Az Ex- Freesoft most már több éve 4IG néven futó részvénynek nincs saját topikja, ami tűrhetetlen a mai virtuális világban...
Javaslom tulajdonos társainknak, hogy itt folytassuk a diskurzust a papírról.
A mai 50 milliós forgalom szerintem csak átkötés lehetett...De majd meglátjuk, van itt sztori lehetőség bőven...
jatszunk el egy picit a gondolattal, hogy "a pénzügyi tranzakciós illetékből kaphatnának adókedvezmény a bankok IT-rendszereik vagy új mobilos fizetések fejlesztésére" - tranzakcios illetekre iden ~228mrdot tervezet a koltsegvetesbe a kormany... ha ennek a felet valoban elkoltik a bankok IT fejlesztesre es csak a negyede landol 4ignel... az onmagaban 50mrd... ehhez meg hozzavesszuk azt amit az elozo hozzaszolasban irtam, akkor mar 100mrd-os ceg a 4ig... es csak a 228mrd 1/4-vel szamoltam... ha a fele landol 4igben... hmhm
biztosat nem tudunk mi sem, meglepo lenne ha tudnank :-) amit latunk, hogy eddig a 4ig a piacrol elt 70%ban es nem allami megrendelesekbol... eddig 3,2mrd dealt nyert, ha azt veszem, hogy csokkent a piaci bevetel 50%-ra akkor jelenleg 4,8mrd a nyert tenderek (ez meg ugye nem teljesitett)... van most 2 nagyobb erteku kozbeszerzes is a kozbeszerzesi hatosag oldalon ami nagyon passzol a 4ig arculatahoz... ezek ~kb 8mrd ertekuek... itt marcius 6volt a beadas emlekeim szerint es bontas utan mar lehet tudni a nyertest, de van 2het moratorium miutan kihirdetheto, tehat marcius 20kornyeken ki kell derulnie... ha ezeket is hozzaveszem akkor Q1ben 12,8mrd a megrendeles... ha tartjak a terndet es figyelembe vesszuk a negyedeves sullyokat, hogy Q4 a legerosebb, de meg azt is alulszamolva, mondjuk 24-24-24-28 sullyal szamolva akkor eves szinten kb 53mrd jon ki... 10%os profit mellet az 5,3mrd... ha ennel jobb profit lesz, mondjuk 15% akkor a ~8mrd profit is elerheto... igy mar az a 6mrd nem annyira elrugaszkodott... nyilvan ezek feltetelezesek es csak az en velemenyem... ha jon egy akvi, pl takinfo akkor ez meg tolodik feljebb is...
Ha figyelmesebben olvas, láthatja, hogy nem beszélek lefelé. Nem írtam olyat, hogy bárki adja el, vagy, hogy zuhanni fog. Viszont ha már itt tartunk, jól látszik, hogy egy kis szakmai megjegyzésre (6 mrd körüli nyereség támasztja alá a mostani árszintet), mekkora felhördülés lett itt. Lehet, hogy tud 6 mrd-t, mutassa be valaki.
4IG részvény
Javaslom tulajdonos társainknak, hogy itt folytassuk a diskurzust a papírról.
A mai 50 milliós forgalom szerintem csak átkötés lehetett...De majd meglátjuk, van itt sztori lehetőség bőven...