Törölt felhasználó
2014. január 10. | 11:23
#1

A Fidesz rendbeteszi az országot  

A korábbi évekhez hasonlóan 2013-ban is nagyon jól teljesített a Fidesz-közeli Közgép: több mint 90 közbeszerzésen nyertek, de a leányvállalatai sem panaszkodhatnak. A cégek, illetve azok a konzorciumok, amelyeknek tagjai voltak, több mint 380 milliárd forintot nyertek 2013-ban különböző tendereken. A Közgép nemcsak vasutat és autópályát épít, hanem radioaktív hulladéktárolókat, de megjelent az energia- és távközlési szektorban is. A cég minden évben megnövelte az árbevételét, és milliárdos osztalékot fizet ki a tulajdonosainak.link
Rendezés
Hozzászólások oldalanként
ma, 19:15
előzmény: #21001  lancaster
#21007
Nagyon ciki. És kurvára igaza van a szövegnek: ennyire nem tetszik az EU, akkor ki lehet lépni! Csak persze ahhoz Orbánék hatalom- és pénzféltő g.cik, egyrészt itthon elég erős az EU támogatottság, tehát bukhatnának ezzel, másrészt az évi 1-2000 mrd EU pénzből összelopott 100 mrd-ok erősen hiányozna a saját zsebükből...
.
Durva, hogy az EU hízlalja a gazdaságot, Orbánék ezzel tudnak hatalmon maradni + kitömni a saját zsebüket is, cserébe EU ellenes uszítással hergelik folyamatosan a lakosságot. Már rég be kellett volna fagyasztani a támogatásokat, aztán csak pislogtak volna Viktorék.
ma, 19:00
előzmény: #21001  lancaster
#21006
Szégyen!
ma, 19:00
előzmény: #21004  lancaster
#21005
Pl. ezért akarták idehozni a maffia és kém bankjukat, hogy kitrükköljék a szankciókat...
ma, 18:55
előzmény: #21002  euler
#21004

erről jut eszembe: az orosz GDP 2018-ban -6% Igen! mínusz 6% 
ma, 17:30
#21003
L:  egy takony adóval kevesebb  😱
Nem vicc, április 1-jével megszűnik az Echo TV 
A HírTV-ben állománygyűlésen jelentették be, hogy az Echo TV beolvad a Hír TV-be. A televízió oldalán ez a közlemény olvasható:
Az alapítványi tulajdonba került gazdasági társaságok esetében számtalan, a költséghatékony és optimalizált működést lehetővé tevő változás indult meg 2019-ben. 
https://index.hu/kultur/media/2019/03/18/nem_vicc_aprilis_1-jevel_megszunik_az_echo_tv/
ma, 17:08
előzmény: #21001  lancaster
#21002

Sajnos ide jutottunk. Sőt.
"Nem kell már sok idő és eljutunk oda, hogy Európa egyik leggyűlöltebb nemzetévé váljunk.
Mi leszünk az a nép, amelyik nem kért a demokráciából, mert jobban szeret görnyedt gerinccel segget nyalni.
Mi leszünk az ország, ahová hiába öntötték az uniós adófizetők a milliárdokat, azt vagy elloptuk, vagy baromságokra költöttük. Ergo: megloptuk a saját közösségünk tagjait.
Mi leszünk az az ország, amelyik trójai falóként behozta az Unióba annak legnagyobb ellenségét, Putyint.
Mi leszünk az az ország, ahová csak azért jön majd aki jön, mert itt olcsóbban le tudja inni magát és a kurvák se drágák. Csak arra kell vigyázni, hogy ne keveredjen le a kijelölt területről, mert ott már no-go zónák vannak, ahol megtámadják, kirabolják, összeverik az idegent.
Mi leszünk az az ország, ahol a falvak népe kaszára-kapára kap, ha ismeretlen téved a településre. Olyan egzotikus hely leszünk, mint egy afrikai őserdő, ahol még lehet primitív törzseket találni."
(szalonna)
ma, 16:41
#21001
Orbánt szidalmazó üzeneteket hagynak Bécsben a magyar rendszámú autókon...
„Bécsben a magyar rendszámú autókra teszik ki osztrákok” – ezzel a kommentárral kaptunk két képet. Az üzenet a következő magyarra fordítva:  
Magyarország, lépj ki azonnal az EU-ból! Nem fogsz hiányozni.   A papír másik oldalán annyi olvasható angolul, hogy: „Bassza meg Orbán”. 
https://forum.portfolio.hu/hozzaszolas/a-fidesz-rendbeteszi-az-orszagot/20029
ma, 12:57
#21000
Dulakodás a parlamentben: megvette a látogatójegyet, aztán a kupolateremben magányos tüntetésbe kezdett egy férfi...👍 
Hiába tartottak annyi balos tüntetést az elmúlt pár hónapban a Kossuth téren, a Parlamentbe a 444 tudomása szerint pár héttel ezelőtt végül egyedül egy nagytőke- és kapitalizmuspárti tüntetőnek, Ecsényi Áronnak sikerült bejutnia, majd felolvasnia a téziseit a Ház kellős közepén. A bejutás trükkje mélyen kapitalista volt: hősünk és társai megvették a belépőjegyet. 
https://444.hu/2019/03/18/dulakodas-a-parlamentben-megvette-a-latogatojegyet-aztan-a-kupolateremben-maganyos-tuntetesbe-kezdett-egy-ferfi
ma, 12:19
előzmény: #20998  badsector1
#20999
Mondom, hogy antikommunista vagyok. Ha a kampányban kiderül, hogy melyik párt nem finnyás a kommunistákra, akkor én finnyás leszek arra a pártra is.
A magánnyugdíjpénztárak kifosztása után kiábrándultam a fideszből és a kommunista gyakorlata miatt azóta nem szavazok rájuk. A fidesz kommunista lelkületéről a "Kádár sírja" topicba szoktam adalékokat írni.
Nem játszom semmire. Sokkal inkább higgadt és szenvtelen megfigyelő vagyok. Egyik választás előtt sem agitáltam, hogy kire szavazzanak a fórumlakók. Nem is nagyon tudtam volna, mert nincs olyan párt, amelyik a nézeteimet, elveimet, céljaimat képviselné. 
Nem tudom, mikor és hogyan fog a fidesz megbukni. A kommunizmusról sem hittem, hogy 1990-ben negbukik és részben igazam is lett, mert szépen halad a diktatúra restaurálása és Kádár népét alattvalóként és nem polgárként kezelik.
Az ellenzéki törpepártokról nemigen tudjuk, hogy mekkorák. Ez egy tisztán listás választáson derülne ki, de a politikusok hajlamosak összemaszatolni a képet.
Most úgy tűnik, mintha valóban létezne a Párbeszéd pártként, vagy a kdnp nem csak csicska lenne a fidesz-lungodrom szövetségben.
ma, 11:59
előzmény: #20997  Dehogynincs
#20998
Mondom, ep választásról van szó, senki nem fog senkivel közösen kormányozni. Te most azt mondod hogy a Fidesz a kisebbik rossz az ellenzéki összefogás helyett, így viszont arra játszol hogy a Fidesz magát fogja megbuktatni, ami nem életszerű.
ma, 11:52
előzmény: #20996  badsector1
#20997

Olvasd el figyelmesebben a hozzászólásomat!
Antikommunista vagyok. Hangsúlyoztam is, hogy ez most fontos.
Lehet, hogy te nem vagy politikailag finnyás a kommunizmusra, de én igen.  Ha a pártok engem olyan helyzetbe hoznak, hogy kommunistákra kellene szavaznom, akkor még mindig ot vannak a kétfarkúak, akikre protestszavazhatok, sőt azt sem tartom kizártnak, hogy a fővárosban vagy néhány kerületében és pár  nagyvárosban átviszik a küszöböt.
ma, 11:44
előzmény: #20995  Dehogynincs
#20996
Amig a fideszt nem sikerűl megrogyasztani közösen addig gyakorlatilag nincs jalantősége hogy melyik párt milyen értékrendet képvisel. Az ep választásokra meg végképp össze lehetett volna fogni, ha elvernék a Fideszt akkor sem kellene különböző értékrendű pártoknak közösen kormányozni, mivel az ep választás nem erről szól. A lengyel ellenzéki pártok okosan csinlták a magyarok ezt is elk.rták.
ma, 11:25
előzmény: #20989  badsector1
#20995
A hozzászólásod első felével egyetértek, de ez az összefogásra vonatkozót nem értem.
A saját besorolásom szerint nemzeti, konzervatív, liberális, piacbarát és antikommunista vagyok.
Most az antikummunista a lényeges. Nem szavazok az mkp-mdp-mszmp vonal utódpártjaira és azokra sem, akik velük összeállnak. Szerintem a jobbik szavazók nagyobb része is hajlamos inkább a fideszt választani az mszp-dk-jobbik koala helyett.
Az ep-választás tisztán listás választás. Az ellenzék reprezentatív,nagymintás közvéleménykutatásnak is tekinthetné. Az a párt jelölje Budapesten a múlt század első felében született aggastyán Tarlós kihívóját, amelyik az idei ep-választáson megszerzi a második helyet a Brüsszel-ellenes fidesz mögött!
ma, 11:02
előzmény: #20990  badsector1
#20994
A másik támadás röviddel ezután, a nem messze található Linwood Masjid mecsetben történt, ott azonban egy muszlim férfi viszonozta a tüzet, és sikerült elüldöznie a támadót.
https://index.hu/kulfold/2019/03/15/uj-zeland-lovoldozes-christchurch-mecset/
Már a támadók és a védők is lőfegyverrel járnak imára?
Nem hiszem, hogy ki tudjuk rakni a teljes képet a merényletről, de ezt a mozaikdarabot érdekesnek tartom.
A két legkézenfekvőbb magyarázat az, hogy a tüzet viszonzó muszlim vagy rendőr lehetett vagy pedig számított arra, hogy valaki valamikor fegyverrel támad rá. Nem hiszem, hogy az élő közvetítés forgatókönyvében szerepelt volna az, hogy az egyik helyszínen visszalőnek.
Mifelénk békésebb az élet.
Az 53 éves Pawel Adamowicz gdanski főpolgármestert egy jótékonysági célú, szabadtéri rendezvényen késelte meg egy büntetett előéletű, 27 éves gdanski férfi, akinél korábban lelki betegséget diagnosztizáltak.
Bezzeg északon.
A norvég Breivik rendőregyenruhában áthajózott Utøya szigetére, ahol válogatás nélkül kezdte agyonlőni a Munkáspárt ifjúsági szervezetének táborozóit, főleg tizenéveseket.
ma, 04:28
#20993

Egyre mélyül a katolikus egyház válsága a sorozatosan napvilágra kerülő papi pedofília-botrányok miatt – derül ki a Gallup közvélemény-kutató intézet legfrissebb, az Egyesült Államokban készült felméréséből. 
A megkérdezett, hívő katolikusok 37 százaléka mondta azt, hogy komolyan gondolkodik azon: elhagyja az egyházat, mert megingott a bizalma annak több képviselőjében.
Ez 15 százalékkal több, mint a 2002-es felmérésben, amelyet a bostoni papi pedofil-botrány után végeztek. 
L: De azért őrizzük a keresztény kultúrát...
vasárnap, 21:52
előzmény: #20991  Bekre_Pal
#20992
Hát nem lepődnék meg ha a fütyisznek köze lenne ehhez a terrorista f@szfejhez.
vasárnap, 21:45
előzmény: #20990  badsector1
#20991
Zsoca? A fosfej találóbb becenév lenne.
vasárnap, 21:30
#20990
https://444.hu/2019/03/17/bayer-zsolt-orban-ellenes-osszeeskuvest-sejt-az-uj-zelandi-meszarlas-mogott
Furákat mond zsoca:
"„És akkor sem leszek különösebben meglepve, ha nagyjából jövő hét közepén kiderül majd, hogy Brenton Tarrant igenis rendelkezett kapcsolatokkal errefelé. Ezért jött ide, a bevándorlás-ellenes országokba, legfőképpen Magyarországra. És ugye nem leszünk meglepve, ha néhány nap múlva az éber rendőrség megtalálja majd a tömeggyilkos holmija közt Orbán Viktor valamelyik beszédének, nyilatkozatának angol nyelvű fordítását. Mondjuk azt, hogy a migráció méreg Európa számára. Igen, szerintem ezt fogják megtalálni Tarrantnál, ugyanis műveleti nyelven ezt hívják semlegesítésnek. Így kell egy népszerű és támogatott nézetet áttolni a népszerűtlen és támogathatatlan zónába.”És végül arra jut, hogy az mindegy is, hogy Tarrant valamelyik titkosszolgálat megbízására gyilkolt-e, úgysem tudjuk meg. A lényeg, hogy „most már számos titkosszolgálat azon dolgozik, hogy ebből a tömeggyilkosságból a lehető legnagyobb hasznot hozza ki a bevándorláspárti, kozmopolita, nemzetellenes politikai erők számára”. És már körbe is értünk."
  
Nézzük mi fog kiderülni pár héten belül.
vasárnap, 21:10
előzmény: #20988  lancaster
#20989
Ezért kellene az összes ellenzéki pártot elzavarni a fenébe, még most is a fidesz szekerét tolják, az ep választásokon összefoghattak volna, de most sem sikerült nekik.
vasárnap, 19:37
előzmény: #20986  euler
#20988
Sebaj a lengyeleknél is áll a bál :))
Európai Koalíció néven induló ellenzéki összefogás 38,5 százalékon áll, ezáltal vezet a kormánypárt (PiS) 34,7 százalékával szemben.
vasárnap, 19:32
előzmény: #20985  lancaster
#20987

Pedig ez a jobb oldal ez olyan jó kis becsületes mindenhol, főleg Orbánék.Alig tett félre tavaly is 700 000 körül.Kár hogy azt nem mondta , hogy percenként.
vasárnap, 19:04
előzmény: #20985  lancaster
#20986

Reakció az M1-en ma reggel: :)
"Az elemző úgy értékelt, a választás nyertese, Zuzana Caputová, az ellenzéki liberális pártok jelöltje abban bízhat, hogy azok a szavazók, akik nem rá szavaztak az első fordulóban, nem vesznek részt a második fordulóban.
... kitért arra is, hogy Andrej Kiska jelenlegi köztársasági elnök többször találkozott Soros Györggyel, és Caputová „ezen a vonalon kíván továbbmenni”; a Soros György-féle európai egyesült államok vízióját próbálja követni."
.
Mint a faék! (by pampa)
vasárnap, 18:47
#20985
Szlovákiában valami megváltozott: annyira elegük lett a korrupcióból, hogy a liberális jelölt győzött az elnökválasztás első fordulójában
Fölényesen nyerte meg a szlovák elnökválasztás első  fordulóját Zuzana Caputová, az ellenzéki liberális pártok jelöltje,  aki Maros Sefcoviccsal,  a legerősebb kormánypárt, az Irány- Szociáldemokrácia (SMER-SD) párt  jelöltjével került a második fordulóba - erősítették meg a Statisztikai Hivatal (SÚSR).
A vasárnap délben nyilvánosságra hozott hivatalos végeredmények szerint a voksolás első fordulójában Caputovának mind a nyolc szlovákiai megyében a  szavazatok jelentős többségét sikerült megszereznie. L: ott már megjött az esze a szavazóknak, ráadásul nem rossz a csaj 😜
vasárnap, 17:33
előzmény: #20982  czm
#20984

Nem hozza, hanem MEGVESZI a kötelezőt, meccsoda különbség!!! Meg a játékszabályokat úgy írja, hogy az neki kedvezzen, szavazási törvényt, körzetek átrajzolása, ukránok bejelentése lakócímekre, és ha még ez sem elég, lefagyasztják  valasztas.hu oldalát és hasonló nyalánkságok (krumpli, tojás, 5000 ft/szavazat... etc.)
Bizonyított tény, hogy a szavazóbázisuk nagy részét az iskolázatlan réteg adja ki.
czm
vasárnap, 16:42
előzmény: #20978  vincit
#20983
a (koz)gazdasagtudomany ahogy a matek alapoktol elindulva haladunk felfele az epitmenyben egyre absztraktabb szintek fele ill. (masik iranyba) a valosaghoz valo illesztes iranyaba, ugy valik vilagertelmezesi kerdesse, erdekcsoportoknak megfeleltetett ideologiakka, "celszerszamma"
czm
vasárnap, 16:27
#20982
kepletesen ez az egesz gazd szakertos beszelgetesek (tv-ben, forumokon) sakk parti kommenteleshez is hasonlithatoak akar:
Uristen, utesben hagyta a bastyajat!
Atyaeg, a vezert utesbe rakta, Onkent!
Nem vedi mar az alapsort se, vege!
Matt!
oooo
Jaaaa
de o adta a mattot, es nem o kapta
-
hat ez az, hogy egyszerre mindent azonnal nem lehet
a meglevo adottsagokkal kell safarkodni
es abbol kell kihozni a legtobbet
egyelore a Fidesz hozza a kotelezot es meg azon felul is
czm
vasárnap, 16:22
előzmény: #20980  badsector1
#20981
szevasz
vasárnap, 16:20
előzmény: #20979  czm
#20980
Ja te most fideszt véded?
Akkor már értelek.
Szevasz.
czm
vasárnap, 16:19
előzmény: #20976  badsector1
#20979
ezt a fajdalmat erezni vegig a videon 
mar kinjukban mindent probalnak, de lathatoan nincs fogas a "diktaturan"
eloszor meg megnezi az ember az ilyet az ember, mint allatkertben az ujdonsagot, de idovel ez puszt aidopocsekolassa silanyul 
mustarfosas szinu kisgomboc milyet fibrillal mar szellemi sikon
kint is vagyok, bent is vagyok
vasárnap, 15:41
előzmény: #20975  czm
#20978
Nem tudom kik tanítanak a felsőoktatásban. De unokatesómnál voltam novemberben, ha már ott voltam megkért segítsek a fiának mikroökonómiából mert elakadt egy számolásnál. Nézegetem a könyvét meg a tártárgyleírását, ez egy vidéki jó nevű egyetem gazdálkodási szak. A kötelező irodalom amit a tanár írt 3 éve. Ajánlott irodalom amit a tanár írt 11  éve + drábik jános uzsoracivilizáció. Gondoltam lefotózom és beküldöm a 444-re, de nem akarom égetni a suliját ezért nem küldtem be. Tankönyvében is akkora baromságok vannak, csak néztem. Az én időmben még Varian , Hirshleifer esetleg Kopányi Mihály meg ilyesmi volt a mikro kötelező meg ajánlott.
vasárnap, 15:40
előzmény: #20975  czm
#20977

vasárnap, 15:09
előzmény: #20975  czm
#20976
A tények is tudnak fájdalmasak lenni.
czm
vasárnap, 14:19
#20975
na ezitt az, propaganda birkaknak
http://www.youtube.com/watch?v=iTWgUxlNbh4
ennyi baromsagot igy osszehoirdva egy halomba
eletemben nem hallottam meg igy osszesuritve
es ezek tanitanak a magyar felsooktatasban
ezert van lemaradva a magyar oktatas
ehhez kepest minden mas csak msaodlgaos
ha valaki nulla realitaserzekkel nagy pofaval szonokol ott sulyos bajok vannak
vasárnap, 11:48
előzmény: #20972  euler
#20974
Birkák mindig a nyájat keresik. Nekik segít a propaganda. Az elkóboroltakat szeretnék bevonzani.
vasárnap, 11:44
előzmény: #20972  euler
#20973
Itt egy jó példa az igazmondásra :))) 
Szél Bernadett ünnepi felszólalását (is) ekézte a Lokál, de volt egy kis bökkenő.. A politikus ugyanis nem szólalt fel az ellenzéki rendezvényen március 15-én.
L: egy kicsit gáz 🤡
vasárnap, 10:32
előzmény: #20970  badsector1
#20972

Tartalmi elemzés nélkül,  az interakciók (kedvelés, megosztás, komment) alapján állítja egy fidesz kitartott "médiafigyelő".
https://444.hu/2018/08/17/tobb-mint-30-milliot-fizet-a-fidesz-mediafigyelesert-a-kormanybarat-cegnek
vasárnap, 10:26
előzmény: #20970  badsector1
#20971
Ha a vezèr azt mondja: Ruszki haza, a nép is ezt akarja. 
Most, hogy új szelek fújnak: Ruszkik gyertek haza, a hívek ezzel is egyetértenek.
vasárnap, 10:16
#20970
"Ötszörös Fidesz-fölény a Facebookon
  
A Médianéző Központ elemzése szerint a kormánypárt nagy fölénnyel nyerte az idei március 15-ét."
  
Troll sereget még mindig fizetik.
vasárnap, 10:08
előzmény: #20968  AIDA64
#20969
l1g
vasárnap, 10:08
előzmény: #20967  AIDA64
#20968
bcs1g
vasárnap, 10:08
előzmény: #20966  ________
#20967
j1g
vasárnap, 09:38
előzmény: #20965  _Sigorszky
#20966
O1G pont annyira nemzeti, mint amennyire igaz ember
Vagy annyira, mint a KDNP keresztény
Semennyire
vasárnap, 09:22
#20965

"Ezt az ünnepet ... már ennél jobban meggyalázni aligha lehet. Az egyedüli valóságos dolog ebben a tömjénfüstös, ócska ripacskodásban az, hogy hosszú hétvége van. Minden más undorító mázzal leöntött önbecsapás."
(Molnár Bálint)
vasárnap, 09:21
előzmény: #20962  ________
#20964

Népszavazással?! :)
.
Utolsó népszavazás: 2016 - menekültkvóta
azelőtti: 2008 vizitdíj
.
Benyújtott kezdeményezés: 2018 - 66; 2017 - 132; 2016 - 32; 2015 -104 ... db.
vasárnap, 09:18
előzmény: #20962  ________
#20963

vasárnap, 08:30
előzmény: #20961  Dehogynincs
#20962
O1G épp a negyedik ciklusát tölti
elég is ebből ennyi, talán nagyon sok is
ezen is változtatni kellene
mondjuk egy népszavazással 
ettől többet csak Kádár volt mostanában
van hasonló hatalomhoz ragaszkodásra példa a világban, a diktátorok körében, egyik se vezet jóra
vasárnap, 07:45
előzmény: #20960  hellforceone
#20961
Van, amiben minta Szlovákia és van, amiben nem.
Felvidéken tavaly agyonlőttek egy szlovák oknyomozó újságírót és az élettársát.
Az itthoni oknyomozó újságírás nekem hiányzik, a gyilkosságok viszont nem.
Szlovákiában háromszor is kormányfőnek választották Vladimir Meciar jogászt. Így járnak azok az államok, ahol nem korlátozzák két ciklusra a miniszterelnöki tisztség betöltését.
vasárnap, 07:02
#20960
Érdekes, Szlovákiában egy liberális jelölt tűnik a legerősebbnek és ott, a cikk szerint még TV-s vitaműsor is volt... nahááát... lehet, hogy néhány év és a szlovákokra fogunk nagyon irigykedni??? Na majd kiderül, de hátha megjönne közben a magyar nép esze is :)
https://444.hu/2019/03/16/nyugatos-liberalis-jogaszno-a-legeselyesebb-a-szlovak-elnokvalasztason?utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery
szombat, 20:05
előzmény: #20958  pitcairn2
#20959
Budapesttel úniós papírokat kapnak a vezetők, szabad és ellenőrizhetetlen úniós mozgással, tevékenységgel. Nyilván most csak játszod a naivat...
.
Putyinék azért kellett, hogy idejöjjenek, mert így kikerülhetik a szankciókat. Orbánéknak meg azért jó, mert teljesen ellenőrizhetetlen, törvények feletti szintre emelhetik az eddig is durva maffiarendszerüket. A két maffiafőnöknek bilágos, hogy baromi jó ez a bank itt.
szombat, 19:59
előzmény: #20955  -pny
#20958
az alábbit továbbgondolva Moszkvában még jobban tudnának kavarni, mivel ott könnyebb pressziót gyakorolni a munkatársakra... 
ergo
az idetelepülésükkel mindössze annyi változik, hogy Budapest kapott egy szupranacionális szervezetet... 
szombat, 19:56
előzmény: #20955  -pny
#20957
mivel ez 9 független állam által birtokolt, ENSZ-nél bejegyzett szupranacionális bank mindenképpen a nemzetközi jog hatálya alatt működne tekintet nélkül arra, hogy hol van a székhelye... 
szombat, 19:55
előzmény: #20953  -pny
#20956
nem hinném, hogy Belgiumban valaha is népszavazást írtak volna a náluk működő nemzetközi szervezetek privilégiumairól...
de ha tudsz ilyenről, akkor linkelj vmi bizonyítékot...
szombat, 19:54
előzmény: #20953  -pny
#20955
Putyinék törvények feletti beengedéséről pedig nem emlékszem, hogy népszavaztunk volna...
szombat, 19:53
előzmény: #20952  -pny
#20954
tökéletes példa, ugyanúgy 100%-ban független a belügyeit tekintve, mint az összes többi szupranacionális szervezet
a "maffiabankodban" különben 5 EU tagállam is tag... azaz részvényes...
szombat, 19:53
előzmény: #20948  pitcairn2
#20953
Az únióról (és így az únió minden intézményéről) ráadásul népszavazás is volt. Szóval rosszabbnál rosszabb példákat hozol:)
szombat, 19:50
előzmény: #20948  pitcairn2
#20952
Az EKB mégrosszabb példa.
.
Sehogyan se tudsz úniós meg világszervezeteket összemosni egy KGB-s kém által vezetett maffiabankkal. Görcsölhetsz, de nem fog menni.
szombat, 19:44
előzmény: #20943  -pny
#20951
de a belgák is hasonló megállapodásokat kötöttek a náluk működő nemzetközi szervezetekkel...
Main seat agreements and treaties
https://diplomatie.belgium.be/en/services/interministerial_committee_for_host_nation_policy/main_seat_agreements_and_treaties
szombat, 19:41
előzmény: #20946  -pny
#20950
az általad idézett szöveg alapján nem...
szombat, 19:40
előzmény: #20947  -pny
#20949
a német jóvátétel menedzselésére alapított BIS olyan masszív botrányokkal indult, hogy a Bretton Woods-i konferencián még határozatot is hoztak arról, hogy fel kell számolni...
a részletek kapcsán a BBC-hez irányítalak...
Banking with Hitler (BBC)
https://www.dailymotion.com/video/x537w3l
de végül vhogy mégis megmaradt... 
szombat, 19:36
előzmény: #20943  -pny
#20948
de ha nem tetszik a BIS, akkor az Európai Központi Banknak is van ilyen szerződése a német állammal...
Headquarters Agreement between the Government of the Federal Republic of Germany and the European Central Bank concerning the seat of the European Central Bank 
https://www.ecb.europa.eu/ecb/legal/pdf/en_headquarters_agreement_final.pdf
tartalomjegyzék alapján ez a megállapodás igencsak a BIS és a Svájci Államszövetség közötti megállapodásra emlékeztet...
az EKB itt is gyakorlatilag teljes belső autonómiát kapott a "belügyeiben" és a nem a német hanem a nemzetközi (itt specifikáltan a szűken értelmezett EU-s) jog hatálya alatt áll... ezért vitás kérdésekben itt nem a hágai Nemzetközi Bíróság, hanem az Európai Unió Bírósága az illetékes... 
szombat, 19:31
előzmény: #20945  pitcairn2
#20947
És ne hasonlíts össze egy 60 jegybank által alapított világszervezetet egy maffia állam KGB-s kém vezette mutyi bankjával. 
szombat, 19:29
előzmény: #20944  pitcairn2
#20946
A KGB-s Koszovnak ennél is többet adtak Orbánék, mert még köztörvényes ügyekben sem járhatnak el.
.
Orbán-Putyinország 2019
szombat, 19:23
előzmény: #20943  -pny
#20945
ajánlom az alábbi részeket:
Freedom of action of the Bank
Inviolability
Immunity from jurisdiction and execution 
Tax exemptions
Customs treatment
Free disposal of funds and freedom to conduct operations 
Privileges and immunities granted to persons who are called upon by the Bank in an official capacity
https://www.bis.org/about/headquart-en.pdf
szombat, 19:19
előzmény: #20865  -pny
#20944
már bocs de ez kismiska a BIS alább belinkelt privilégiumaihoz képest, a BIS 100%-os belső autonómiát kapott a Svájci Államszövetségtől. 
A BIS épületeibe a svájci hatóságok csak akkor mehetnek be ha az elnök írásban feljogosítja erre őket... 
és akkor is csak köztörvényes ügyekben járhatnak el, a svájci hatóságoknak egyszerűen nincs joga arra, hogy áttekintsék a bank ügymenetét...
szombat, 19:14
előzmény: #20942  pitcairn2
#20943
Mikor unod meg ezt a szar példát? Almát akarsz körtéhez hasonlítani... attól, hogy ezerszer leírod, mint a mátyásföldi telektulajdonosok 100 éves konteó sztoriját, attól még nem lesz releváns.
szombat, 19:09
előzmény: #20941  -pny
#20942
dehogynem, a BIS-nek is van ilyen:)
Agreement between the Swiss Federal Council and the Bank for International Settlements to determine the Bank’s legal status in Switzerland
https://www.bis.org/about/headquart-en.pdf
szombat, 19:02
előzmény: #20940  pitcairn2
#20941
Ne kamuzz. Ha ez így lenne, nem kellett volna a magyar parlamentnek megadni a törvényen felüliséget. 

Topik gazda

firn
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE