Persze, hogy mások a viszonyok, az osztrák alapvetően nem egy tolvaj nép, ellentétben velünk magyarokkal. Itt mindenki lop mindenkitől. Nálunk teljesen normális, hogy zsebből zsebbe, okosba, számlanélkűl, nettó, stb. alkuszunk.
Az osztrák politikus nem annyira lop, ezt észre lehet venni ha odamész és látod a viszonyokat. Nem tőlük spórolod el a pénzt hanem az államkasszából, csirkemámi nem fizet áfát. Sem.
Ma vettem a piacon csirkemell filét 1400 kilója. Picit felment az ára, mert két hete még 1300 volt. Egyébként én jobb szeretem, ha nincs kifilézve (1000Ft/kg), csontostul, bőröstül. Lebőrözöm, kifilézem, a csontokat a bőrrel kis vajon, hagymával lepirítom, só, bors, pici bor alá, átpasszírozom egy szűrőn és egy isteni szaftot kapok, amit injekcióval befecskendezek a mellbe és így süti, vagy rántja ki asszonykám. Kati nénitől vettem repcemézet, 1000Ft fél kiló. Ezzel iszom a kávét, mert ez a legkevésbé savas mézfajta, nem lesz tőle savanykás a kávé, nem is lehet észrevenni benne. Vettem még tőle diót is, ezt 4000Ft/kg árulja. Erzsikétől vettem tanyasi tojást 50Ft/db. Varázslatos a sárgája, szinte megszólal az a piskóta, amit ebből sütnek. Jancsi bácsi, akitől a füstöltárut veszem, nyaralni mehetett, mert üres volt a standja. Hentesektől vettem még oldalast 1300/kg. A péknél vettem parasztkenyeret 435Ft/kg. Szeretek ezektől az emberektől vásárolni, tudom, hogy jó helyre kerül a pénzem, mégsem egy labanc politikus zsebét tömöm.
Ma vettem a hoferben takkra ugyanolyan vajat mint otthon szoktam, csak kétharmad annyiért, koktélparadicsomot kicsivel olcsóbban, újhagymát olyan háromnegyed annyiért, édes paprikát olcsóbban, bagettet olcsóbban, pármai sonkát feleannyiért (nem akciós), kecskesajtot kétharmad annyiért. A vizes sonka ugyanannyi volt mint otthon. Ja, a zöldség itt büszke osztrák áru mint nálunk ahogy magyar áru, és a legendával ellentétben nem kevésbé finom mint az aranyló magyar mezőn termett társa.
Ezen az oldalon sok bolt termékét eléritek. Norma-bolt, két hete1L étolaj, repce olaj és a napraforgó olaj is azonos áron volt, 99-cent... a napraforgó olajon még a magyar zászló is ott virított, magyarul a Magyarországról származó napraforgó olaj olcsóbb volt a németeknél mint idehaza.
Hatalmas a felháborodás a pusztító áremelkedés miatt. A nagy gáz akkor lesz, ha felnőnek a csok gyerekek akik a lakás miatt születtek és összevesznek annak az egy lakásnak az öröklésén. Ehhez még gondoljuk hozzá a remek magyar béreket, banki díjakkal fűszerezve.
Semmi értelme ezeknek az összehasonlításoknak. Az osztrák és német, törvény és szabály tisztelő. A magyar meg... Ha ausztriában bemész egy élelmiszerboltba, onnan tudod, hogy ott magyarok is jártak, hogy csokipapír van a gyümölcsök közé dugva. :D
Néha nem is értem amiket leírtok. Mintha nem is magyarországon élnétek. Vagy csak becsukott szemmel mászkáltok és nem beszélgettek senkivel? Nem mindig a telefont kel nyomkodni!
Ezen jót mulattam. :) Biztos, hogy kevesebbet keres a magyar, mint az osztrák, mert ott azért drágább élni, mint itt, de a magyar átlagbért azt senki sem tudhatja. Az alaklmazottak egy részét kiszervezték katába,, egy része be sincs jelentve, nem is ismerek olyan vendéglátóst aki ne 2-4 órába lenne bejelentve, a maradék 8 órás meg minibálbérre van jelentve. Magyar átlagbér! :D Megmulattattál így korareggel.
500Ft benzin, 1000Ft cukor, 2000Ft párizsi.