Dúl a brókerbotrány, mellyel kapcsolatban az MNB alelnöke a parlament gazdasági bizottságának keddi ülésén beszélt. Windisch elmondta, hogy mintegy 150 milliárd forintnyi fiktív kötvényt bocsáthatott ki a Quaestor, mely ráadásul a Buda-Cashhez...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=211195
Nem. Az ugyanis, aki 10 éve pl. folyamatosan Q kötvényt vesz, a kapott kamatokkal együtt ide forgatta vissza a pénzét, azt bizony az extra kamattal együtt visszakap mindent! Tehát a csaló cég ígért egy teljesíthetetlen kamatot, a felelőtlen ügyfél odaadta a pénzét és most ezt a piaci feletti extra kamatot is megkapja a felelőtlen ügyfél, de nem a csaló cégtől, hanem a nem csalóktól és azok nem felelőtlen ügyfeleitől.
Az is jobban idegesít, hogy napi 8000Ft/fő, amit kifizetünk egy elítéltnek a börtönben. Lehet számolni, iszonyatos összeg havonta!
Ráadásul már minden sz...ért börtönbe lehet menni, sok közlekedési szabálysértő is odakerül, mert inkább leülik, mint hogy kifizessék. Na ez a pazarlás, értelmetlen pénzköltés.
Engem nem izgatott a devizahitelesek megmentése, pedig abszolút nem voltam ebben érintett. Nem rugóztam ezen egy percig sem, amikor sokkal nagyobb hülyeségekre, ótvar dolgokra megy el a közpénz.
Még az is jobban idegesített, amikor a segélykét játékgépbe dobálták az érintettek, mint a devizahitelesek megmentése.
1. "A MIFID-et kitöltöttem a Q. ügyintézővel, 1. csoport, kockázat kerülő."
Ha minden kérdésre azt válaszoltad, hogy nem értesz hozzá és nincs tapasztalatod, akkor nem nyithattál volna értékpapírszámlát... Valótlant állítottál a MiFiD-ben?
2. Joghoz tehát értesz. Akkor olvastad, hogy:
- a kibocsátó egy Kft, 10 milliós törzstőkével, 0 árbevétellel, érték nélkül;
- BEVA/OBA nem jár vállalati kötvényre;
- ez a kötvény a szokásosnál is kockázatosabb.
Na akkor ebben meg jól döntöttem, mert az én szlavezetési díjam 0 forint, az utalás neten - bármennyi, bármelyik belföldi bankba - 0 forint, nekem konkrétan 0 forint a számlavezetés, nincs kezelési ktsg, meg lezárási díj (? állítólag OTP-nél van), csak a bankkártya díjat kell fizetnem évente 1x.
Azért megnyugtató érzés, hogy néha jó pü-i döntéseket is hozok. Csak el ne kiabáljam.
"Összegezve, csak annyit szeretnék mondani, hogy örüljünk annak, hogy ez így alakult."
Miért is kéne annak örülni, hogy ha van egy csaló cég, meg szerinted is hibás ügyfelek, akkor ezt a kárt a nem csaló cégek és nem hibás ügyfeleik fizetik ki?
Ok, csak, hogy 10000 db OTP 50 millió forint, a BEVA-val kitörölheted azt a bizonyosat.
Devizahiteleseket is megmentették, most lehetne azon vitázni, hogy a "bankok fizették", de részben az összes magyar adózó fizeti a devizahiteles megmentéseket.
Mert bizony a számlavezetési díj a többszöröse lett a devizahiteles mentések óta.
+ az utalásért is fix díjat levonnak, "ingyenes utalás" címszóval.
1. Ebben az esetben is igaz, hogy körültekintőnek kell lenni.
2. Az írt esetre ott a BEVA, azt ugyanis erre találták ki. Nem arra, hogy a rossz befektetési döntést kompenzálja.
150 milliárdnyi fiktív kötvényt sózott el a Quaestor
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=211195