Topiknyitó: saru 2007. 02. 03. 08:30

Mi lesz veled Magyarország?  

a tegnapi falbontó események is végképp feltették bennem a kérdést, hogy mi lesz az országgal?, mert véleményeket hallani a FIDESZ-ről, Gyurcsányról, holott a kérdés az, hogy mi lesz veled Magyarország?, erre kell a választ keresni!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
omaha 2015. 01. 13. 10:36
Előzmény: #47297  wgl
#47300
Igen, mesélték ! Tudod mese - mese mákos...
wgl 2015. 01. 13. 10:35
Előzmény: #47296  omaha
#47299
Te is OV seggéből írogacc?
omaha 2015. 01. 13. 10:34
Előzmény: #47289  Törölt felhasználó
#47298
Felhatalmazta a 2/3-os többség !
wgl 2015. 01. 13. 10:34
Előzmény: #47296  omaha
#47297
Bambát kérdezd, neki is mesélték!
omaha 2015. 01. 13. 10:33
Előzmény: #47293  wgl
#47296
Pontos cím ? Foglalkozás ? Napi szükségletben benne van e a lavórantenna, autó, cigi, pia, esetleg koko ?
wgl 2015. 01. 13. 10:24
#47295
Tessék mondani, hogyan lehetséges, hogy sorozatban jelennek meg a fidesz vezetőjéről és pártjának mocskai-, gazemberségei-, lopásai-, csalásairól könyvek, riportok, cikkek és a párt vidáman létezik, országot vezethetnek, rabolhatnak le és verhetik szét az állami berendezkedést, miközben kiépítik a saját maffiaállamukat.

Vagyonosodnak, gazdagodnak, miniszterelnök 24 éves regnálása alatt szakértők szerint milliárdos lett, vagyonbevallása alapján több mint 50 nagyértékü ingatlant szerzett, pedig bevételeinek összege ennek tizedét nem fedezi.

Tessék mondani meddig fedezheti ezt a bűnös cslekedetet az ország főügyésze, aki minden fidesz elleni feljelentést semmibe vesz, még akkor is ha a gyanu alapos?

A birkanép meg elmegy és erre az országrontó hazug, csaló, tolvaj bandára szavaz.

Ki érti ezt?
wgl 2015. 01. 13. 10:23
Előzmény: #47291  pampa
#47294
Holnap ellenkezőjét mondja OV és te akkor is lelkesen helyeselsz.
wgl 2015. 01. 13. 10:22
Előzmény: #47292  pampa
#47293
Mesélték az ismerősök, hogy Borsodban jártak, és 1, 2, és sokgyermekes családok közül általában csak minden harmadik család tud a gyermeknek aránylag rendesebben élelmet adni, de vannak olyan települések, ahol 10-ből jó ha egy család él rendesen.

pampa 2015. 01. 13. 10:15
#47292
Mesélték ismerősök volt egy tv csatornán Karácsony környékén egy riportsorozat szegény családokról.
Ez egyik családfőtől azt kérdezték tudja e etetni a családját.
A válasza az volt, hogy abból a pénzből amit az államtól kapnak tud élelmet vásárolni és rendesen esznek a gyermeke.

Azt is mondta, hogy másra nem igazán futja de nem éhezik a család.

Ezért nehéz kérdés a gyermek éhezés megszüntetése. Amennyiben duplájára emelnék a támogatást mi garantálná azt, hogy a teljes összeget élelmiszerre költik?

Jeggyel, utalvánnyal már próbálkoztak, de nem vált be.

szvsz

" "Szégyellje magát mind a hét szívtelen Fidesz-KDNP-s bábu" – mondta Szabó Tímea, a PM társelnöke, a javaslat beterjesztője. "Nekik biztos Gucci táskák és aranyórák jutottak a fa alá, míg gyerekek százezreinek meleg étel sem volt a karácsonyi vacsoraasztalon. Erre a gonoszságra már nincsenek szavak." – tette hozzá.

A PM közleményében a gyermekéhezést Magyarország legnagyobb szégyenének nevezi. Ígéretük szerint a párt a közeljövőben újabb javaslatokat terjeszt be a gyermekéhezés felszámolására."
pampa 2015. 01. 13. 08:22
Előzmény: #47281  Törölt felhasználó
#47291
"Vajon a megállítás eszköze-e az állampolgárság osztogatása? Amivel Magyarország EU-s állampolgárságot osztogat tulajdonképpen."

Más állam is él ezzel a lehetőséggel. Tudom, ha Orbán csinálja akkor a "legaljasabb dolog".....amennyiben más ország akkor élnek ezzel a lehetőséggel.....

A gazdasági okból elvándorló embereket tovább kellene utaztatni az USA-ba. Hiszen ők ezért alapították meg azt az államot.

Főleg Európából a nyomor,szegénység elől elmenekülő bevándorlók építették fel a jobb élet reményében az új hazát.

A 3 világból napjainkban elmenekülő emberek ugyanezen ok miatt kénytelenek elhagyni szülőföldjüket.
Teljesen logikus lenne, ha az USA őket ugyanúgy befogadná ahogyan tette ezt velük is.

Az ügyvivő közzétett üzenetében szintén arra utal, hogy ezen bevándorlók csak erősítik, gazdagítják, színesítik az új hazát.

Magyarország már elég "színes" így is! Nincsen szükségünk több színre, munkaerőre.Abból is van felesleg bőven, amit tudnánk nélkülözni ha valakinek szüksége lenne rá.

szvsz
Törölt felhasználó 2015. 01. 13. 07:00
Előzmény: #47281  Törölt felhasználó
#47290
Igen, mert ezt a csóró bevándorlók nem tudják megfizetni... a maffiózók, terroristák igen, de nekik nem is a bevándorlás a célja (legfeljebb eszköze).

De, hát nincs is mit csodálkozni ezen, hisz az alternatív valóságban a párizsi demonstráláson a sajtófelelősségért, a keresztény egyház muszlimoktól való megvédéséért és és a határok lezárásáért tüntettek.
Törölt felhasználó 2015. 01. 13. 02:06
#47289
Na de ki az a Rogán Antal?
Érzékeny lelkűek szíveskedjenek mást olvasni. Köszönöm. Rogán Antal "országvédelmi akcióterv" címen meghirdetett micsodájának részét képezi az a kérdéskör, miszerint ki finanszírozza a "civil tüntetéseket". Ezt neki, a kormánynak és az országnak jogában áll tudni, mert csak így védhető meg az ország az egyre gyakoribb támadások ellen. Mondja ő. Nekem is vannak kérdéseim.
Banánköztársaság | Szerző: Edgar | 2015. január 12. | 6 hozzászólás

rogan-antal-az-v-kerulet3Ki a franc az a Rogán Antal? Tovább megyek: ki az a Lázár, Szijjártó, Orbán, Kövér, Semjén, Varga, Matolcsy, Pintér, Balog, Fazekas, Hende, Trócsányi, Seszták, Selmeczy, Giró-Szász és hasonló figurák? Kik ezek? Honnan jöttek? Milyen előéletük volt emberileg és szakmailag, mit tettek le az asztalra? Például Szijjártó a versenyszféra mely részén bizonyította rátermettségét? Orbán hol alapozta meg azt a szakmai tapasztalatot, élettapasztalatot, hol szerezte meg azt az erkölcsi alapot, ami alkalmassá teszi egy ország vezetésére?

Ezek az emberek megállnák a helyüket valahol, bárhol, megfosztva minden politikai befolyásuktól, kapcsolatrendszerüktől, felhalmozott vagyonuktól? Képesek lennének munkát találni, vállalkozni kizárólag tudásuk és rátermettségük alapján? El tudnák tartani a családjukat? Vagy akár csak önmagukat? A feleségeik képesek lennének vezetni a háztartást? Egyáltalán: a párjuk velük maradna? A gyerekeik tudnának busszal, vagy gyalog iskolába járni?

Ezeknek az embereknek van bármi tapasztalata, vagy akár csak fogalma is arról, milyen az, amikor valaki munkanélküli lesz, minimálbérből kell megélnie, azt kell mondania a gyerekének, hogy nem telik egy szelet csokira? Ha ilyen tapasztalatuk nincs is (jó lenne, ha senkinek nem lenne), de bérből megélni, adott összeget beosztani képesek lennének? Tudják, mennyibe kerül egy kiló kenyér, egy doboz lázcsillapító, mennyi egy átlagos háztartás kiadása, hol és hogyan kell befizetni egy villanyszámlát, hol kell vásárolni buszjegyet?

Bármennyire hülyének tűnnek ezek a kérdések, nem azok. Egy ország vezető politikusai keressenek jól, ezzel nincsen gond. De ne lehessen politikából élő, ne lehessen kormánytag, de még parlamenti képviselő sem az, akinek semmi tapasztalata nincs a valóságról, aki nem tud semmit arról, hogyan él egy átlagember. Mert ha nincs tisztában a valósággal, csak önmagát képes képviselni, az pedig nem jó.

Amelyik kormánytag, annak felesége, gyereke többet költ, mint a család bevétele, miből és hogyan fedezi ezt? Persze, ez bármely polgár esetében feltehető kérdés, de bármely polgárt meg is kérdez a NAV, szemben a “védett” potentátokkal.

Ki a túró az a Habony Árpád azon túl, hogy autószerelőnek tanult, de nem végezte el az iskolát, aztán leérettségizett és azóta univerzális zseniként tanácsokat ad valakinek, megél valamiből és egyedül meg tud tartani egy újságot a kezében? Miféle kormány az, amelyik rászorul az ő tanácsaira? Pontosabban nem is az a kérdés, hogy önmagában kicsoda Habony, hanem az: miért is akarja titkolni a kormány, vagy a kormány bizonyos tagjai az ő szerepét? Miért nincs szerződése? Kínos a kormányzat számára? Akkor miért van ott?

Miből finanszírozta a CÖF a Fidesz választási kampányában vállalt szerepét?

Milyen pénzekből működik a CÖF?

Kik és milyen forrásokból finanszírozzák a békemeneteket?

Ki hatalmazta fel a kormányt, hogy a maga igényei szerint átírjon társadalmi szerződéseket, például a választási törvényt?

Ki hatalmazta fel a kormányt, hogy átírja, megszüntesse az Alkotmányt?

Ki hatalmazta fel a kormányt arra, hogy a társadalom elől elzárjon közérdekű információkat, mint például a földpályázatok, trafikpályázatok, Uniós pályázatok, Paks II. esetében tette azt?
hirdetés

Ki hatalmazta fel a kormányt, hogy a társadalom megkérdezése, szakmai szervezetekkel történt egyeztetés nélkül kössön szerződést akár Putyinnal, akár bárki mással az országot politikai, energiapolitikai és gazdasági téren is komolyan érintő ügyekben?

Ki hatalmazta fel Orbán Viktort arra, hogy egyszemélyi vezetőként minden kérdésben a saját feje után menjen?

Ki irányítja a NAV-ot?

Ki irányítja a legfőbb ügyészt?

Ki irányítja a TEK-et?

Ki irányítja a rendőrséget?

A fent felsorolt, de lényegében minden, az országban működő, közpénzből fenntartott szervezetnek az országot, nem pedig a kormányt kellene szolgálnia.

Ki jogosította fel Orbánt, vagy bárki mást, hogy az egész nemzet nevében nyilatkozzon, döntsön olyan ügyekben, amelyek minden polgárt érintenek?

Miért gondolja az Orbán rezsim, hogy nekik csak önmaguk és a híveik érdekét kell képviselniük, miközben ennek költségeit minden polgár fizetni köteles?

Az ilyen kormány önmagát rothasztja szét. A szakmailag és emberileg nulla köztisztviselőkből összebarmolt minisztériumok képtelenek ellátni a feladatukat. Akkor is így van ez, ha a kirúgott szakemberek helyét rokonokkal, sporttársakkal, haverokkal töltik fel. Ők ugyan megbíznak egymásban, de érdemi munkát végezni nem képesek, ez a végtelenségig nem leplezhető. Az ilyen folyamatok ékes példája a dilettáns módon bevezetett megyematrica rendszertől a multiellenes intézkedéseken keresztül a napelemekre kivetett környezetvédelmi díjakig szinte minden intézkedés.

Merem állítani, szakpolitikusok helyett kommunikációs szakemberek nyüzsögnek a kormányban. Meddig lehet kommunikációs trükkökkel leplezni a valóságot?

A végletekig lepusztított társadalom önszerveződő képességét hivatott lenullázni a civil szerveződések meghurcolása, a hülye akciótervek végtelen sora, a közpénzből hazudozó nyaloncmédia fenntartása, a mindmáig kontrollálhatatlan internetes közösségek befolyásolására való törekvés. A fizetett firkancok és fizetett kommentelők sokasága sem képes meggátolni azt, hogy önállóan gondolkodó emberek hallassák a hangjukat.

Hazugság azt hirdetni, hogy az utcán tüntetők külföldi bérencek, Putyin a barátunk, a kormány, vagy akár az ország jól teljesít.

Hiába tanulta meg olyan jól a papagájkommandó a ballibsizést, hazaárulózást, attól még nem lesz igaz. Ahogyan tulokság azt állítani, hogy az a demokrácia és a szabadság netovábbja, ha nem hurcolja el a rendőrség azt, aki kimondja, vagy leírja a véleményét.

A dilettáns, mohó kormányzás nem tartható örökké akkor sem, ha végtelen pitiánerséggel párosul. A közéletből kiszorított gondolkodók, az egyetemekről kirúgott szakemberek, a minden létező munkalehetőségből kizárni igyekezett ellenzékiek nem tűnnek el az országból akkor sem, ha ez a kormánynak nagyon kellemes lenne.

Józanul gondolkodó, erkölcsi érzékkel és stabil értékrenddel bíró polgárok voltak, vannak és lesznek. Remélhetőleg egyre többen. A jelenlegi útkeresés le fog csengeni, az önszerveződés hatékonyabban fog működni.

Nem lehetséges egy országot izomból irányítani, kirabolni és mindezt megúszni. Hosszú távon biztosan nem. Javaslom a kormánynak, kérdezzen meg erről egy jól fizetett autószerelőt, vagy focistát.

Edgar Swan
Törölt felhasználó 2015. 01. 12. 16:38
Előzmény: #47282  csa-csi
#47288
a német, angol stb gazdaság és állam összeomlana a vendégmunkások nélkül... lehet szeretni, nem szeretni az "idegeneket", de ez tény.

ettől persze a képzetlen, más kultúrkörből érkező afrikai és arab (ázsiai..) "menekültek" kezelése még óriási probléma, tökéletes megoldás valószínűleg nincs, de az biztos, hogy egyik véglet sem jó.
omaha 2015. 01. 12. 15:44
Előzmény: #47286  Csakisazigazat
#47287
Csakis? ez izgat ?
Csakisazigazat
Csakisazigazat 2015. 01. 12. 15:39
Előzmény: #47285  omaha
#47286
Már azt hittem átírtad a neved romahára ,de a gondolkodásod viszont egyre jobban olyan rom(ah)ás!!! Ész nélkül bárkit bántani ,csak téged ne bántson senki,amikor félsz mert valaki visszaüt.
omaha 2015. 01. 12. 15:30
Előzmény: #47277  Törölt felhasználó
#47285
És ki nem sz...ja le ezeket a gall kis kakasokat ! Most is parádéznak,megemlítem volt már itt parádé, és azt hiszem nem Charlie volt hanem Adolf.
Csakisazigazat
Csakisazigazat 2015. 01. 12. 12:47
Előzmény: #47283  totoro
#47284
Na ja!Kb. ez a valóság,de egyesek szerint ez nem így van.
totoro
totoro 2015. 01. 12. 09:10
#47283
csa-csi
csa-csi 2015. 01. 12. 00:08
Előzmény: #47281  Törölt felhasználó
#47282
Orbán álláspontja szembe megy az EU közösségi szabályainak, amelyet a Schengeni egyezményben Magyarország is elfogadott. Orbán frazeológiájában is egy az egyben a jobbik idegenellenes ideológiáját nyúlta le. A magyar álláspontot hitelesen az a közel 800 ezer külföldre távozott magyar képviseli, akik politikai és gazdasági okokból az itthoninál jobb élet reményében hagyta el hazáját.
Törölt felhasználó 2015. 01. 11. 20:09
Előzmény: #47280  Törölt felhasználó
#47281
""A gazdasági bevándorlás rossz dolog Európában, nem szabad úgy tekinteni rá, mintha annak bármi haszna is lenne, mert csak bajt és veszedelmet hoz az európai emberre, ezért a bevándorlást meg kell állítani, ez a magyar álláspont" - szögezte le."

Vajon a megállítás eszköze-e az állampolgárság osztogatása? Amivel Magyarország EU-s állampolgárságot osztogat tulajdonképpen.

Topik gazda

saru
3 3 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek