Nem veszitek észre, hogy ez egy kitervelt folyamat része, s hogy a koronavírus-lezárás is csak az inflációmenedzsment eszköze volt? Készüljetek fel, ez még csak a kezdet. Aztán ne halljam, hogy nem figyelmeztetett senki. Aki nyitott a részletekre, az keressen engem és minden szükséges forrással ellátom.
"Sz.tem még nagyon olcsó a 95-ös. közel 300 000 hufos átlagbérekhez." . 2020-ban 213 187 forint volt a nettó mediánbér. A dolgozók fele ennél kevesebbet kapott.
Az átlag bérek sincsenek 300 közelében sem, ezzel jobb ha tisztában vagy. Egy bankár vagy egy igazgató keres mondjuk 8 200 000 forintot mellette van 9 alkalmazott aki 200 000 ezret keres, ez összesen 10 millió, elosztod a 10 emberre és máris 1millió jön ki fejenként.A másik, hogy jelenleg a bruttó átlag "2021. márc. 31. — 2021 januárjában a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó ... a kedvezmények nélkül számolt nettó átlagkereset pedig 273 300 forint .." Ez még testvérek között sem nevezhető 300 ezernek, ráadásul ezek is fölhazudott adatok. Bátran ki lehet jelenteni, hogy a magyar nettó átlagbérek a dolgozók tömegeinek, még mindig 200 ezer vagy az alatt vannak, így bizony a 95-ös amiről beszélsz az bizony fájdalmasan érinti őket.
Törölt felhasználó2021. 05. 14. 12:30
Jelenleg a forintban is érett egy kis korrekció (forint erősödés) és ez most átmenetileg tompítólag hat az inflációra is. A probléma ott van, hogy a forint nem erősödhet tartósan mert az államadósság 80%-a forintban van, ugye nem szeretnénk, hogy az adósság tovább növekedjen és kezelhetetlenné váljon, meg hát a multik sem örülnek neki hosszan. A másik, hogy a 13-dik havi nyugellátás is bevezetésre kerül, ugye senki nem gondolja komolyan, hogy hanyatló demográfiai problémák mellett a nyugdíjasok valódi nyugdíjemelést kapnak. Az erősödő forint vissza kell forduljon a gyengülő trendre és ezzel még rá is táplál az inflációra, Matolcsy mester is kapkodni fogja a fejét mert azt sem tudja, hogy hol van. A gyengülő forint és az egyre emelkedő infláció beláthatatlanul nagy problémákat fog okozni az állami finanszírozásban is. Amennyiben 350-re leérkezik (benne van) nem lehet veszíteni azzal ha a mozdítható tőkét devizára váltjuk pl. euró, chf.
Szerintem meg inkább az van hogy olyan helyzet alakul ki mint amit Jordániában láttam tavalyelőtt. Magyar és annál is magasabb árak mindenhol, közben a lakosság nem keres szart se és nincs semmire pénze. Ott se tudom hogy ez mitől működik így de ez van. Ott dekkol a sok jordán csupasz seggel a magas árak között.
500Ft benzin, 1000Ft cukor, 2000Ft párizsi.