Topiknyitó: pampa 2007. 06. 28. 12:58

Mi lesz veled világ?  

Legyen egy topikja a külföldi híreknek is.

Mint mindennek ezeknek is van hatásuk a Magyar tőzsdére.

Ezt most találtam nagyon érdekes,demokrácia értelmezés.



link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2008. 06. 14. 00:38
Előzmény: #378  Törölt felhasználó
#380
link

Az irek is komoly projectet terveznek :-)

Take a look
Knight Tyris 2008. 06. 14. 00:31
Előzmény: #371  Törölt felhasználó
#379
:o)
"Ruha nélkül mamutbőrdarabokban."

mit nem adnék, ha ez a divat visszajönne. :o) :o) :o)
:o)
Törölt felhasználó 2008. 06. 13. 23:14
Előzmény: #377  Törölt felhasználó
#378
link

Az angoloknak szükségük lesz még egy szigetre
2008. június 13., péntek 20:30 InfoRádió / Daily Mail

Kevesebb mint 25 éven belül Anglia lakossága 10 millió emberrel fog gyarapodni - ezt jósolják szakértők, akik szerint komoly gondok jelentkezhetnek a lakáspiacon, az infrastruktúrában és a közszolgáltatások terén.

Anglia népessége 2030-ra eléri a 60 millió főt - ennyien élnek jelenleg az egész Egyesült Királyságban. A drasztikus növekedés azt jelenti, hogy Anglia egy egész Skóciával vagy Wales-szel bővül - figyelmeztetnek szakértők, akik szerint az országnak az évszázad végére akár 100 millió embernek is otthont kell adnia.

A legtöbb új lakos nem meglepő módon bevándorló lesz, akik a hivatalos kormányadatok szerint már így is évente 190 ezerrel növelik a szigetország népességét.

Nagy valószínűség szerint a bevándorlók gyerekei is jelentős mértékben hozzájárulnak majd a népességnövekedéshez, mivel a szigetországba érkező külföldiek körében nagyobb a születések száma, mint az őslakosoknál.

Szakértők arra figyelmeztetnek, hogy a jelenlegi közszolgáltatások, valamint az infrastruktúra és lakáspiac fenntarthatatlan, mert nem bírja majd kielégíteni a rengeteg ember igényeit.

Az előrejelzés 2006-os becslések alapján készült, eszerint két évvel ezelőtt Angliában közel 51 millióan éltek. Ez a szám valószínűleg 2017-ben eléri majd az 55, 2031-ben pedig a 60 milliót.

A legnagyobb mértékű emelkedést Anglia három területén jósolják: a délkeleti országrészen 1.6, keleten 1.4, míg Londonban 1.3 millió új lakossal számolnak.
Törölt felhasználó 2008. 06. 12. 17:35
#377
Iránról vitatkozik a USA Today vezércikke és egy iszlám-szakértő publicista. A publicista borúlátóbb, és óva int: ha John McCain nyeri az elnökválasztást, akkor Bush valószínűleg ráhagyja utódjára azt, hogy hogyan oldja meg az iráni kérdést. Azonban ha Barack Obama győz, Bush akár szakíthat is azzal a tradícióval, mely szerint az elnökség utolsó heteiben semmilyen fontos kezdeményezésbe nem szoktak belevágni. Obama gyengekezűségére számítva Bush akár katonai akciót is kezdeményezhet Irán ellen – véli a szakértő.
pampa 2008. 06. 11. 09:33
Előzmény: #375  pampa
#376
A Gázai övezet elleni támadás lehetőségét is vizsgálja az izraeli kormány

Összeült szerdán az izraeli biztonsági kabinet, hogy megvizsgálja a Gázai övezet elleni támadás vagy éppen a palesztin szélsőségesekkel kötendő fegyverszünet lehetőségét - közölte Mark Regev kormányszóvivő. Az ülés közép-európai idő szerint reggel fél nyolckor kezdődött, és két-három óra hosszáig tart Regev tájékoztatása alapján. Kedden, amikor a kormány teljes ülést tartott, a szóvivő azt mondta: "a jelenlegi helyzet nem tarthat tovább". Ezzel az izraeli területek elleni palesztin rakétatámadásokra utalt. Hozzátette, hogy Ehud Olmert kormányfő minisztereivel megvitatja: az Izrael előtt álló lehetőségeket, köztük "az erő alkalmazását".
pampa 2008. 06. 11. 08:46
Előzmény: #374  Törölt felhasználó
#375
Izraeli harckocsilövedék megölt egy palesztin kislányt szerda reggel a Gázai övezet déli részén - közölték palesztin egészségügyi források. A kislány korát a hírügynökségek eltérően - 6 vagy 9 vagy 10 évesnek - adták meg. Családjának két másik tagja is megsebesült a házukat érő lövéstől Hán-Júnisz várostól keletre, Karara faluban - tették hozzá. Az izraeli hadsereg szóvivője közölte: "szárazföldi erőik szerda reggel tüzet nyitottak terroristákra Hán-Júnisz közelében, nem messze a palesztin területet Izraeltől elválasztó biztonsági kerítéstől", mert palesztin fegyveresek arra készültek, hogy rakétákat lőnek ki izraeli területre
Törölt felhasználó 2008. 06. 10. 12:50
Előzmény: #373  pampa
#374
1. a magyar katona önként, pénzért vállalta a küldetést;
2. a katonaság NATO kötelezettséget teljesít.
pampa 2008. 06. 10. 12:25
Előzmény: #372  Törölt felhasználó
#373
Miért kell magyar katonáknak külföldön szolgálni?
Egy beteges ember már idáig két országot bombázott szét küzdve a terrorizmus ellen,és lehet hogy évek mulva kiderül,nem is az Alkaida hanem valami tengeri szösz-mösz a felelős 9/11-ért...

A közlemény szerint a baleset magyar idő szerint reggel hét órakor történt. A magyar tartományi újjáépítési csoport tűzszerész egysége egy közúton észlelt robbanószerkezethez vonult ki, hogy azt az illetékes hatóságok kérésére hatástalanítsa. A robbanóeszköz a hatástalanítás közben robbant fel, a katona a helyszínen életét vesztette.

Dr. Szekeres Imre honvédelmi miniszter intézkedett az eset kivizsgálására. Havril András vezérezredes, a HM Honvéd Vezérkar főnöke a szükséges intézkedéseket megtette. A honvédelmi miniszter tájékoztatta a balesetről a Magyar Köztársaság elnökét, a miniszterelnököt, valamint az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának elnökét és a parlamenti pártok frakcióvezetőit.

Az elhunyt katona hozzátartozóit a Magyar Honvédség értesítette. A honvédelmi miniszter, a HM Honvéd Vezérkar főnöke és Tömböl László altábornagy, a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka részvétét fejezte ki a családnak.

A bagláni tartományi újjáépítési csoport (PRT) vezetését 2006 óta látja el Magyarország. Az afganisztáni a NATO jelenleg legnagyobb katonai művelete. A közép-ázsiai országban állomásozó, körülbelül 47 ezer fős ISAF-csapatokban 250 magyar katona szolgál.

A korábbi hírek szerint az afganisztáni magyar újjáépítési csoportban kilenc tűzszerész szakember dolgozik, feladatuk az úgynevezett improvizált robbanószerkezetek felderítése, hatástalanítása és megsemmisítése.

A Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Zászlóalj parancsnoka, Hajdú Gábor mérnök ezredes korábban azt mondta, hogy nagyon komoly vizsgakövetelményeket támasztanak a tűzszerészekkel szemben, sőt a tűzszerészeknek minden évben vizsgázniuk kell. A tűzszerészek itthoni és külföldi feladataival kapcsolatban úgy fogalmazott: minden nap, minden egyes feladat veszélyes, nincs rutinmunka, még a legkisebb eszköz megsemmisítése is óriási veszéllyel jár és teljes embert kíván.

Az afganisztáni misszióban ez volt az első magyar halálos áldozat. Irakban 2004-ben egy robbantásos támadásban halt meg Nagy Richárd szakaszvezető. Az akkori vizsgálat során megállapították, hogy nem volt kivédhető a merénylet, és azt is, hogy nem a magyar szállítókonvoj volt a támadás célpontja.
Törölt felhasználó 2008. 06. 06. 04:00
Előzmény: #371  Törölt felhasználó
#372
Nem a lábukat kezdi ki a rossz lábbeli, sima beton stb... hanem a gerincüket, ahogy egyébként a férfiakét is (nem a magassarkú), és azért nem mindegy, hogy azt a hátralévő 42 évet milyen minőségben élik (éljük).

A 68 egyébként is kicsit kevésnek tűnik.

Amúgy persze igazad van, de ezen az alapon...

Törölt felhasználó 2008. 06. 06. 01:36
Előzmény: #370  Törölt felhasználó
#371
Ie. 8000-ben a fűtetlen barlangban megfagytak a nők, mire a férfiak hazaértek a vadászatból. Ruha nélkül mammutbőrdarabokban. Átlagéletkor: 26 év.

A középkorban férjhez adták őket akaratuk ellenére kitartottként alapvető jogok nélkül. Ruhában ugyan, de a sok szoknyától tönkretett csípővel, gerinccel. Átlagéletkor: 45 év.

Most szabadon férjhez mennek, szavaznak, a főnökeid lehetnek. Minden joguk megvan, bár a cipőik 26 éves korukra - ha szarul hordják - kikezdhetik a lábukat. Átlagéletkor: 68 év.

Mi lesz veled világ?
Törölt felhasználó 2008. 06. 06. 00:10
#370
Magas sarkú cipők, betonjárdák és a rossz tartás mind-mind hozzájárul ahhoz, hogy rendszeresen fáj a fiatal lányok háta. Mindezt egyre nagyobb aggodalommal szemlélik az orvosok, a problémának pedig akár nemzetgazdasági hatása is lehet.

teljes cikk: link

pláne ha már lassan minden tvadón azt látják, hogy úgy kell ülni, hogy a derék vízszintesen van, a váll pedig függőlegesen! na ők lesznek a hátfájósak!
pampa 2008. 06. 03. 08:49
Előzmény: #368  pampa
#369
Jóváhagyta 884 új kelet-jeruzsálemi lakás építését Ehud Olmert izraeli kormányfő - jelentette be kedden Zeév Boim építés- és lakásügyminiszter. Boim, aki az izraeli közrádiónak nyilatkozott, egyúttal elutasította az építkezésekkel kapcsolatos amerikai bírálatot, mely szerint az növeli a feszültséget a palesztinokkal folyó tárgyalások körül. "Nincs semmi új ebben az állásfoglalásban. Negyvenegy éve nézeteltérésünk van Jeruzsálem kérdésében az Egyesült Államokkal, az ENSZ-szel és a palesztinokkal" - mondta a miniszter.
pampa 2008. 05. 30. 17:22
Előzmény: #367  pampa
#368
Izraeli katonák megsebesítették egy palesztin tüntetés több résztvevőjét

Több ezer palesztin tüntetett pénteken a Gázai övezet és Izrael közötti szúfai átkelőpontnál a Hamász radikális szervezet felhívására az övezetet sújtó izraeli blokád miatt, és a tüntetőket távol tartani igyekvő izraeli katonák lövéseikkel megsebesítettek hat demonstrálót - jelentették szemtanúk, palesztin orvosok és egy hírügynökségi tudósító. A katonák akkor nyitottak tüzet néhány tüntető egy csoportjára, amikor az közeledni kezdett az átkelőhöz. Volt köztük olyan, aki néhány méteres közelségbe jutott. Palesztin orvosok szerint a sebesültek közül kettőnek válságos az állapota. Az átkelőt Izrael zárva tartja a személyforgalom előtt, csak humanitárius segély juthat be ott az övezetbe. A tüntetők rafahi és hán-júniszi mecsetekből indultak el együtt az átkelőponthoz. Egy jelentés szerint háromezren, egy másik szerint tízezren voltak. Több demonstráló transzparenst tartott a magasba, amelyen követelte az övezet elleni izraeli büntetőintézkedések - a "holokauszt" - megszüntetését, illetve éltette a Hamász katonai szárnyát. Egyes tüntetők autógumikat is felgyújtottak.

"A hadsereg minden szükséges eszközzel megakadályozza, hogy tüntetők megrongálják a terminált vagy a biztonsági kerítést, és behatoljanak Izraelbe" - közölte egy katonai szóvivő. A hadsereg már korábban kihelyezett az átkelőnél táblákat, amelyeken figyelmezteti a palesztinokat, hogy életveszélynek teszik ki magukat, ha megközelítik a határpontot. A Hamász már több hasonló tüntetést szervezett lezárt átkelőknél az utóbbi hónapokban.
pampa 2008. 05. 26. 15:16
Előzmény: #366  Törölt felhasználó
#367

150 atomfegyvere van Izraelnek?
2008. május 26. 14:27

*
o a
o a
o a
|
* Cikk nyomtatása |
* Cikk küldése |
* Add a Startlaphoz

FigyelőNet, MTI

Izraelnek 150 atomfegyvere van - mondta egy nagy-britanniai rendezvényen Jimmy Carter volt amerikai elnök.
Hirdetés x
Carter - akinek szavait a hétfői The Times idézi - a walesi Hay-on-Wye kisváros évente megrendezett, nemzetközi rangú irodalmi-közéleti fesztiválján beszélt. A beszámolóból nem derül ki, hogy az amerikai politikus információja az izraeli nukleáris fegyverek számáról milyen forrásból származik.

Izrael soha nem szolgál hivatalos adatokkal atomfegyverzetéről, még annak létezéséről sem; a vezető brit napilap ezért „meghökkentőnek" nevezi a volt amerikai elnök kijelentését. Az elfogadott szakértői konszenzus mindazonáltal kétszázra teszi az izraeli nukleáris töltetek lehetséges számát.

Kapcsolódó írások
Bush izraeli beszéde olaj volt a tűzre
Korrupcióval gyanúsítják az izraeli miniszterelnököt
Rakétatámadás ért egy dél-izraeli várost
Carter a walesi rendezvényen annak a véleményének is hangot adott, hogy az amerikai kormánynak közvetlen tárgyalásokkal kellene rábírnia Iránt atomprogramja feladására. A londoni Stratégiai Tanulmányok Nemzetközi Intézete (IISS) - a világ egyik legnagyobb hadászati-politikai kutatóműhelye - által éppen múlt héten kiadott új elemzés szerint az iráni atomprogram hatására erőteljesen növekszik az érdeklődés a nukleáris energia iránt a tágabb értelemben vett Közel-Keleten, és ez könnyen térségi atomfegyverkezési versennyé fajulhat.

Az „Irán árnyékában - Nukleáris programok a Közel-Keleten" című jelentés szerint a térségi országok zöme ugyan még legalább 10-15 évre van attól, hogy érdemi atomreaktor-kapacitásra tegyen szert, de az iráni fejlesztési program miatt „Szaúd-Arábiától Algériáig" egy sor állam érezheti annak kényszerét, hogy felvegye a versenyt Iránnal. Az IISS tanulmánya is tényként kezeli, hogy Izraelnek van atomfegyverzete.
Törölt felhasználó 2008. 05. 21. 13:11
#366
ide is. Bocsánat, ha valaki sokallja.
link

tegnap, itt, Magyarországon
kissherceg 2008. 05. 21. 13:07
Törölt hozzászólás
#365
kissherceg 2008. 05. 21. 08:53
Törölt hozzászólás
#364
kissherceg 2008. 05. 20. 23:21
Törölt hozzászólás
#363
Törölt felhasználó 2008. 05. 15. 14:00
#362
bár a cikk már régen íródott, de nem vesztette aktualitását: link
pampa 2008. 05. 14. 12:07
Előzmény: #360  Törölt felhasználó
#361
Izrael a palesztin nép romjaira épült - állapítja meg a német Süddeutsche Zeitung-ban megjelent írásában Fuad Hamdan, a müncheni Harmadik Világ Központ vezetője. A szerző a liberális müncheni napilapban megjelent publikációjában kiemeli, hogy Izrael az egyedüli demokratikus ország a térségben, amely azonban hatvan évvel ezelőtt a palesztinok kárára jött létre.
Fuad Hamdan 1951-ben született egy Jeruzsálem melletti palesztin menekülttáborban. Hamdam sokáig dolgozott az Amnesty International-nál, 1993 óta pedig a müncheni Harmadik Világ Központ (Dritte Welt Zentrum) vezetője.

Fuad Hamdan Izrael állam alapításának hatvanadik évfordulója kapcsán megállapítja, hogy a zsidó nép jogos követelésének a teljesítésével (saját állam) egy másik népet, a palesztinokat ért kár. "Amikor Auschwitz képei napvilágra kerültek, és mindenki tisztába került a a katasztrófa mértékével, a világ nyilvánosságának bele kellett egyeznie egy zsidó állam alapításába. A tényt azonban, hogy ezzel jogtalanság ért egy másik népet, figyelmen kívül hagyták...A palesztinoknak fogalmuk sem volt, hogy mi történt a zsidókkal Európában. És ha tudták is volna: Miért kellett volna megfizetniük egy bűntényért, amit nem is ők követtek el?" - teszi fel a kérdést Hamdan, majd megállapítja: "A palesztinok mostani tragédiája a zsidók európai tragédiájának a következménye."

Egy demokrácia nem nyomhat el másokat

Hamdan elismerően emeli ki, hogy a zsidó állam - melynek hatvan évvel ezelőtti megalapítása szerinte "hatalmas teljesítmény" volt - a térségben egyedülálló módon demokratikus, és tiszteletben tartja az emberi jogokat: "Izrael, mint az egyedüli demokratikus ország a régióban, korrupt és diktatorikus arab államokkal van körülvéve. Habár az ország jóformán állandó hadi állapotban él, a zsidó lakosság állampolgári jogait sosem fenyegette semmi. Erről az egyiptomi, szíriai, tunéziai vagy szaúd-arábiai arabok csak álmodhatnak. Az izraeli hadsereg célja, hogy az országot a külső ellenségeitől megvédje, míg az arab hadseregek azért vannak, hogy a rezsimeket a saját lakosságuktól megvédjék. Ez a különbség azonban nem vezethet oda, hogy megengedhessük, hogy a demokratikus ország elnyomjon egy másik népet."

Izrael a zsidó Góliát

Izrael fennállásának évtizedei során sokat profitált abból az elterjedt legendából, mely szerint a gyenge zsidó állam a jogállamiság Dávidjaként él az ellenséges és állig felfegyverzett arab Góliátok gyűrűjében. "A tény azonban az, hogy Izrael a legerősebb és legagresszívabb katonai hatalom a régióban. A kis Dávid már rég atomáris szörnnyé nőtte ki magát."

Hamdan szerint az izraeli állam létébe már a térség összes állama, sőt, a palesztinok is beletörődtek (mely állítás így azért nem állja meg a helyét, hisz akkor az Izrael megsemmisítén "munkálkodó" Hamasz nem harcolna a zsidó állam ellen.) A környező arab országok már évek óta könyörögnek a békéért, de Izrael elutasította az Arab Liga által 2002-ben és 2007-ben előterjesztett béketervet.

Béke hiányában pedig maradnak a dél-afrikai apartheid-rendszerre emlékeztető állapotok a palesztin területeken. A cikk Desmond Tutu dél-afrikai püspök idézetével ér véget, aki szerint "az apartheid visszatért a Szentföldre, falakkal és bantusztánokkal."

Topik gazda

pampa
3 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek