozik): Te vagy aki nem érti amit én írok. Már leírtam, hogy amit a ksh-tól másoltál az összemossa a közalkalmazotti csoportokat. Szerinted az egészségügyben 287e-ren dolgoznak, de ha rendesen megnéznéd a ksh statisztikát látnád, hogy Humán-egészségügyi, szociális ellátás csoport nem csak az egészségügybe dolgozók vannak benne, hanem 123e közfoglalkoztatott, na most ők azért jellemzően nem az egészségügyben dolgoznak. Ha ezt érted továbbra sem akkor nem tudok vele mit kezdeni. Számítás kell, hát legyen (pedig eddig is elég egyértelmű voltam hogyan kéne): Csökkentjük a tanórák számát 20%-kal, csökkentjük a papírmunkát, nem kell minden héten értekezletet tartani, fogadóórák számát felezzük, napköziben felezzük a diákokra jutó tanárok számát. Ugyan annyi munkaóra mellett a tanárok 25%-t le lehet építeni. Célszerű ezt nem egyszerre meglépni, hanem egy folyamat részeként és akkor a végleges nyugdíjazások és pálya elhagyók miatt nem is kell leépíteni. Versenyszféra szabályozza idővel magát, bezárják azokat a fiókokat ahol nincs elég ügyfél, kivétel takarék (de ők majd következő gazdasági válságba csődbe mennek). Szerintem ahol munkást láttál lapátot támasztani az pont állami alkalmazott volt, magán beruházásoknál azért dolgozni szoktak a munkások. Írtam magyar nemzetközileg sikeres cégeket (a kérésedre) és azt is leírtam mért nehéz a nemzetközi piacra betörni, de látom az se ment át, csak hajtod ugyan azt. Gondolom a cikket se olvastad el amit mondtam, vagy nem értetted meg, mert megint értelmetlen rá a válaszod. Aki pályázatot add be, az tanulja meg használni az internetet, vagy kérjen segítséget. Egyébként meg senki nem mondta, hogy meg kell szüntetni teljesen a papír alapú ügyintézést, de egy szint felett kötelezővé kell tenni és mindenki másnak aki élni szeretne vele annak biztosítani kell, mert egy vállalkozónak csak az erőforrásai pazarlása a postai bohóckodás. Meg az állami hivatalnokok ideje is feleslegesen megy vele, persze ők megkapják a fizetést érte és elhiszik, hogy sokat dolgoznak. Én rengetted nyugdíjast látok kártyával fizetni. Ha meglenne a kényszer (nyugdíjat arra kapnák) hamar megtanulnák használni és sokat spórolna vele az államháztartás meg sokkal biztonságosabb lenne a nyugdíjasoknak. Erre egyébként már körvonalazódik is a szándék, csak túl sok szavazatot jelentenek a nyugdíjasok, hogy hazugság nélkül átverjék rajtuk. Egyszer azt írod, hogy világbajnok járulékok, máskor 10 éve spórolnak az állami szférán, ugye érted, hogy ez a 2 üti egymást. Amúgy érdekes, hogy elmondásod szerint voltál vállalkozó is, de közben lenézed őket. Meg miért hagytad abba, ha az olyan könnyű és jól fizető és mentél el az állami szférába aprópénzért sok munkáért dolgozni?
Igazad van a bevándorló a helyes megnevezés. Szerintem azért alakult
ki az hogy bárhova be lehet adnia menekült kérelmet, mért előfordulhat
hogy a szomszédos országok sem biztonságosak. pl. vallási üldözés. Ez csak találgatás tőlem, a pontos okát nem ismerem.
Szerintem olyan szó nincs, hogy migráns. Az magyarul bevándorló. Sajnos a magyar média megint átvett egy szót a külföldi sajtóból a nyelvhelyesség megőrzésének szándéka nélkül. Mint a cunami szót, ami magyarul szökőár, mégsem képesek ezt használni. Értem, hogy bárhol be lehet adni, csak azt nem, hogy miért. Én csak a szomszédos országokban engedném. Ilyen alapon a Föld bármely gazdag országát megcélozhatják, mint ahogy teszik is.
A Fidesz rendbeteszi az országot
link