kavarják az állóvizet, ami hullámokat vet. Egészen addig fog esni, ameddig nem jön egy új szereplő, aki ilyen, vagy olyan okból belenyúl. Ha a cég további részvényeket akar venni az egyre szűkülő kínálatból, akkor teljesen racionális részükről, hogy csendben vannak és nem fűtik az elvárásokat, amivel óhatatlanul felhajtanák az árfolyamot. Viszont eladással maximum csak az árfolyamot lehet letolni. Persze lehet cél, hogy alacsonyabb bázisról induljon a saját vétel, de annak is ára van, mert nem mindenki veszi abból a célból, hogy fél év múlva eladja.
Stratégiai nyugalom, azaz nix ugribugri: ezen a szinten már - SRV-vel együtt - kb. 10-11 százalékos osztalékhozam adódik bő félé évre. Aki itt eladja, annak úgy tűnik, hogy ez nem elég. Nekem elég.
tegnap a záróban azért nem adtak már el részvényt a vételi oldalon várakozó több mint 32 ezer db-os ajánlatra, mert ma alacsonyabb áron szettek volna eladni. :)
na szuper, örülök, sokat beszélgettünk akkor a fórumon :) ha akkor tartom, de aztán valahogy ki is került a látóteremből a teló, április körül viszont visszaszoktam rá és egy karnyújtásnyira voltam tőle h visszahozza a 2014-es bukót, amúgy teljesen igazad van, nem visszanyerni akarom, ez hülyeség, de nagyom sokáig bennem volt az a bukó, az volt az első millión felüli bukóm a tőzsdén, de nem az utolsó :) :)
nyereg (tudom a 14-es nick nevedet is):) sose akarj úgy kereskedni, hogy bukót (sőt 10 éves bukót) most visszahozok. Minden kereskedést ha nyertél, ha vesztettél zárd le, és ha tudsz tanuljál belőle, a tőzsde egy folyamatos tanulás (önismeret, stb). Amúgy csak egy hazárdjáték, ahol megy a delikvens a kaszinóba és most már megüti a nagy nyerőt és visszajön a sok bukó.
láthatóan nem ma kezdted. Persze nem biztos, hogy ez lesz a forgatókönyv, de a hatalmas eredménnyel valamit kezdeni kell. A legtöbb elemző egyébként csupán az osztalékot és a részvényeseknek "visszajuttatott" saját vásárlásokat említi, de az eredménytartalékba helyezett összegekről teljesen elfeledkeznek, pedig azok nagyon jelentős összegek. Persze az eredménytartalékot el lehet költeni, de jelenleg mégiscsak az a helyzet, hogy 766 331 millió forint (2025. szeptember 30‐i állapotban) van eredménytartalékban. Ez cég kapitalizációjának majdnem a fele. (A Magyar Telekom Nyrt. 2024-es egyedi éves beszámoló szerinti adózott eredménye után az osztalékkal nem fizetett részt 63 154 362 758 forint értékben helyezte az eredménytartalékba) . Ezek az összegek megvannak.
Mtelekom