Nem veszem magamra. Az evolúció egyébként általában véve empátiahiányos. De a kapitalizmus is az, mint a gazdasági evolúció egyik legsikeresebb formája. Egyszerűen a hatékonység és az empátia általában véve ellentétben állnak egymással. (ESG köztes termék, de most nem vinném el erre a témát...) De ha már empátia: Nem kellene empátiahiányról beszélgetnünk a megszűnű gyér esetén, ha egyébként az akár fél életület ott dolgozók nemcsak 3 havi munkanélküli segélyt kapnának, hanem létbiztonságban tudnának munkát keresni az elkövetkezpidban, vagy átképezni magukat, akár több fél évig tartó folyamat eredményeként. Szóval én azt állítom, hogy az eddigi kormány volt az empátiahiányos, akinek kutya kötelessége lenne/lett volna gondoskodni ezekről az önhibájukból állást vesztett emberekről (akiknek végig levonták a fizetésükből munkaerőpiaci járadék (1,5%) formájban (meg a munkaadó is fizet valamimást) ennek az összegét is). Ezzel szemben a kihúzta a munkanélküli segélyt a 3. hónap után alóluk, és a statisztikákban sem szerepelnek utána, mint munkanélküliek. Ez viszont szerintem kicsit túl is mutat az empátiahiányon, mert ez már bűn a társadalommal szemben!!! Az állam, aki a társadalmi redisztribúció szervezője, nem végezte jól a feladatát.--> amiért most meg is kapta a méltó büntetését, és a politikai evolúció keretében kihaló ágra került. ;)
Én túlélem, megkapom a kb. 15 havi végső juttatást, meg ha így megy a teló, akkor már dolgoznom se biztos, hogy muszáj lesz, de a többieket azért sajnálom én is.
Sajnálom. De téged nem féltelek, mert biztosan fogsz magadnak munkát találni. Volt rokonom, aki egy ideig ott dolgozott. Hajnalban jött érte a busz, amivel összeszedték a környékbeli dolgozókat és estére ért haza. Mérlegképes könyvelő volt a végzettsége, de megszűnt a munkahely, ahol kezdett és ezután egy könyvelő vállalkozásban dolgozott. Itt összeveszett a tulajjal egy szakmai kérdésben, aki még aznap kirúgta. Ettől teljesen megzuhant. Pischológus, gyógyszerek, stb. Idegileg KO, így viszont sehol sem vették fel ( látható volt a viselkedésén, hogy valami nem kerek nála). Évekkel később, egy véletlen miatt jött ez a lehetőség. Itt kb k-3 évet dolgozott, teljesen betanított fizikai munkásként. És ez teljesen helyretette. Már néhány hónap után látható volt a javulás és egyszer újra láttuk mosolyogni is. Ma már nem ott dolgozik és teljesen rendbe jött az élete.
ez vélhetően egy hosszú történet lesz. Én emlékszem arra, hogy volt már hasonló törekvés egyszer, az nem kapott engedélyt. Utána felvetődött, hogy a DT teljesen elhagyja az amerikai piacot ( és a kapott pénzből majd jól kivásárolja a Magyar Telekomot :)) ), de abból sem lett semmi. Nem hiszem, hogy jelenleg az USA rábólintana egy pillanatnyilag már nem annyira baráti ország ilyen mértékű stratégiai pozíciónyeréséhez. De majd meglátjuk, mint mindent.
Mtelekom