Topiknyitó: saru 2007. 02. 03. 08:30

Mi lesz veled Magyarország?  

a tegnapi falbontó események is végképp feltették bennem a kérdést, hogy mi lesz az országgal?, mert véleményeket hallani a FIDESZ-ről, Gyurcsányról, holott a kérdés az, hogy mi lesz veled Magyarország?, erre kell a választ keresni!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2013. 03. 17. 13:15
Előzmény: #38218  mondoka
#38220
A nyitottság nem vagdalkozást jelent.
Amúgy most elolvastam, én viszont egész másról Írtam.
Ettől függetlenül, szörnyű dolgok esnek meg a környező országok legtöbbjében a Magyar kisebbséggel . A Fidesznek is elévülhetetlen "érdemei" vannak , mikor is évek óta a biztonságos Kossuth térről uszítják rá a határon túli magyarokra az amúgy sem túl lojális kormányokat, és a többségi lakosságot. mert bizony az innen pofázásnak más eredménye nincs.
Szundi 2013. 03. 17. 12:06
#38219
mondoka 2013. 03. 17. 11:35
Előzmény: #38217  Törölt felhasználó
#38218
Én meg írtam a tiédre, mert ez egy nyitott fórum.
És úgy éreztem hogy nem aktuális amit írsz.
Mert még magam is elítélném ha valaki úgy magyarkodna , mint például ahogy az illetékes ukránok tették, -de szerinted kokárdás iskolások ott magyarkodtak??
Szerinted ők követtek el bűnt, ők bűnt követtek el azzal amit tettek? Nem tettek semmit.
Mit mond egy kokárda egy ukránnak? Ez egy mini zászló-val ér fel. Ez bűn a XXI.-sz.-i Európában??

Semmi mástól, de ettől nyílik ki a bicska az ember zsebében.
Törölt felhasználó 2013. 03. 17. 11:27
Előzmény: #38216  mondoka
#38217
Én Neked bizony nem írtam, írásodra nem reflektáltam , nem is olvastam azokat.
mondoka 2013. 03. 17. 11:22
Előzmény: #38213  Törölt felhasználó
#38216
Te. Beteg. Vagy.

Ki magyarkodott és hol?
A kokárdás gyerekek és barátaik meg meggondolatlanok voltak. Nem gondoltak bele hogy máshol milyen magyarellenes terror van.
Az Ukránoknak meg semmi bajuk nem kellene legyen 1848-al.
De ugye az ukránok azok nem "keveredtek" senkivel, ők csak "ukránkodjanak" nyugodtan! -ez is a mi hibánk....
mondoka 2013. 03. 17. 11:17
Előzmény: #38214  mondoka
#38215
jav: -grádi
mondoka 2013. 03. 17. 11:16
Előzmény: #38212  _pampa
#38214
Én nem szívesen járok ilyen helyeken.
Több mint húsz éve voltam Kolozsváron.
Megdöbbentő érzés volt a Hárzsongrági temetőben a magyar nevek tömkelege.
Nagy hiányérzertem volt...
Igaz még csak forrófejű fiatalember voltam.
Ha valaki a kezembe adta volna amit hiányoltam, nem igazán jöttem volna többet haza ... élve.
Törölt felhasználó 2013. 03. 17. 11:16
#38213
Kik országa ez a miénk?!

Kezdjük az elején, hogy ezer évre visszavezethető Magyar család sarjadéka alig van e hazában. és aki van, / pl. én/ arról ki a fene meri azt állítani, hogy pusztán azért jellemes, jó szándékú ,stb. mert " ősi" Egyáltalán nem determinál semmire a " tiszta fajú magyarság" .
A többi totális keveredés, tatár,török, német, sváb,tóth , ország csatolgatások ide oda, stb. Dicsőséges hadvezéreink között szép számmal akad nem Magyar származású, Petőfi nem magyar, sorolhatnánk. Továbbá , az országnak hírnevet szerző sportolok, tudósok túlnyomó többsége zsidó vallású Magyar ember volt .

Abba kéne hagyni ezt a tartalom nélküli, ízléstelen , primitív " magyarkodást"
Jó Magyar az, aki itt él, ennek a közösségnek jellemével, munkásságával, empatikus készségével hasznos tagja. PONT.

Persze annak, ki szerint a hasznosság a Turul madár előtt talpig kokárdában való handa bandázás , és az a "jó magyar "
ismérve, annak ezt úgy sem lehet megmagyarázni.
_pampa 2013. 03. 17. 10:53
#38212
"Szombaton dél körül helyi ukrán nacionalisták magyar diákokat támadtak meg Ungváron. Az incidens csaknem tömegverekedéssé fajult - tájékoztatta a sajtót a Magyar Remény Közösség helyszínen lévő tagja. A pecsiujsag.hu tudósítása szerint a gyerekek a miskolci Selyemréti Általános Iskola tanulói, és a Határtalanul program keretében látogattak Kárpátaljára. A 7-8. osztályos iskolások március 15-e alkalmából kirándultak Kárpátaljára, így mindenki kokárdát viselt. A közelben tartózkodó, megvadult ukrán nacionalisták, akik aznap a mindössze egy napig fennálló Kárpát-Ukrajna nevű bábállam megalakulásának 74. évfordulóját „méltatták”, valamennyiőjükről letépték a kokárdákat.

Varju Zoltán kollégiumi igazgató az esetről így számolt be a nagyszőlősi járási Karácsfalvai Sztojka Sándor Görögkatolikus Líceumba blogoldalán: "A hosszú hétvégére alkalmából a Karácsfalvai Sztojka Sándor Görögkatolikus Líceumba látogattak testvér-gimnáziumunkból, a Győri és a Pannonhalmi Bencés Gimnáziumból jótevőink, kik fennállásunk óta támogatnak bennünket. Pedagógus családokról van szó. Nemzeti ünnepünk alkalmából Kárpátalja nevezetességeit tekintettük meg.

Szombaton tizenegy óra körül Ungvárra érkeztünk. Kirándulásunkat Petőfi Sándor szobrának megkoszorúzásával kezdtük. A koszorúzás megható volt, elénekeltük a Szózatot, majd folyattuk utunkat gyalog szerrel a belváros irányába. Körülbelül fél óra elteltével az ungvári görögkatolikus bazilikához érkeztünk. A csoportban 7 felnőtt és 5 kiskorú gyermek (9 évestől, 16-ig) volt. Alig hogy a bazilikához érkeztünk körülbelül egy 25 főből álló szélsőséges csoport pillanatok alatt közrefogott és bekerített minket.

Mindannyiunkon kokárda volt s volt nálunk egy koszorú is, mellyel intézményünk névadója, Sztojka Sándor püspökatya síremlékénél szerettük volna leróni kegyeletünket...

Követtek bennünket. Hirtelen nem értettük, hogy mit akarnak tőlünk. Aztán ukránul mindannyian elkezdtek ordítani, majd letépték rólunk a kokárdákat. A kerítéshez szorítottak bennünket és külön-külön, tajtékozva, gyűlölettől izzó szavakkal lehordtak minket mindenféle „fasiszta, imperialista, náci magyaroknak”, egyéb obszcén szavak kíséretében.

A csoportban egyedül én értettem csak ukránul, néhányan ezért angolul is ordítozásba kezdtek. Megpróbáltuk megvédeni a gyerekeket, lökdösődés kezdődött (mivel a higgadt szó nem ért semmit) majd az egyik anyuka magához szorította gyermekét, így próbálva megvédeni őt, mivel róla is le akarták tépni a kokárdát. Úgy találtuk legbölcsebbnek, (mivel gyermekek is voltak velünk) hogy megpróbálunk a bazilikába menekülni.

Ekkor már látva a felfokozott hangulatunkat nem állták utunkat. A bazilika lépcsőjéről visszatekintve a kanyarból még egy darabig figyeltek, majd eliszkoltak. Mi bementünk a bazilikába. Mindenki döbbenten meg volt dermedve. Egy 16 éves lány sírva fakadt. Döbbenetünkből felocsúdva felhívtam Tóth István beregszászi főkonzult, s bejelentést téve elpanaszoltam a történteket. Ő rögvest értesítette az ungvári magyar konzulátust, ahonnan néhány perc elteltével személyesen felkerestek bennünket, felajánlották a konzuli védelmet, mellyel nem kívántunk élni. Jóleső érzés volt az azonnali intézkedés a konzulátus részéről, melyet ez úton is köszönünk!”

Remélem amikor az ilyen híreket olvassák azon országok vezetői akik meghozták a trianoni döntést és szétdarabolták az akkori Magyarországot legalább egy kicsit szégyenlik magukat!

És még mi kapjuk az bírálatot az EU-tól!
Törölt felhasználó 2013. 03. 17. 10:44
Előzmény: #38204  Törölt felhasználó
#38211
Ilyet egy legitim teljes társadalmi támogatottsággal bíró 2/3-os parlamenti többséggel bíró párt nem csinálhat(na). De a módszer ismerős már régről. Ez a fajta elintézési mód tipikus példája a bolsevikok módszerére . Csak mi lesz ha többek között ezért is és a többi hatalmi arrogancia miatt is, a bolsevikekből mensevikek lesznek?
Sigorszky 2013. 03. 17. 10:35
Előzmény: #38205  bigyula
#38210
"Nem vagyunk olyan színvonalon (a választók, a képviselők, a pártok), mint Zimbabwe?"
Nem bizony. Mi világéletünkben gyarmat maradunk, még a lenézett Balkán is megelőz bennünket. Csúszunk vissza a 3. világba... :(
Nyugger cigányország.
Törölt felhasználó 2013. 03. 17. 06:20
Előzmény: #38208  Törölt felhasználó
#38209
Pontosítok elavult és egyébként eladhatatlan perkolóautomatáit drága pénzen. A mindent tudó kártyás automaták sem kerültek annyiba a nyilvános közbenszerzési pályázatokon, pedig jóval többet tudnak.

De, hogy még ezekből - az nemzet pénzének pocséklásából - idióta ideológiát is gyártanak, az már nekem sok(k)!
Törölt felhasználó 2013. 03. 17. 06:17
Előzmény: #38180  Törölt felhasználó
#38208
"ostoba népet pont arra uszították rá.Megérdemlik"

Egyes ostoba rajongók meg pont azt érdemelnék meg, hogy egyedül vegyék meg az aktuális kormány parkolóautomatáit drága pénzen....

Sajnálatos módon mindenki fizet. Én is fizetem az aktuális kormányok éppen aktuális üzleteit, no meg a propagandáit, aminek az ostobák még fel is ülnek és foggal körömmel végik.
Mindenkinek joga van hülyének lenni, de akkor fizesse ő.

Ezt meg én nehezményezem... mit szósz hozzá?
Törölt felhasználó 2013. 03. 16. 21:03
Előzmény: #38206  Törölt felhasználó
#38207
Az összes kleptomániában szenved,Orbánnal és Pintérrel az élen!
Törölt felhasználó 2013. 03. 16. 16:41
Előzmény: #38198  bigyula
#38206
Hogyne mondanának!
Van nektek fogalmatok mennyit kerestek ők azóta ,amióta ilyen dolgoknak kellett volna történnie?
Majd bolondok lennének!
bigyula 2013. 03. 16. 16:35
#38205
"Zimbabwében népszavaznak az alkotmányról

Népszavazáson döntenek szombaton Zimbabwéban az afrikai ország új alkotmányának a bevezetéséről. Minden politikai párt arra szólította fel híveit, hogy szavazzák meg a 170 oldalas alapokmány elfogadását."

link

Nálunk ezt miért nem lehetett? Nem vagyunk olyan színvonalon (a választók, a képviselők, a pártok), mint Zimbabwe?

Törölt felhasználó 2013. 03. 16. 15:59
#38204
A destabilizáció és megfélemlítés taktikáját választotta a Fidesz, amikor legalábbis eltűrte, hogy alvilági verőemberek „védjék meg” a székházát, kihasználva nyilvánvaló fizikai erőfölényüket, erőszakot alkalmazva. A nyílt rendőri fellépést a jelek szerint nem merte felvállalni a hatalom.



Mennyire életszerű, hogy Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója, az FTC Labdarúgó Zrt. elnöke nem megrendelője annak az akciónak, amit az FTC-résztulajdonú Fradi Security Kft. emberei hajtanak végre a Fidesz székházában? Sőt, hogy nem is tud róla? Kubatov és évtizedes ismerőse a klub hírhedt 2-es szektorából, az emberölésben bűnrészesség miatt tíz évet ült securitys Szabó „Szőke” Ferenc mindenesetre ezt igyekszik elhitetni. Ám ha már összehozták az alkotmánymódosítás miatt a Fidesz-székháznál demonstráló diákok elleni „spontán” akciót, a pártigazgató nem fújta le, sőt kedvet kapott, hogy bevethető párttagokból álló objektumőrséget szervezzen.

A destabilizáció és megfélemlítés taktikáját választotta a Fidesz, amikor legalábbis eltűrte, hogy alvilági verőemberek „védjék meg” a székházát, kihasználva nyilvánvaló fizikai erőfölényüket, erőszakot alkalmazva. A nyílt rendőri fellépést a jelek szerint nem merte felvállalni a hatalom.

A HVG tudomása szerint Szőkével együtt jelen volt a Lendvay utcában másik két FTC-bedolgozó, N. Lajos és Á. Tibor, valamint a korábban a Fradinak is dolgozó budapesti követelésbehajtó céget vezető H. István, illetve ennek a kft-nek a területi igazgatója, F. Pál, aki amúgy ismert kispesti vezérszurkoló. Facebook-oldalán Szőke a Fidesszel való szimpátiájával magyarázta a fellépést. Nagy lehet a rokonszenv, a férfi ugyanis nem keveset kockáztat: ha valaki feljelenti kényszerítésért, könnyen visszakerülhet a hűvösre, ahonnan feltételesen szabadult. 22-es csapdája a helyzete, mert ha utóbb Kubatov mégis vállalná, hogy ő adta a megbízást, akkor engedély nélküli őrzés-védelemért kellene felelnie, ami szintén büntetendő (priusza miatt Szőke papíron „szurkolói koordinátora” a Fradi Securitynek, védelemmel elvileg nem foglalkozhat).


Deutsch Tamás és Kubatov Gábor 2011-ben.

Fotó: Túry Gergely

A HVG szurkolói körökben járatos informátorai szerint Kubatov és Szőke viszonya nem volt mindig ilyen rózsás. Szőke a kilencvenes években csatlakozott az azóta elhunyt Hypós Feri vezette 2-es szektorhoz, amelynek tagja volt a Jobbik jelenlegi budapesti elnöke, Szilágyi György országgyűlési képviselő is. Szőke mellékesen pedig az alvilágnak dolgozott, a Leonyid Sztecurához kötődő Seres-klán katonájaként. Ebben a minőségében több szurkolótársával, köztük Kubatovval is megromlott a kapcsolata, éppen ezért sokan bíztak abban az Üllői úton, hogy a klubelnökké avanzsált Kubatov megválik tőle. A FradiMob honlap írásaiból az derül ki, hogy Szőke – aki az alvilág uzsorásaként ismert „Olasz Misi” likvidálásában való részvételért kapott 14 évet 2001-ben (HVG, 2000. szeptember 16.) – börtönévei alatt határozta el, hogy szurkolói vezető lesz. Ebben, úgy tudni, kezdetben a lelátón SRK néven emlegetett szurkolóvezető volt a segítségére. SRK, aki Szlávy Bulcsúnak, majd az Aranykéz utcában felrobbantott Boros Tamásnak – és rajta keresztül szintén Sztecurának – dolgozott anno, ugyancsak megjárta a börtönt, előtte pedig a Fradi 16-os szektorát vezette. Ismerte Kubatovot is, de a jobbikosokhoz kötődött inkább, sokan felismerni vélték az embereit a 2006-ban az MTV-székházat ostromlók kemény magjában. Bonyolult belháború nyomán SRK is kegyvesztett lett a klubvezetés szemében, Szőke ellenben növelni tudta befolyását.

Miközben zajlik az alvilág és a szurkolók liaisonja, az FTC igazgatóságának tagja Kubatov párttársa, Kocsis Máté józsefvárosi polgármester, az Országgyűlés rendészeti bizottságának elnöke.

A Szőkéék által kiszolgált alvilág robbantássorozata a kilencvenes években tartotta félelemben az országot. A félelem és a rendőri tehetetlenség is hozzájárult a Fidesz 1998-as választási győzelméhez. A huligánok aktívan részt vettek a 2006-os budapesti zavargásokban, amelyeknek szintén az akkori ellenzék vezető ereje, a szurkolók és klubok kegyeit most stadionépítési ígéretekkel kereső Fidesz volt a haszonélvezője. A HVG-nek szurkolói körökben azt állítják, a politika csak utóbb telepedett rá az eseményre, az ultrákat akkor nem tüzelte senki, sőt a politikusok meg is rettentek a huligánok erejétől – alighanem ez is vezetett SRK és csapata elszigeteléséhez.


Tüntetés a Fidesz-székháznál.

Fotó: Fazekas István

Akkor Gyurcsány Ferenc őszödi beszéde volt a háborús ok, most azonban a lehető legkiszolgáltatottabb ellenfelet találták meg: békésen demonstráló, szervezetlen, civil egyetemi polgárokat. Ráadásul nem először. Az ELTE-re és a debreceni egyetemistákhoz már vonultak be ultrák fenyegetőzni a téli egyetemfoglalásokkor is. Utóbbi helyen Szepesi Miklós Zsolt képviselte a szurkolókat, ő a 2010-es országgyűlési választásokon a Fidesz megyei listáján indult. A Loki ultráival egyebekben is előzékeny a fideszes vezetésű Debrecen. A szurkolói egyesületet alapító Pethe Tamás jelenleg a közfoglalkoztatást szervező városi kft ügyvezetője. Szervezetük még 2006-ban vehette jutányosan bérbe az SZDSZ egykori helyi irodájának pincéjét, ami utóbb a cigányok elleni sorozatgyilkossággal vádolt csapat törzshelye lett.
bigyula 2013. 03. 16. 15:59
Előzmény: #38202  mondoka
#38203
Szeretnék bocsánatot kérni tőled, mert összekevertelek a "megmondoka" nicknevű "fidesz fan"-nal. Mégegyszer, bocsánat.
mondoka 2013. 03. 16. 15:45
Előzmény: #38192  bigyula
#38202
A feleslegesen, végső egyenlegként haszon nélküli, sőtt esetleg kárt okozó felesleges konfliktusaikat végképp nem értem. Természetesen a Fideszről beszélek.
Nem értem például ezt az alkotmányos jogkörösszevonást mi a célja és mi a haszna,
amikor emiatt hatalmas erkölcsi károk vannak.
Megsarcolják a szolgáltató multikat, és ahelyett, hogy (ésszel) kitartásra buzdítanának őket , vagy csak csitítanák őket, húznák az időt és politikus módra kecsegtetnének ...esetleg hamisan -ehelyett szembefordulnak a gazdaság jelentős szereplőivel.
És először is mindenkit megzsaroltak és átvertek , hülyérevettek a m.nyugdíjpénzekkel. Ahelyett, hogy kiálltak volna az emberek elé, hogy a rendkívül nehéz helyzet miatt ezt meg kell tennünk .
Nekem a 98-2002 -es Fidesz még jobb volt mint a paletta "többi" versenyzője.
Mára veszélyes párttá vált. Ami/aki sokat kockáztat és beáldoz és adott esetben bármire képes, -de ezeknek kevés és megkérdőjelezhető a gyümölcse ha végső egyenleget vonunk. Én azt gondoltam hogy többet ésszel mint erővel -lesz a jelszavuk. Persze a legtöbb céljuk mint pl. az adósságleépítés, az jó volna, -de olyan utakon járnak amire nincsennek megfelelő anyagi/tudásbeli/intelligenciabeli kondícióik nekik, vagy az országnak.
Nem a realitásokból indulnak ki. Hajunknál fogva nem fogjuk tudni magunkat felemelni. Illetve majdnem meglehetne ezis, de ehez kellene még egy kis egyébb ügyesség fineszesség is -hogy ez látszólag menjen.
_pampa 2013. 03. 16. 15:39
Előzmény: #38198  bigyula
#38201
Lemondott egy másik is családi okok miatt.Lehet,hogy még van de többre nem emlékszem.

Topik gazda

saru
4 3 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek