Hát mindenki annyit kér amennyit akar vagy tud, nekem mindegy, de három éve ugyanaz a festő megcsinált nekem egy elég nagy melót 150-200-ért (ez csak a munkadíj, az anyagot ne keverjük bele), egy ugyanakkora nagyságrendet tavaly 650-ért, az idén az már nyilván egy misi lenne, úgyhogy legközelebb amikor otthon aktuális lenne ismét festőbárót hívni de már kétmilliót kérne, majd megcsinálom én a festést. És nem csak azért, mert spórolok egy valag pénzt, hanem mert a munka 80 százaléka így is rajtam csapódott le tavaly is, ő odajött és retro rádióból jövő gusztustalan csikidamra meg sajbóvanahóra fütyülve legurította a falakat de úgy, hogy annál én már sok alkalommal sokkal szebben megcsináltam, és akkor már nézzen is ki valahogy az eredmény.
Helyre fog ez billenni idővel, most irreális a helyzet. Nézd meg, a gépészeti vagy villanyszerelési anyagok is olyanok már, hogy aki megbirkózik egy legóval az bármikor összerakja magának ezeket. Csatos wago, önzáró gyorskötések, stb, éppen hogy nem végzi el magát a munka önmagától. Tudom miről beszélek, állandóan csinálok ilyeneket a ház, a műhely meg az üzlet körül. Olyan már egy halom ilyen szakmunka, mint egy nagy gyerekjáték. Nem lesz mindig úgy, hogy az elvégzéséért el lehet kérni napidíjban egy havi medián bért. Nyilván az ingatlanlufi is húzza, de majd az is lecseng.
500Ft benzin, 1000Ft cukor, 2000Ft párizsi.