Dúl a brókerbotrány, mellyel kapcsolatban az MNB alelnöke a parlament gazdasági bizottságának keddi ülésén beszélt. Windisch elmondta, hogy mintegy 150 milliárd forintnyi fiktív kötvényt bocsáthatott ki a Quaestor, mely ráadásul a Buda-Cashhez...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=211195
A nicked első fele teljesen találó. Azt ugyan nem tudom, hogy mid nano méretű még (ha teljesen igaz a neved, akkor érthető a frusztráció is), de úgy tűnik, a szürkeállományodnak jó mennyiségi leírása.
"Nevetséges kamatokért jutnak pénzhez, amiket aztán jó magas kamatozással eladnak a kisemberekeknek."
Tehát akkor mégiscsak az ügyfelektől van a bank pénze szerinted is... Akkor kik is fizetik, ha a bankok fizetik? Most túl a fenti oltári ostoba demagógián...
Nevetséges kamatokért jutnak pénzhez, amiket aztán jó magas kamatozással eladnak a kisemberekeknek. Hacsak az ügyfelektől lenne pénz, akkor már piramisjáték lenne.
Most off, ha nem válaszolok, azért nem válaszolok, mert alszok, nem azért,mert nem akarok...
"Azt senki se állítja, hogy nem kerül a pénzügyi szereplők pénzébe, csak ők túl élik, mig az emberek nem biztos."
Jaj. És ezt ki mondja meg, hogy ki mit él túl? Ha neked kétszer akkor a fizud, akkor én elvehetek tőled, ha én éppen nem tudok valamit kifizetni, mert neked nem annyira számít?
Ha ezt a Blikk kommentjei között olvasom, elmegy, de egy gazdasági fórumon...
Ember esze megáll. Attól mert veled kikúrtak, aminek a KOCKÁZATA SAJNOS BENNE VAN A PAKLIBAN és ezt a kockázatot TE VÁLLALTAD a kockázatos termék vételével, attól még nem jár neked mások pénze!
Nem Neked írom scrobie, csak erre válaszolok.
Szóval, ha ezeket a q kötvényeket meglehetett volna venni a most még működő broki cégeknél is és ott vettek volna, most viszont csak a 10%-t érné az a kötése, akkor mit csinálnának ezek az emberek ?
Azt senki se állítja, hogy nem kerül a pénzügyi szereplők pénzébe, csak ők túl élik, mig az emberek nem biztos. Amúgy is ez még tárgyalás kérdése, aztán biztos találnak egy jó megoldást.
150 milliárdnyi fiktív kötvényt sózott el a Quaestor
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=211195