Dúl a brókerbotrány, mellyel kapcsolatban az MNB alelnöke a parlament gazdasági bizottságának keddi ülésén beszélt. Windisch elmondta, hogy mintegy 150 milliárd forintnyi fiktív kötvényt bocsáthatott ki a Quaestor, mely ráadásul a Buda-Cashhez...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=211195
Ha az Országgyűlés elfogadja a javaslatot, akkor - egy követeléskezelő alap felállításával - a Quaestor minden károsultját kártalanítják 30 millió forint erejéig. Ha a Ház gyorsított eljárással hagyná jóvá az indítványt, akkor július végéig mindenki hozzájuthat a pénzéhez - közölte a frakcióvezető az MTI beszámolója szerint A követeléskezelő alapba bekerülne a Quaestor-ügy károsultjainak összes kötvénye, és a Befektető-védelmi Alap (Beva), valamint a befektetési vállalkozások piaca is befizetne oda. Utóbbi szektornak ezt a jegybank hitelnyújtással megelőlegezné - ismertette. A tervek szerint a károsultaknak a kormányablakoknál kellene benyújtaniuk igényeiket - tájékoztatott Rogán Antal. Megjegyezte, tisztában vannak azzal, hogy a kormánynak van tárgyalási kötelezettsége az ügyben, például a bankszövetséggel, de ha utóbbi szervezet nem tud jobb megoldást kínálni, a Fidesz a most ismertetett előterjesztést szavazza majd meg.
-Ingyen pénz sehol sincs Bankvilágba!
-Nem a Cég javára lett fordítva-
Semmi hasznot nem hozott- na ezt nem lehet figyelmen kívül hagyni-
Érdekes én arra használhatom a KÖLCSÖNPÉNZT AMIRE AKAROM-
ezt is illik tudomásul venni-
Pénzben van itt annyi szabadelvű gondolkodás se szeri se száma-
Mikor?! -Ez nekem nem is lenne kérdés!!
Benne maradok-e? -ez inkább fontosabb
Hungáriára áll-e ez a dolog?!
Ez a két Cég Q és a hungi mindég nem a
felszámolás TÁRGYA!! na erre mondjatok
valamit-
Amíg Ön töketlenkedett addig elintéztem a nyilvánosság erejének segítségével hogy végre a részvényeink bejegyzésre kerüljenek a részvénykönyvbe!
Látja a Tarsolyt is megvédené a nyilvánosság ha elkezdene "dalolni" hogy ki vagy kik biztatták fel a 150 milliárdnyi fiktív kötvény kibocsátására s kik mennyiért hunytak szemet e felett az ellenörzést végző hatóságoknál és felügyeletnél s ki és kik mennyiért s milyen pozicióért próbálják még most is mosdatni az ügyben sáros fiukat felügyeleti s ügyészi segítséggel. De az igazság úgyis kiderül a nyilvánosságnak van ereje ahogy a civil kurázsinak is. Hiába próbálja itt a kormány a BEVAval - vagyis máséval verni a csalánt - kártalanítani az ügyfeleket amikor is az egész ügyet ők okozták. Inkább azon szorgoskodna T MNB biztos hogy felderítse hogy kik kaptak jutalékot a kormánypénzek Quaestornál fialtatásáért, történt e államkötvény fedezetre való tőzsdei tranzakció akár forex akár devizapiacon akár határidős termékeknél, stb stb stb. Sok mindenre választ kaphatnánk végre ha egy kicsit oda tenné magát s nem a kormányhoz hanem a feladathoz lenne lojális. Persze ehhez megfelelő szakmai látásmód is kell megfelelő tapasztalattal a nem utolsó sorban kommunikációs képesség is a tisztességgel párosulva miszerint nem 30 napra válaszolok egy ügyfélnek - ha egyáltalán válaszolni szándékozik - hanem a havaria helyzetre való tekintettel a megfelelő tájékoztatást biztosítja.
Továbbra sem értem hogy a tulajdonunkat képviselő részvényeket miért nem tudjuk transzferálni s ehhez miért nem ad engedélyt hiszen a részvények nem képezik a Quaestor vagyonát az ügyfélpénz, a Quaestor csak letétkezelő jelen esetben.
Hát, tényleg nem semmi, hogy valaki úgy fektet egy értékpapírba, hogy fingja sincs, mi a papír "definíciója", mit jelent, mi kockázata... (azon kívül, hogy hozamot ígér)
Ezúton értesítem, hogy a Quaestor Értékpapír Zrt. az alábbi tulajdonosi megfeleltetéseket teljesítette, így a KELER Zrt. által vezetett részvénykönyvekbe bejegyzésre került.
xy
közgyűlésre készült részvénykönyvek:
Magyar Telekom Nyrt. 250 db
MOL Nyrt. 50 db. Értesítjük, hogy a MOL Igazgatósága a részvénykönyvi bejegyzés csak és kizárólag akkor hagyja jóvá, ha a honlapjukon megtalálható 2%-os Nyilatkozat a MOL Nyrt-hez megküldésre kerül 2015. április 14-ig.
Önt, mint magánszemélyt
negyedéves tulajdonosi megfeleltetés alapján készült részvénykönyv CIG Nyrt. 125 db.
Tegnap felmentem az OTP Nádor utcai fiókjába,ahol kaptam igazolást arról,hogy a Quaestornál vett részvényeim nevesítve vannak. A baj csak az,hogy elhangzott egy olyan mondat miszerint azt nem lehet tudni hogy mikor adják ki,ha egyáltalán kiadják a részvényeket...
150 milliárdnyi fiktív kötvényt sózott el a Quaestor
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=211195