"ez a cég mindig csak fejleszt fejleszt de ez a nyereségben sose nyilvánul meg sőt"
Javaslom elővenni a tízenéves tv,telefon,internet,mobil számlákat és összeadni az azokon szereplő fizetendő összegeket! Majd ha ez megvolt, összehasonlítani a jelenkori számlák végösszegével.....,és akkor még egy kicsit kéretik elgondolkodni azon,hogy milyen minőségű szolgáltatásokat kapott az ügyfél akkor, és most!
A Magyar Telekom augusztus
2-án, piaczárást követően publikálja negyedéves eredményszámait.
Az eredmény év/év alapon
6,5%-kal csökkenhet, főleg a közvetlen költségek 23,2%-os megugrása miatt.
Várakozásunk szerint az árbevétel 5,8%-kal növekedhetett, elsősorban az IT
beruházok növekedése miatt az állami szektorban. Azonban ezeknek a projekteknek
jellemzően csak 30% körüli bruttó marzsa van, így a szektor bevételeinek
növekedése a költségek emelkedését is magával vonzza. Összehasonlításképpen a
hagyományos telekommunikációs szolgáltatások esetében 70-80% körüli bruttó
marzsot tud elérni a társaság. A bevételi szerkezet eltolódása és a költségek
emelkedése miatt az EBITDA marzs 31,5%-ra csökkenhet a tavalyi 34,6%-ról.
(ERSTE)
ezt azoknak akik egy két hónap alatt akarnak meggazdagoni a tőzsdén pláne Mtel-lel hiába mondod-mondjuk... Sajnos azt vettem észre az összes fórumon rengeteg iszonyatosan sok a tudatlan új ember, (persze minden tiszteletem a kivételé!!) és akinek nem inge ne vegye magára!Sokan végig sem olvassák egy-egy fórumtárs beírását, már minuszolják is.. egy ketten alapvető pénzügyi fogalmakkal sincsenek sajnos tisztában, ezért aztán azzal sem ,hogy a részvénybefektetés az alapvetően hosszútávú befektetési forma, 3 de inkább 5! év feletti megtérüléssel javasolják...igen vannak extrém tőzsdei esetek, lehet lenni nagyon gyorsan nagyon szerencsés, de nem ez az főbb jellemző... Aki a nagyobb léptékű emelkedéseket és izgalmakat szereti, annak van más lehetőség is kezdjen el inkább certizni, (több féle van..)csak kösse fel jól a gatyáját, nehogy út közben elveszítse...
Bármennyire is úgy tűnik, hogy a Magyar Telekom egy helyben topog, igenis van növekedés:- A hálózatot folyamatosan fejlesztik (ennek tempója vitatható)- A régi hálózatot cserélik, mégha nagyon lassú tempóban is (heterogén technológiák: réztől-koaxig, mostmár optikáig)- Egyre költséghatékonyabb és nagyobb sávszélességet biztosító eszközöket használnak (alközpontoktól a fogyasztói végberendezésekig)- Világélvonalbeli (!) 4G hálózat, és már az 5G is megjelent a horizontonEmellett:- Csökkenő eladósodottság (ami hamarosan akvizícióhoz vezet)- Emellett a többi blue-hoz képest jól látható mértékű osztalékot fizet (tehát a növekedés rovására tejel a tulajdonosoknak, de még így is csökken az eladósodottság)- A kormány stratégiai partnere (ez vitatható ugyan, de ennek van egy kazalnyi előnye)
Összességében:Szerintem a Telekom olyan, mint egy kukta, ami alatt takaréklángon ég a tűz: egy jó darabig nem történik semmi... (ezt az időszakot éljük éppen)
En ugy latom a 4 blau kozul ebben van a lagtobb fantazia.Rihter 70000 regi aran,nem a 40000-et probalja atvinni,es gyogyszerceg usa kitettseggel....lattam en mar a mercket egy nap alatt 30%-ot esni,mert artott a keszitmenye....az otinak lassan lejarnak itt a jo hitelei,de a bulgarok is atvehetik ov modszeret,hiszen sikeres volt itt,es a profitnak annyi.....a molra meg raeresztik az elektromos autokat meg a palagazt.....nekem ugy tunik ez a 3-om blau tulertekelt,lefele mutato kockazatot latok ezekben,a teloban viszont felfele mutato kockazat van szvsz.
látom ömlik belőled megállíthatatlanul a negatív fos.... ha ennyire jön az a bizonyos Földindulás, akkor ne vegyél, ha meg van gyors add el mert mindjárt mindennek vége...nekem (és gondolom másoknak is) e pár darab után jól jön ez az évi nettó 3.5 milla, amiért további Mtel rv veszek... és ráérek várni... ha kell 10 az az TÍZ évig is.. és majd meglátjuk kinek volt igaza.
Ha lesz,meg lesz rá a pozitív reakció,de ez nem növekedési potenciál,ez csak egyszeri tényező ami az eredményességét és várhatóan az osztalékot fogja növelni,de ettől nem várható a profit évről évre való folyamatos növekedése.
Ez nem elmélkedés kérdése.Látsz olyan területet amelyen a cég növekédésének reális esélye van?!Határon átívelő terjeszkedés vagy esetleg határon innét egy új üzletág beindítása?!Ha a válaszod nem,akkor te is elismered,hogy nincs benne növekedési potenciál.
szerintem lehet ezen elmélkedni, max két-három hónap azt okosabbak leszünk, de az is lehet ,hogy már egy hét múlva már...Az biztos, szerintem sokan vették 500 és feletti szinteken, olyanok akik vehették volna 450 en is, csak hát ugye olcsón nem kell semmi..
"Hogy miért nem veszik?? "Mert funda oldalon semmilyen növekedési potenciál nincs a cégben.Annyira meg nem olcsó,hogy nagy zsozsóval nyereségesen meg lehetne fordulni benne.A nagy vétel ugyanis árfelhajtó hatással járna.Ezért azután,jó vagy rossz hírek hiányában borítékolható a további agónia,illetve a lehulló darabkák összeporszívózása,vagy a DT részéről,vagy egy olyan hazai alap részéről,aki szintén hisz a kivezetés lehetőségében.
igen volt annyi, is és még lehet is... de mi volt akkor amikor elkezdett zuhanni 275 irányába?? az azért volt:- mert bejelentették, hogy nem fizet egy ideig osztalékot(50 ft ok után ez éppen elég volt az eséshez)- 2012 - 2013 környékén a jegybanki alapkamat 8-10% on állt!!!!tehát borítékolható volt az esés!Ezzel szemben most fizet osztalékot, és az alapkamat, meg 1% alatt marad még egy jó ideig.Így aztán a tőzsdén ugyan minden megtörténhet, de amíg lesz oszti, és alacsony alapkamat addig nem lesz 275! sőt, még 400 sem!Hogy miért nem veszik?? érdekes kérdés.. akik tavaly itt voltak velem együtt nyáron azokkal ugyan ezt fejtegettük... 440-450 környékén hetekig, hónapokig ácsorgott akkor sem kellett a kutyának sem, sőt, ha a forgalmakat nézzük, szerintem az idei év még jobb is..
Mtelekom