Dúl a brókerbotrány, mellyel kapcsolatban az MNB alelnöke a parlament gazdasági bizottságának keddi ülésén beszélt. Windisch elmondta, hogy mintegy 150 milliárd forintnyi fiktív kötvényt bocsáthatott ki a Quaestor, mely ráadásul a Buda-Cashhez...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=211195
...eben a pénzügyi szerkezetben a nap végén leadta a brókercég a partnerek összesített vagyonát nap végén...és a PSZÁF max. 'leellenőrizte', hogy annyi van-e a KELER-nél az ügyfél értékpapír számlán összesen...
...tehát minden nap ELHITTÉK amit a brókercég a napi jelentésben küldött...
a szerkezet az alapja a csalásnak...hiszen nem ellenőrizhették, hogy az ügyfél számlán lévő forgalom valós vagy nem valós ügyfélmegbízásokon alapult... kvázi ügyfél megbízás NÉLKÜL is mozgathatja egy brókercég az ügyfél értékeket...NEM LÁTJA az ellenőrzés...
...ÉS EZ A MAI NAPIG ÍGY VAN ! :D
elméletben tucatnyi cég csinálhatja MOST IS ! (mert nem lehet ellenőrizni a megbízások részleteit csak a helyszínen...
hála annak a magasságosnak, valamit látnak-
Kameraman ismerős 10 milás szerződés mellett/alatt meg minimál béren+
-Érdekes ODA NEM ÉR EL A NAV?!
Aztán észre veszi magát dehogy csinálja még engedik- lassan már 3 háza van+
Nem görcsöl a Tőzsdén-
Értem én,hogy baj volt az ellenőrzéssel,de az eredeti állapot visszaállításának jelen esetben nem alternatívája a beva.
És ugye itt már elhangzott párszor,hogy mindenki hibás,kivéve a károsultak.Mert ők semmilyen részt nem akarnak vállalni a kártalanításból.
Mi egy KFT-nél voltuk együtt elég szép summával,nem bejelentve- arra értetem-
-Neki(barátomnak) nem is hiányzott- be kéne magunkat jelenteni!!
Na hát ilyenek vagyunk-
Ha a boltban veszek egy Sport szeletet 80 forintért, azt azonnal tudja a NAV (online pénztárgép). Ha 150 milliárdot a semmiért beszednek az emberektől a legnagyobb nyilvánosság, reklámok...stb. mellett, csalnak és mindezt teszik kiemelt adózóként, többszörös pénzügyi ellenőrzés mellett, azt senki nem veszi észre majdnem 10 évig. Ezzel van a baj.
Igen,a kötvényesekre gondoltam.Tehát,ha ott nem jutsz a pénzedhez,akkor indíthatsz polgári peres eljárást.Jelen pillanatban ez a sorrend.Akkor viszont nincs beva.
Ép mondom neki nem jön tán vissza a besúgó világ-"
Abban biztos lehetsz visszajön.
Szerintem jobb világban élnénk ha a pszaf,mnb,figyelt volna a visszáságokat bejelentő panaszokra,és nem élből elutasitja ezeket.
Sajnos kényelmesebb volt semmit se tenni,jókat enni inni...kiváncsi vagyok mi lesz a történet vége.
Különben nem perújrafelvétel, hanem perújítás, de mindegy.
A lényeg: ha ilyen esetben kiderül (jogerősen), hogy ártatlanul ült X évet, akkor bírósági jogkörben okozott kár miatt fizethet az állam, te meg én, és minden adófizető. Ha tetszik, ha nem. Hiába az ítéletet hozó bíró "hibázott" (nagyon idézőjelben, mert ez nem hiba, hiszen függetlenül, saját mérlegelése alapján dönt), nem ő fog felelni a saját vagyonával, hanem az állam.
"benne voltam"
Tényleg igaza lesz szoc havernak,ha fizetnének "nevezet" csalásokért ennek a bejelentéséért!! Sokkal előbbre jutnák!!
De mondom a nem a trv-eket kell úgy megírni,
alkalmazni,hogy a csalás ki lehessen zárni!!
ERRŐL AZ OLDALRÓL NEM KÖZELÍTENEK-
Igen az ügyvédeknek is meg kell élni-
Vagy a kötvényesekre gondoltál az eredeti állapot visszaállítása kapcsán? Akkor kell emiatt polgári pert indítani, ha máshogy nem hárítható el a jogsérelem. Ha peren kívül rendeződik, akkor nyilván nincs értelme perelni.
De igen, az. Ezeket külön meg kell indítani, kérdés, hogy ki és mikor fogja megtenni. Ha a polgári bíró a szerződést érvénytelennek nyilvánítja, akkor ezt átvezetik a cégnyilvántartáson is.
150 milliárdnyi fiktív kötvényt sózott el a Quaestor
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=211195