Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
Van ilyen máshol is (HU) és sokan letérdelnek,mert azt gondolják,hogy most majd ők fogják a közbeszerzéseket megnyerni,de nehogy keserű csalódás legyen a kijózanodás után.Üdv!
Elég egyszerű. A tözsde kockázatos. Trumpi célja a bizonytalanság fenntartása a lapok újraosztása, ezért nem szól bele hathatósan a háborúkba sem. A zavarosban halászás tuti receptje. Ott van Kina, Irán a zsidók, a déli amerikai államok, a befolyási övezetek. És még ott vannak a belföldi gondjai, a társadalmi különbségek, szociális gondok a háttérhatalom megregulázása. Ennyit nem lehet egyszerre megoldani. A bevétel kiadás egyensúly megteremtése az első és a gazdaság a cégek beinditása. Ennek kicsit ellene vannak a vámok okozta kezdeti piacvesztések. ezeket kovácsolgatja. Azt gondolom van egy terve. Mivel gyakorlatias ember ezért vélhetöen müködni fognak. A magam részéről van némi tözsdei részvényem (belföldi, külföldi), devizám és lekötött forintom. Van egy listám részvényekből és ETF-ekböl, minden 15-20% esésbe bele fogok venni. Ha trumpi 4éves idöszakát nézem akkor kb 2 év lesz amig kirendezödnek a zavaros dolgok, 1év amig elkezd virágozni a mű.. amikor már gyümölcsök is teremnek jöhet a következö választás. Kész az életmű. ez csak egy verzió. Ha nem ez lesz akkor gáz van. :)
Én sem fogom ezért az írásért kedden gyorsan felszámolni a részvény portfoilomat. Mi legyen csak arany és chf deviza, meg betét,de az sem Magyarországon, hanem -USA-kincstárjegybe.-:D
Ezeken egyesével nem agyalsz. Nem forgatókönyvek járnak a fejedben, tehát nem háborús hullámot akarsz elkapni olyat, mint a Ricsinek a 9600-as leszúrás volt. Ezért az nem is szempont,
hogy abban a pillanatban, amikor leverik legyen minél több kápéd, amivel
beszállhatsz az alján, hanem inkább ez a békeidős észjárás már az erősebb nálad. Szóval
az összes negatív forgatókönyv egyesével nem érdekel, csak úgy együtt, az egész bekerül nálad a kockázat kapalapba, amit akkor vállalsz, amikor úgy döntesz állampapír helyett
részvényt veszel. Amikor eldöntöd, hogy részvényt veszel arról is döntesz, hogy nem agyalsz ilyeneken, és azért nem, mert most akarod betenni a tőkéd és ezért választasz
egy részvényt, ami szerinted most éppen alul értékelt, mint ez a Ricsi és megveszed longra,
aztán tart, ameddig tart kiülöd. Szóval mint békeidőben. Úgy érzed jobban
megéri most bent lenned, mint kint a készpénzzel, mert már vélhetően nem lesz több sokk, ami
a mostanihoz képest is olyan VIP beszállót generál, mint például a 9600-as leszúrás volt. Jól értem? Azért érdekelt, mert nekem meg inkább az az érzésem, hogy eszkalálódik a helyzet és emiatt egyre idegesebben keresem, honnan jön a következő sokk és mikor. Ezek a hurva kommunikációs buborékok... Az embernek már erre is figyelni kell, hogy időben észre vegye, ha belekerült az egyikbe. Lehet, hogy az a normális, ahogy Te csinálod és én fogyasztottam túl a híreket különböző méretes sz.rviharokról és nem is olyan ominózus a szitu, mint amilyennek érzem. Utólag kiderül, csak az utólagon nem lehet keresni az vele a baj. :)
Jó napot! Ilyen forgatókönyvek nem járnak előre a fejemben-Trump egy hírtelen indulatú,ezt láttuk április elején-de ekkor az Bux-Otp és a többi blue-25%-os esett a Richter pedig épp leszúrt 9600 ft-ig csak! Nem az a célom,hogy állandóan negatív forgatókönyveket írjak ide be! Nyilván nem a legnagyobb TL-certiket tartom, nem is kapható. TL-38 és 23-nem üti ki Trump! Ha mégis akkor az egész BUX-50K ig eshet! A forint-euró meg 500 felett lesz! A másik lehetőség az állampapír vásárlás részvény helyett.
https://www.portfolio.hu/global/20250606/benito-csapas-keszul-oroszorszag-ellen-donald-trump-az-utolso-pillanatban-probal-kozbelepni-766559 Nem tartasz attól, hogy Trump Graham-re és a szenátorokra keni
a felelősséget azzal érvelve, hogy ez neki sem jó, de a végén csak jön ez az
átok csomag és mi szívunk? Szerinted ez csak egy háborús blöff? https://index.hu/kulfold/2025/06/06/donald-trump-friedrich-merz-d-nap-egyesult-allamok-nemetorszag-ukrajna-oroszorszag/ A németekkel sem a béketárgyalás forszolása volt a fő téma, sőt a "Putyin egész Ukrajnát akarja" narratíva ment megint, akkor meg minek blöffölnének a csomaggal? Nem áll össze. Te amikor most mondjuk Ricsit vásárolsz, akkor Trumpot felteszed a bohóc polcra és nem is gondolsz rá, vagy hogy csinálod? A gyógyszertémát szerinted fel sem hozza újból és az majd szépen "elalszik" és elfelejtik vagy mi a várakozásod? Ha egy nyári, alacsony forgalmú napon jön egy rossz hír és elkezdik adni, akkor a cég veszi majd saját magát vagy hogyan lehet a végére pluszos a nyár? Vagy inkább csak akkor, ha kiderül, hogy Trump egy bohóc és Te azért veszed a Ricsit, mert szerinted egyértelműen az?
-Ezt írtam tegnap én is:-csütörtök, 20:17Előzmény: #170085 Milan#170087Viszont a nyáron a többi blue papír és a BUX-is enyhe korrekcióban lehet szeptemberig. A richter lehet a kivétel. Már 2024 októberi elejei csúcs óta esik.
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.